Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cyril, Bruno a Aneta jsou sourozenci ve středním věku. Když byli Aneta s Brunem ještě malé děti, jejich rodiče se zabili při autonehodě a nejstarší Cyril se o ně postaral. Tato skutečnost vytvořila mezi nimi silné pouto. Cyril je soudce, který v tom takzvaně umí chodit. Má přátele mezi politiky, je bohatý a korupce je jen slovo. Aneta je svobodná televizní reportérka, která je právě zamilovaná do svého nového přítele Alana, a protože má skoro naivní představu o tom, jak by svět měl fungovat, nelíbí se jí jak Cyril zneužívá svého postavení. Bruno, naopak, je poněkud zakřiknutý. Jako jediný z nich žije v manželství a vychovává pubertální dceru. Ve volných chvílích sleduje na internetu striptýzovou tanečnici Tali. Sourozenci každoročně společně jezdí na hory. Ani letos tomu nebude jinak, ale přeci jen něco jinak je. Bruno se nedávno dozvěděl, že trpí nevyléčitelnou chorobou a moc života už mu nezbývá. Cyril se tedy rozhodne jejich každoroční výlet pojmout trochu jinak. Má to být něco jako dárek na rozloučenou pro umírajícího Bruna. Cyril se rozhodne, že pojedou do nejluxusnějšího hotelu v Tatrách a jako bonus pro Bruna zaplatí i striptérku Tali a doufá, že si to s ní bratr užije. Nesmělý Bruno z toho evidentně není ve své kůži, ale Cyrilovi se neodporuje. To vědí všichni tři. I když to Cyril asi myslí dobře, jeho povýšené chování sourozenci těžko snáší. Bruno se nedokáže chovat podle Cyrilových představ, a tak se Cyril jednoduše rozhodne, že si Tali nechá pro sebe. Nakonec si ji vlastně zaplatil, takže co by řešil. Tali to není proti mysli. Je jí vlastně jedno, kdo jí dopomůže k životu, jaký si představovala. Po telefonu se rozchází se svým přítelem Reném, který s Cyrilem tento obchod uzavřel. René si to však nechce nechat líbit a rozhodne se, že dá Cyrilovi za vyučenou. Dokonce ho chce zastřelit... (TV Prima)

(více)

Diskuze

Zaek

Zaek (hodnocení, recenze)

Upřímně většinou se na české filmy nedívám protože jsem většinou zklamán... o to víc jsem byl tímto filmem překvapen. Zdá se že jakmile nejsou zahraniční recenze tak si naráz celé ČSFD neumí poradil s hodnocením 45% haha, na druhou stranu se konečně ukazuje kvalita zdejších komentářů a je docela zábavné si to pročítat a sledovat jak kdo přemýšlí. 

Uživatel Satan smazal svůj příspěvek.

M-Flyer

M-Flyer (hodnocení, recenze)

V této roli se Donutil musel cítit jako ryba ve vodě, protože tady defacto zahrál sám sebe v civilním životě.

lepo

lepo (hodnocení, recenze)

Príjemné prekvapenie pre moju osobu. Zrejme som z inej planéty, nakoľko hodnotenia užívateľov, vo väčšine posunuli film do hraníc zabudnutia . Teda milión ľudí - milión chutí.....

enemy of god

enemy of god (hodnocení, recenze)

Nejsem žádnej posranej odborník na filmy,buď se mi to líbí nebo ne,a tohle zas tak špatný,jak se tady píše,rozhodně nebylo...-5*

na příspěvěk reagoval lepo

Příspěvek byl smazán administrátorem.

kubad

kubad (hodnocení, recenze)

Donutil a Vladyka to zachraňují. Ten poslední záběr na Donutila před autem působil hodně silně

rounen

rounen (hodnocení, recenze)

A.MacGyver: nebýt Vladyky tak je to kravina / Popy1: nebýt Donutila tak je to propadák / co člověk,to názor :)

Popy1

Popy1 (hodnocení, recenze)

No,čakal som od toho viac.Prekvapenie sa nekonalo.Nebyť Donutila,tak je to prepadák.

Luigi.K.

Luigi.K. (hodnocení, recenze)

Mne se to i vcelku libilo...me to nenudilo. Jen spise jsem marne hledal nejake poslani toho filmu nebo spis pointu

poppysonnet

poppysonnet (hodnocení, recenze)

Upřímně, jednu hvezdičku si ode mne zaslouží pouze Donutil, který občas i zavtipkoval, jinak nuda... Musím se přiznat, že jsem ke konci usnula... :(

zlattucky

zlattucky (hodnocení, recenze)

Neviem ako vy, ale ja som sa bavil. Donutil zahral famózne, takisto aj Hybnerová, Vladyka a Pauhofová... odo mňa určite za 5*, bolo to super! Tešil som sa na to a prekročilo to moje očakávania. Nechápem ako to mohlo dostať tak málo...

 (hodnocení, recenze)

Ahoj nevíte co to je za tu písničku co hrajou když vyděj na ty tatry a jedou v autě díkes

kluzo

kluzo (hodnocení, recenze)

3*-Mám 43, film to špatný určitě není, kamera, režije nemám problém, ale ten scénář... Jednoduché a bohužel nudné. Není moc nad čím se zamýšlet. Charaktery mužů v tomto snímku jsou průhledně naservírované a nijak hluboké, děj velmi, velmi jednoduchý... Pro mne osobně zklamání 50%

StrYke

StrYke (hodnocení, recenze)

Můžete mě s tím prosím přestat otravovat? je to na každém plakátě, kam se podívám, tam je Román pro muže!

 (hodnocení, recenze)

M.V. je stejně dobrej spisovatel jako scénárista. Stratil sem 1 a 1/2 hodiny života. Říká se, že knížka je vždycky lepší než film, ale věřte, že v tomhle případě nenajdete rozdíl.

Phoenix999

Phoenix999 (hodnocení, recenze)

Kdo jste nepochopili, nekritizujte...Velmi dobrý film o mužích, realita. Skvělá kamera, jemné scény, milý scénář. Povedlo se to o mnoho a mnoho lépe, než většina českých filmů....viz. Bobule a jim podobné ....A důležitá věc, je-li Vám méně než 30, je to pro Vás ztráta času, ( mimo vyjímky....) díky vašemu mládi, to nedokažete posoudit, pochopit....  Je jednoduché to odsoudit, těžší je nad tím zapřemýšlet...a proto se točí filmy....ne jen se bavit, ale rovněž přemýšlet....

rounen

rounen (hodnocení, recenze)

maniacxl: právě že Donutil hrál skvěle - bylo tam vidět i to,co udělají prachy ze staršího člověka...docela to bylo i reálný ze života jak hezký holky jsou na prachy....pro mě 3* průměrný film na pobavení...

maniacxl

maniacxl (hodnocení, recenze)

Utahný a utrápený.Asi jsem čekal od pana Bařiny víc!Mírně vyčníval snad jen Miroslav Vladyka.Donutil v této poloze byl spíše směšný.Duo Budař Čapka dobrý,ale takový nerozvitý,bez dalšího většího nápadu.Co byl ale mega průser,tak to SCÉNÁŘ!! Dvě hvězdy je tak akorát.

Ejcinka

Ejcinka (hodnocení, recenze)

ani dobrý, ani špatný... moc jsem od toho nečekala takže alespoň nepřišlo zklamání... "blbá blondýna" resp. "blbý fotbalista" Šimi mě pobavil :-)

kulishak

kulishak (hodnocení, recenze)

Tak trochu nuda.. spousta zbytečných scén... Lacine vtípky.. No evidentně jsem nebyl cílová skupina... Mezi odpad bych to nezařadil... ale ani mezi povedený film. Ovšem díky za Táňu Pauhofovou.:-)

Vrbka

Vrbka (hodnocení, recenze)

Bude to jeden z těch filmů, o kterých řeknu "...ano, viděla jsem ho, ale už si nevzpomenu o čem byl" . Nedá se říct, že by se na něj nedalo koukat, ale také dvakrát ho vidět není nutné. Neurazí, nepřekvapí, prostě jeden z mnoha.

Pria

Pria (hodnocení, recenze)

Když by člověk zvracel u předlohy, tak jak asi může vypadat film..

