Reklama

Reklama

Elitní zabijáci

  • USA Killer Elite (více)
Trailer 2

VOD (1)

Pohádkově bohatému ománskému šejkovi zbývá posledních pár měsíců života. Než mu vyměřený čas vyprší, chce dostat na talíři hlavy mužů, kteří zabili jeho tři syny. Nabízí svá ropná pole, což je velmi lákavá nabídka, ovšem odpovídá nelehkému zadání. Obětmi šejkovy odplaty se mají stát příslušníci britských speciálních jednotek (SAS), elitní, všestranně vybavení vojáci, kteří jeho hochy připravili o život během války o Omán. Tuhle pracovní nabídku, ovšem bez konkrétních detailů, dostane Hunter (Robert De Niro), legenda mezi nájemnými zabijáky. Když po příletu do Ománu zjistí, že má zlikvidovat příslušníky SAS, nechce úkol vzít. S tím se tak trochu počítalo, protože Hunter má být jen návnadou ve složité hře, jejímž cílem je najmout na tenhle mimořádný úkol Dannyho (Jason Statham). Hunterův žák a přítel je ve svém oboru absolutní jednička, bohužel ho před časem pověsil na hřebík. Pokud práci vezme a zabije tři esa SAS, zůstane Hunter naživu. V opačném případě má smůlu. A protože Dannymu kdysi zachránil život, je jasné, co se bude dít. Kromě toho, že trénovaní vojáci nebudou snadnými terči, číhá nebezpečí i v mocné tajné organizaci, která je chrání, a oni pro ni za to vykonávají špinavou práci. V čele „bodyguardů“ příslušníků SAS stojí jejich bývalý člen Spike (Clive Owen), který chce kolegy ochránit za každou cenu. Danny a Spike jsou jako dvě nukleární hlavice letící proti sobě. Takovou akční explozi, k jaké dojde po jejich střetu, jste už dlouho v kině nezažili. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (15)

Trailer 2

Recenze (599)

castor 

všechny recenze uživatele

Tihle chlápci měli našlápnuto slušně. Na jednu stranu nutí k vypnutí mozku, na tu druhou se tváří nesmírně vážně. Tak či onak se vše brzy rozjede poměrně hekticky a překombinovaný děj spíš škodí, přitom není ani nijak chytrý. Záhy některým scénám dochází dech, špatné nejsou, ale vyhledávat je po letech taky nikdo nebude. Může za to strnulejší režie a scény, které si berou od každého žánru trochu a které měly být vrcholy filmu (třeba bitka Statham – Owen je překvapivě docela nuda) jimi nejsou. Chybí poctivé fyzično, momenty, ze kterých bolí, namísto toho se tu ušlechtilý milovník Statham honí za plavovlasou farmářkou. Průhledné, ale pořád poctivé řemeslo. Už jenom kvůli hercům (knírkatý Owen rozhodně coby bad guy uspěl) se ale mohli všichni za kamerou o krapet víc snažit.. ()

Payushka 

všechny recenze uživatele

Ano, vím, že Jason Statham asi neumí zahrát nic jiného než drsného chlápka se zbraní. Mohl by mu ale už někdo poradit, aby si dal mezi těmi filmy na jedno brdo alespoň rok pauzu? Protože tuhle lesklou lebku jsme mohli letos vidět už v Mechaniku zabijákovi a i tehdy jsem měla pocit, že bych byla radši pod doutnající sopkou než v kině. ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Napriek tomu, že ma tento žáner nijako zvlášť neláka, bol som spokojný. Film mal slušné tempo, postavy boli uveriteľné, akčné scény vierohodné, tak čo by som mal viac chcieť. Asi prepracovanejší scenár. Niekoľko dejových línií bolo odfláknutých, zbytočných alebo končili do stratena. A záver bol taký hollywoodský. Asi to tak diváci týchto filmov chcú. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Zdání klame. Killer Elite je sice příjemně oldschool (syrový obraz, 80. léta), nicméně není aní zdaleka tak dynamický, jak bych na Stathama čekal, není ani zdaleka tak kinetický z hlediska akce, jak bych si přál (hlavní rvačka Owen - Statham nuda, pouze kvalitní střih, chybí fyzično, rány nebolí), chybí krev, chybí tvrdost a naturalismus. Vycizelovaný obraz a filtry nejsou zdaleka všechno. De Niro je ok, škoda, že málo času. Slečna od koní je vcelku iritující. Nechápu jak ji tvůrci mohli myslet vážně. Stejně tak jako některé rádoby vychytávky (kulka ve vlasech ala Drive apod.), které jsou přebrané od jinud až běda. Horko těžko průměr. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Problém příběhu je, že je podle skutečnosti, a asi dá zabrat zachytit všechny zákuslisní machinace tak, aby měl divák jasno, a právě ony machinace mu nejvíc škodí. První půlka moc rozvláčná, druhá zas zamotaná, jako by reži nebyl moc pevný v kramflecích. Navíc akční to je, ale spíš "opatrně", celkově to je spíš "pomalejší" špionážní film. Jinak herecky asi není co vytknout - Statham vs. Owen, je na co koukat, de Niro chvíli hrál druhé housle, ale nakonec přidal pár hlášek, jen škoda, že Yvonne tu byla spíš symbolicky do počtu. # příběh 6 | hudba 7 | humor 1 | akce 6 | napětí 3 | pustil bych si znovu 5 ()

Galerie (65)

Zajímavosti (20)

  • Ve filmu se objevuje 24 herců s australským rodištěm nebo občanstvím. (Conspi)
  • Českou stopou ve filmu je Tatra 813, vyráběná v letech 1967 až 1982, která se ve filmu objevuje přibližně ve 20. minutě. (michalaj)
  • V úvodní scéně drží Jason Statham v rukou Berettu 92F, která se začala prvně vyrábět až v roce 1992. V roce 1980, kdy se odehrává film se běžně vyráběl typ 92S, vzhledově jen těžko rozeznatelný od pozdější verze. (Conspi)

Reklama

Reklama