Reklama

Reklama

Superman/Batman: Veřejní nepřátelé

  • USA Superman/Batman: Public Enemies
Trailer

Země zmítaná potížemi přijala zoufalé řešení: Lex Luthor se stal prezidentem a Liga spravedlivých je ve službách vlády. Proti novému režimu se postavili jen Batman a Superman – a jejich neloajálnost je přesně tím, oč Luthor usiloval. Využil jejich statut vyděděnců, vyprovokoval proti Supermanovi skandál a konečně slaví vítězství nad mužem z oceli. Tento originální animovaný film DC Universe, založený na populárním comicsu Jepha Loeba a Eda McGuinnesse, natočený ve výkonné produkci Bruce Timma a opatřený hlasy herců z animovaných televizních seriálů Batman a Superman, včetně Kevina Conroye, Tima Dalyho a Clancyho Browna, překypuje politickými intrikami a akcí nabitými souboji mezi hrdiny, kteří bez výjimky věří, že právě oni stojí na správné straně zákona. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (120)

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

894. hodnocený film: Podobná grafika jako Green Lantern a vlastně většina těchhle adaptací na komiksové trháky. Příběh je normální a snad ho i kazí ta přemíra hrdinů a antihrdinů. Jenže Američané to mají rádi a nemyslím teď jenom děti. Rozhodně se ale nedá říct, že by to byl ale takový propadát. To ani náhodou. 3* jsou tedy proto, že ani neurazí a ani nenadchne. 3* ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Malá galerie antihrdinů DC Comics a správně potemnělá akční podívaná v jednom? Mám to mít. Adaptaci komiksu, za kterým stojí můj oblíbený Jeph Loeb, jsem si nemohl nechat ujít a jsem moc rád, že prodloužená hodinka Kal-Ela a Bruce Waynea dopadla právě takhle. I přes přítomnost různorodých charakterů Metalla nebo Captaina Marvela jsou totiž Veřejní nepřátelé napínavým politickým thrillerem a zároveň nadnesenou jízdou plnou efektních soubojů. Když se hmatatelná atmosféra dusna éry prezidenta Luthora příjemně plíží z každého dialogu, je spolehnutí už jen na jednu dvojici. ()

Reklama

PKD 

všechny recenze uživatele

Dosti výborná věc, i když na plný počet to není. Délka jest možná krátká, ale v tom jsem nikdy neviděl problém. Svižně to odsýpá a potěšila Chloe ze Smalville jako Powergirl, která má fakt....hehe, proč se tomu tady tak všichni diví? Vždyť je to z comicsu.;-) V té době vskutku 1 z těch ´´temnější´´ DC animáků. Ovšem po tom, co přišlo pak, už ani ne.;-) Pro mne osobně je tento film velmi důl. páč slouží jako prequel (ostatně i sama předloha) k jednomu z nejzásadnějších DC booků za posl. 15 let (s čímž ale samoz. spoustu čtenářů nemusí souhlasiti, což je mi osobně totálně fuk), Superman/Batman:Supergirl, který je ve své anim. podobě nesmyslně a zmateně přejmenován na Apocalypse. Jako by snad producenti z WB animation, neměli práva na název Supergirl nebo co? Bod za ty efektní úvodní titulky. Ani závěrečné nejsou ale odfláklé. P.s. pokud nepočítáme ´´historicky první´´ animák se Supermanem a Batmanem Worlds Finest, což je sice složenina z 3dílu, ale jako film to existuje též tak ano, toto je první jejich společný anim. film. ()

Danoboss 

všechny recenze uživatele

Batman sa zhostil úlohy Robina, alias pritepleného pomocníka, ktorý je neustále v tieni svojho silnejšieho vzoru, ktorým je pochopiteľne Superman. Ešte menej účelná mi prišla postava Power Girl, ktorej najšpeciálnejšia schopnosť bola mať odhadom deviatky kozy, ktoré mala nejakou záhadou strašne nízko, takže popierala všetky zásady anatómie ženy. Ale film utiekol rýchlo, neboli tam hluché miesta a aj keď som skôr fanúšil Marvelu než DC, tak som si to celkom užil. ()

Martin_W 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem nebyl fanouškem Marvel animace, či seriálů, ale rozhodl jsem se dát (video) filmu šanci. Zhlédnul jsem se synovcem, který to vzdal o půl hodiny dříve než já sám. Ze začátku se to nezdalo špatné, později však začaly dlouhé a nekončíci rvačky, které ocení asi vážně jen děti 6+.. 32% ()

Galerie (123)

Zajímavosti (4)

  • Všechna práce s herci probíhala v jedné místnosti, aby byla umožněna vzájemná interakce. (JORDY)

Reklama

Reklama