Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V jihočeském městečku žijí v malé vilce sestry Fany a Andělka. Všichni je považují za poněkud bláznivé, ale mají pro jejich svérázné nápady shovívavé pochopení. Toho dne, kdy přijíždí na nečekanou návštěvu jejich neteř Hermínka, aby jim představila svého snoubence, číšníka Michala, se však Fany stane očitou svědkyní loupežného přepadení místní spořitelny. Shodou okolností a nešťastných náhod však považuje za pachatele chudáka Michala. Situaci ještě zhorší rozhodnutí obou tet zahájit vlastní vyšetřování s cílem pomoci dopadnout pachatele. Sice kapitánu Jedličkovi občas pomohou, ale každá pomoc se nejprve musí prodrat jejich roztržitostí a svéráznými názory. Vyděšená Hermínka, která sleduje, jak tety neomylně vedou vyšetřovatele na Michalovu stopu, vyplašeného přítele raději "uklidí" zpět do Budějovic. I když se situace vyjasní a Michal je přijat jako snoubenec, tety se nevzdávají lákavé myšlenky, že by přece jen mohl být lupičem ze spořitelny. Zejména když se ukáže, že nerudný soused Tomeček, další vyhlédnutý pachatel, není ten pravý. (TV Nova)

(více)

Recenze (198)

zapalik 

všechny recenze uživatele

Jedna z mých nejoblíbenějších komedií z předrevoluční éry. Podskalský risknul absurdní spojení řehtandy s kriminální zápletkou a částečně s muzikáem a podle mě do sebe všechny tyhle ingredience skvěle zapadly. Herecký koncert předvádějí všechny hlavní postavy. Může být pro film větší pocta, než že si ho člověk s chutí pustí několikrát ročně? ()

Ukko 

všechny recenze uživatele

Ikdyž mám rád komedie Zdeňka Podskalského, Drahé tety mě zas tak neučearovaly, asi se mi moc nelíbí rychlý střih a rychlé tempo filmu. nicméně musím říct, že oceńuji jeho kvality a chápu, že se tato komedie může spoustě lidí líbit. Hlavně zdůrazňuji všechny herecké výkony a nezapomenutelného Jiřího Hrzána, které opravdu exceluje a jde vidět, že si roli opravdu užívá. ()

Reklama

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Hrzán se svým ušlechtilým kouzlem zvláště pro staré dámy/panny nebo jak to říkal, byl ztělesněním rozkošně praštěnýho nápadníka. Janžurová byla jeho klidnějším protipólem a tetičky, ty byly místy na ránu. Mně už se tahle komedie líbila jako dítěti a líbí se mi pořád. I s těmi hity... "Lééto, tohleto lééto, budu s mou podobou zahrááádky ozdobou." ;-) ()

Billie777 

všechny recenze uživatele

Náhodou já jsem tuhle komedii měla vždycky ráda a podle mě by si zasloužila i o kapku vyšší hodnocení. Není to nic světového ale je to milé a na nedělní odpoledne ideální podívaná. A navíc s milými herci. "Michale, co to děláš?! - "U-utrh jsem si jablko" - "Prosim tě, Michale, co tě to napadlo, to je strašně vzácná jabloň, má každej rok jenom pět jablek a to si piš, že teta to má spočítaný". ... A navíc je hezké vidět po tolika letech zase spolu Natašu Gollovou a Svatopluka Beneše. ()

masw 

všechny recenze uživatele

Jiří Hrzán to sice semtam přeháněl, ale byl i vtipný a dodal filmu právě tu komediální stránku. Tety byly místy otravné, ale tak to mělo být. Jen ta Iva Janžurová mi tam moc odseděla, teď je mi i postavy Hrzána líto, že si ji měl vzít. A za zmínku stojí i tři vteřiny vlasatého Jana Krause (!!!). Ale musím uznat, že tento film mám rád, takže jsem hvězdičku přidal. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (15)

  • Iva Janžurová (Hermínka) je známá tím, že čekací pauzy při natáčení vyplňuje pletením či háčkováním. O jedné takové pauze si háčkovala šaty pro filmový festival a když je viděla výtvarnice filmu Irena Greifová, nadchli ji tak, že byly použity ve filmu. (sator)
  • Syn režiséra Podskalského Zdeněk Podskalský ml. popsal jednu příhodu z natáčení: „Při natáčení filmu potřebovali narychlo policejní vůz, který neměli. Přesvědčili proto kapitána na místní policejní stanici, ať jim půjčí jejich.  Nejen že kaskadér během hodiny auto zničil, ale když ho odváželi, byl tam propadlý poklop a auto spadlo do fekální jímky. Když ho vytáhl jeřáb, bylo nepojízdné a po strop plné fekálií. Průjezd vesnicí policejním autem se tak stal nejdražším záběrem celého filmu.“ [Zdroj: Teplický deník] (karlos_3)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno