Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cyril, Bruno a Aneta jsou sourozenci ve středním věku. Když byli Aneta s Brunem ještě malé děti, jejich rodiče se zabili při autonehodě a nejstarší Cyril se o ně postaral. Tato skutečnost vytvořila mezi nimi silné pouto. Cyril je soudce, který v tom takzvaně umí chodit. Má přátele mezi politiky, je bohatý a korupce je jen slovo. Aneta je svobodná televizní reportérka, která je právě zamilovaná do svého nového přítele Alana, a protože má skoro naivní představu o tom, jak by svět měl fungovat, nelíbí se jí jak Cyril zneužívá svého postavení. Bruno, naopak, je poněkud zakřiknutý. Jako jediný z nich žije v manželství a vychovává pubertální dceru. Ve volných chvílích sleduje na internetu striptýzovou tanečnici Tali. Sourozenci každoročně společně jezdí na hory. Ani letos tomu nebude jinak, ale přeci jen něco jinak je. Bruno se nedávno dozvěděl, že trpí nevyléčitelnou chorobou a moc života už mu nezbývá. Cyril se tedy rozhodne jejich každoroční výlet pojmout trochu jinak. Má to být něco jako dárek na rozloučenou pro umírajícího Bruna. Cyril se rozhodne, že pojedou do nejluxusnějšího hotelu v Tatrách a jako bonus pro Bruna zaplatí i striptérku Tali a doufá, že si to s ní bratr užije. Nesmělý Bruno z toho evidentně není ve své kůži, ale Cyrilovi se neodporuje. To vědí všichni tři. I když to Cyril asi myslí dobře, jeho povýšené chování sourozenci těžko snáší. Bruno se nedokáže chovat podle Cyrilových představ, a tak se Cyril jednoduše rozhodne, že si Tali nechá pro sebe. Nakonec si ji vlastně zaplatil, takže co by řešil. Tali to není proti mysli. Je jí vlastně jedno, kdo jí dopomůže k životu, jaký si představovala. Po telefonu se rozchází se svým přítelem Reném, který s Cyrilem tento obchod uzavřel. René si to však nechce nechat líbit a rozhodne se, že dá Cyrilovi za vyučenou. Dokonce ho chce zastřelit... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (773)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Špatný film za jednu a půl hvězdy zaokrouhlené dolů. Není to ovšem vina režiséra, ale scénáristy. Nezajímavé a nesympatické postavy plácají nesmysly, chovají se buď jako hloupí idioti nebo hloupí rádoby drsňáci... A to je celé. Ta hvězda patří Táně Pauhofové (a může za ni hlavně můj prachsprostý chtíč), zbytek Tomáši Bařinovi a hudbě. Jinak zklamání. Počkat, počkat... Zklamání? Něco, od čeho jsem nic nečekal, by mě snad ani zklamat nemělo, ne? A přece! ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Těžké váhání mezi 2 a 3*. Na jedné straně pěkná kamera, dobré herecké obsazení a několik povedeneých momentů. Na té druhé vcelku banální děj (nekritizuju zápletku, z té se totiž dal vytěžit skutečně výborný a silný film) a nejistota, co že to má vlastně být za žánr - lidová komedie, dojemné drama, společenská kritika...? Ono to sice tak nějak funguje ve všech těch směrech, o něž se to pokouší, ale jako celek je to smutně nevýrazné a i nekonzistentní. Protože to prostě nejede naplno v žádném ohledu. Neškodné a neobjevné nic, v němž vyniká jen Donutil. Ten tu svou karikaturu arogantního egoistického zhýralce uchopil za správný konec, bohužel ale ve filmu, kde taková postava vyznívá jinak než by (asi) měla. 50 % ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Skutečně velmi příjemné překvapení.. Poslední cesta trojice sourozenců na luxusní dovolenou není ani zdaleka tak špatná, jak některé recenze ÚPLNĚ ZBYTEČNĚ pravily. Sympaticky dávkuje humor s vážnějšími momenty a hořkými pravdami, které nejsou až tak úplně triviální jako u podobně laděných tuzemských snímků. Je to k nevíře, ale když pán tvorstva Cyril (skvěle sebejistý Donutil) začne rozhazovat moudra, příkazy i urážky, tak to prostě funguje. Viewegh je se svým sociálně-kulturním přesahem cítit i tentokrát, jen je škoda, že „ústřední“ postava, která je tu na své úplně poslední dovolené, nepříliš funguje. Spíš jen tak prázdně naráží do ostatních postav, tu a tam ze sebe něco vyhrkne a pak zase nasadí ten svůj prosťáčkovský výraz. Což je s ohledem na herecké kvality Miroslava Vladyky škoda. Nepotěší ani Vanda Hybnerová v takové nijaké (i když trochu revoltující) doplňovačce sourozeneckého tria. U Donutila je to s otazníkem, někdo ho v roli může, jiný ne, mě každopádně bavil. A baví i herci v menších úlohách – Pauhofová, Budař nebo Čapka. Baví i obrazově zručný režisér Tomáš Bařina, který ve své tragikomedii s takovou na český film příjemně zvláštní atmosférou dávkuje velmi povedené scény!! ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Čistá esence veškerého filmového zla,Viewegh je od Báječných Let pod Psa úplně vyřízenej a píše stupidní knížky,ke kterým píše ještě stupidnější scénáře.Všechno sází na jednoduchost a stádovitost českého diváka,kterému stačí kopa extrémních vulgarismů z úst nesnesitelně přehrávájícího Donutila,sexistické narážky a nějaké ty kozičky.Primitivní zápletka a absolutní absence nějakého naznáku poctivé filmařské práce,udělala z Románu pro muže jen další tupý čestný zářez do rakve české kinematografie.Při každym pohledu na Vladyku se mi chtělo zvracet,Slováci jsou banda na kterou se dívat v televizi je doslova utrpení.Nebýt pár světlých momentů,kde se nepokrytecky přiznám že sem se smál a za výtečnou dvojici Budař/Čapka nejsem na odpadu.35% ()

GilEstel 

všechny recenze uživatele

Kupodivu to není tak špatný film, jak bych čekal. Nenáročná příjemná jednorázovka, na kterou člověk rychle zapomene. Čistě konzumní zboží, asi jako Vieweghovy romány. Jen nutno podotknout, že nebýt Donutila, mohla to být docela nuda. Film funguje i jako dobrá reklama na BMW. Milovníci této značky jistě ocení. 60% Podobný film: Muži v naději ()

Galerie (36)

Zajímavosti (14)

  • Na začátku filmu se z úst Cyrila (Miroslav Donutil) dozvídáme, že na Šumavě se už lyžuje, což znamená, že je začátek zimy. Při vyzvedávání Tali (Tatiana Pauhofová) při cestě do Tater je však v trávě před barem možné vidět rozkvetlé pampelišky, které na začátku zimy nerostou. (chicotomas)
  • Interiérové scény z Tater - pokoj, bazén a bar - byly natočeny v hotelu Kempinski. Závěrečná scéna byla natočena v obci Třebotov nedaleko Prahy. Odjezd vlaku se natáčel v Kostomlatech nad Labem. (dyfur)

Reklama

Reklama