FrnaK

FrnaK (hodnocení, recenze)

Viděl jsem české filmy výrazně lepší, ale také výrazně horší. Volba režiséra, dle mého, nebyla úplně šťastná. Místy mi z toho naskakovaly bobule. Často nuda, poměrně dlouhé, nic neříkající spojovačky, vyčpělé fráze některých postav atd. Průměr. Snad jen dvojka Budař / Čapka nezklamali a jejich postavy dávaly filmu jistý nadhled. Téma filmu, jeho podstata, se mi líbí. Zpracování ne.

petr_k_cz

petr_k_cz (hodnocení, recenze)

po Románu pro ženy, který byl s jistým nadhledem snesitelným filmem padá Román pro muže rovnou do koše mezi další odpad!

R.Drson

R.Drson (hodnocení, recenze)

Tak to někdy bývá. Všiml jsem si toho i u jiných filmů. Po natáčení se vyrobí první trailer, který většinou nenastíní děj (většinou třeba ani neběží v kinech). Poté přichází finální sestřih a z něho se vyrobí trailer nový. Je to ale jen moje teorie. Tady se mi zdá, že původní dialog prošel postsynchrony, kde se poupravil.

curfew77

curfew77 (hodnocení, recenze)

Všimli jste si, že ve druhém traileru je dialog Donutila s Vladykou na lanovce oproti tomu prvnímu traileru přetočený? :) To mi přijde celkem kuriozita :)

draggo

draggo (hodnocení, recenze)

Hodnotit před premiérou můžou jen lidi co maj povolený komentáře. Každopádně nechápu proč tohle vzniklo. Už jen dokoukat trailer bylo utrpení, a představa že na to koukám 100 minut... fuj.

Majduše

Majduše (hodnocení, recenze)

Já taky teď přijela z Plzně a nemůžu... Myslím, že před oficiálním promítání filmu v kinech na to mají právo jen VIP, kteří chodí na premiéry jako oficiálně...

ralda

ralda (hodnocení, recenze)

Sakra, proc nemuzu hodnotit, nemam na to kolonku. Ted jsem film videl a .....

R.Drson

R.Drson (hodnocení, recenze)

To je nejspíš tím, že díky 3+1 bylo ,,předonutilováno." Každopádně jsem knížku (bohužel) četl, takže mám velké obavy, jak to dopadne. Zřejmě to asi nakonec dopadne tak, že si Donutil nakonec celý film ukradne pro sebe. + dalši český film na REDku.

Adrai

Adrai (hodnocení, recenze)

Nevím proč ale trailer na mě působí jako 3 plus 1 s Miroslavem Donutilem ve stopáži 100 minut

Idaho

Idaho (hodnocení, recenze)

Shlédl jsem v kině trailer, po kterém se mi dělalo silně nevolno.

Marius

Marius (hodnocení, recenze)

...hmm, zdá sa že znamenie doby je - čím väčšia sračka je kniha, tým skôr si zaslúži film...už len čakám, kto natočí niečo od Urbaníkovej...

R.Drson

R.Drson (hodnocení, recenze)

Někde se jsem četl, že byl scénář zásadním způsobem upraven. Možná se u Viewegha (píše i scénář) po Případu nevěrné Kláry objevila sebereflexe a snad bude film stravitelnější než kniha.

Arachneuss

Arachneuss (hodnocení, recenze)

Bože, jen to ne. Knihu jsem zahodil po prvních dvou kapitolách. Bařina se upsal ďáblu a mrhá talentem.

#47

#47 (hodnocení, recenze)

Mám rád Miroslava Donutila, ale na roli Cyrila se mi absolutně nehodí...nějak si ho v roli toho arogantního hajzlíka nedovedu představit, takový Vašut by mi na to sedl naprosto dokonale.

brňan

brňan (hodnocení, recenze)

Potvrzeno,film Román pro muže se začne natáčet v polovině března 2010 ve Vysokých Tatrách na Slovensku.Hlavní roli ztvární Miroslav Donutil.V dalších rolích by se měl objevit Miroslav Vladyka,Jan Budař,Roman Luknár,Vanda Hybnerová či Tatiana Pauhofová.Natáčet by měl Filip Renč.

Reklama

Reklama