Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na Kavkazu zuří válka mezi Ruskem a Gruzií. Do této válečné oblasti přijíždí americký novinář a jeho kameraman, aby zdokumentovali situaci pro svoji televizi. K ruce mají místního člověka, který jim má dělat průvodce a tlumočníka. Když se všichni tři dostanou do křížové palby, přestane jim jít o reportáž a začnou bojovat o holé životy. (toy79)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (125)

F.man 

všechny recenze uživatele

Béčko na silných steroidech, které diváka rozhodně neurazí. Za prvé svým námětem - přehlížený rusko-gruzijský konflikt není tak dávný a většina z nás si ještě dodnes pamatuje Putinovu ignoranci při snaze o ovládnutí tohoto regionu. A i když se jedná stále o film, který vždy bude potřebovat přetvářet realitu tak aby na plátně fungovala, je tahle konfrontace sil zobrazena poměrně citlivě. Za druhé - Renny Harlin je béčkář jak vyšitý a za svou kariéru nasbíral spoustu zkušeností jak udělat přeslazené scény. Kupodivu ty tady fungují. Harlin totiž děj vyplňuje většinou nějakým tím jezdícím tankem, střílejícím komparzem a tak si může dovolit sem tam nějakou tu prvoplánovou citovku, která jednou za čas na škodu není. Navíc námět válečného reportéra prostě funguje a baví. Za třetí - kamera a střih. Pěkné záběry, svižně sestříhané. Sečteno podtrženo úspěch. Jen je to pořád celé takové nějaké "umělohmotné". P.S. málem bych zapomněl. Andy Garcia je bezchybný Saakashvili. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Myšlenka by byla, no to provedení a "herecké výkony", ehm... "Nejznámější" herecky ksicht zemře hned úvodem, pak tady sem tam vběhne obézni Kilmer s úsměvem od ucha k uchu a ve stylu, já jsem ale kameraman, točení je faaajn, pričemž točí ruské opeřence, jak ničí gruzínský kraj. Nevím, kdo tu namluvil Garciovi, aby hrál lidem na city (někomu na nervy) a nakonec hlavní aktér v boji proti svrchované moci, Thomas, který nemá co ztratit, takže je akční pomalu jak James Bond. Snaha určitě byla, no celkový dojem, i když nějaká ta idea tady je místy až trapná. 4/10 Drsná ruská odnož bojuje proti svým lidem, intelektualním způsobem ojebuje EU a zbytek světa a snaží se vzít si, co je "jejich". Politický snímek, který 2x nenadchne, "možná silné téma", no jak už jsem jednou řekl, slabé provedení. ()

Reklama

bourec 

všechny recenze uživatele

Pro mě dost velký překvápko.Přistupoval sem k tomu s velkou nedůvěrou,ale docela se to Rennymu povedlo.Neni to ani dokumentárně zmršený,jako Bigelowic Smrt čeká všude,což bylo dvě hodiny Televizních novin,ani nějaká nonstop válka,ve který nebejvá místo pro děj.Tohle mělo zápletku,bylo to i zručně natočený.A obličej hlavní hrdinky budu mít hezkou chvíli před sebou,hezká kůstka.Spokojenost,jen doufám ,že teď přijde ze strany Harlina zase nějaká akce.60%. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

5 Days of War si bere velice zajímavé téma na odvyprávění ze strany novinářů. Celkově váleční novináři v poslední době mají celou řadu zajímavých filmů. Nicméně některé jsou dobré, jiné průměrné a není důležité to, jaké hrůzy film z válečného konfliktu vytěží. To se vlastně dělo v každém válečném konfliktu, ale z toho, co mi samotný film po shlédnutí dá a tenhle s tím měl obrovský problém. Ano, ukázal krásy Gruzie, což mě velice potěšilo a akce také nebyla vůbec špatná, ale celé to mělo takový ten nepřirozený výraz, kdy hlavní hrdina utíká smrti z pekáče snad každou scénu a do toho se ještě morduje nějaká, pro mě v takovém filmu, nepochopitelná dějová linka o nějakém milostném románku, který mě ale vůbec nezajímal. Film ve výsledku má dobré záběry, dobrou akci, ale neuvěřitelně špatný příběh, který ho hrozně sráží. Každopádně i tak mě film donutil, abych si o válečném konfliktu dočetl více, což mě utvrdilo také v tom, že film se vůbec v onom konfliktu nesnaží být objektivní, ale veškerou vinu háže na Rusko. Nejvíc mě ale mrzí fakt, že politikové opět rozhodují o osudu země, která má tak nádhernou přírodu a historii, ale jakmile do této země přijde válka, v tu chvíli to nikoho nezajímá. Bohužel. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Konflikt v Gruzii hodnotit nebudu. Film je ale natocen podle typickeho kycoviteho modelu..., nesmrtelny hrdina pocas celeho filmu unika smrti a jeste se stihne zamilovat do nejvetsi kocky v oblasti:-). Chtel jsem dat hvezdicky dve, situace s predanim pametove karty u sochy Stalina mi to vsak nedovoluje. Herecke vykony velmi spatne, dialogy jeste horsi. Alespon potesi misto nataceni, protoze Gruzie se ve filmu bezne nevyskytuje a po technicke strance je film na dobre urovni. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (5)

  • Andy Garcia bol do úlohy gruzínskeho prezidenta Michaila Sakašviliho obsadený z dvoch dôvodov: medzi oboma pánmi je istá podoba a Garcia je zároveň Sakašviliho najobľúbenejší hollywoodsky herec. (m.a.t.o.)
  • Gruzínska armáda poskytla na natáčanie obrnené vozidlá, zbrane, vrtuľníky a dokonca aj svojich vojakov. (m.a.t.o.)
  • Aj keď natáčanie prebiehalo v Gruzínsku mnoho členov štábu bolo z Bulharska, a to z toho dôvodu, že v Gruzínsku je veľmi málo ľudí, ktorí majú skúsenosti s prácou na filmoch. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama