Reklama

Reklama

Protiúder

(seriál)
  • Velká Británie Strike Back
Trailer 8
Velká Británie / USA, (2010–2020), 57 h 25 min (Minutáž: 43–48 min)

Předloha:

Chris Ryan (kniha)

Hrají:

Philip Winchester, Sullivan Stapleton, Rhona Mitra, Robson Green, Michelle Lukes, Charles Dance, Andrew Lincoln, Shane Taylor, Richard Armitage, Jimi Mistry (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(76)

Spojenectví mezi dvěma speciálními agenty trpí zásadním rozporem – první je americký odpadlík, druhý elitní britský špión. Ovšem to jim nezabrání odvážně se pouštět do nejrůznějších krkolomných akcí.  Napínavý thriller s dějem, který koresponduje s událostmi dnešní doby se soustředí na dva členy přísně tajné antiteroristické organizace, známou pod názvem Section 20: britského seržanta Michaela Stonebridge a bývalého amerického vojáka Damiena Scotta. (HBO Europe)

(více)

Videa (66)

Trailer 8

Recenze (158)

kowalski 

všechny recenze uživatele

První řada je mnohem lepší než druhá. Více spionážní a propracovanější příběh. Druhá řada: Pěkný akční seriál kde nemůžete moc přemýšlet nad dějem a reálností čímž myslím ozbrojené akce na půdě cizího státu apod. Jinak hlavní dvojce je dobře vybraná a docela to mezi nimi funguje ale ostatní herecké výkony už nejsou tak oslnivé. Ale jinak určitě stojí za shlédnutí. 3 1/2 hvězdy ()

ER 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tady se na nic nehraje,prostě béčko se vším všudy. Akce,trochu špionáž,nějaká ta nahotinka a výbušný obsah.Pochvala za to,že mix funguje,ale toť vše,jelikož spousta klišé momentů kazí zážitek. V podstatě každý zvrat lze poměrně spolehlivě odhadnout. Ale pokud přimhouřím oko,pak se na seriál dobře dívá. Bohužel s každou další sérií přibývá "všechno přežiju" scén, kdy hlavní postavy neudolá snad ani Terminátor. Aspoň jsou to sympatičtí herci (do šesté série). ()

Reklama

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál mě bohužel neoslovil. Neříkám, že je špatný, ale nesedí mi hlavní postavy, děj, ani akce. Zbytečné záběry, tlachání a taky chaotické souboje a přestřelky, kde si každý jezdí a chodí kam chce uprostřed palby. Nebo si naopak přistane s vrtulníkem uprostřed palebného pole. Nic pro mě. 35% ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

V skratke: military bachorka o tom, ako vojenska spravodajska jednotka, "o ktorej nikto nevie", riesi problemy napriec zemegulou. Cele zachranovanie zvladne neobycajne "vtipne a vykonne"duo tych "najcoolovejsich typkov. Brit je za dobraka, kladasa - typickeho skautika a american je zasa stereotypom lahkovazneho playboy-a, ktory v kazdej casti pretiahne, jednu az dve, ci uz povstalkyne, policajtky, agentku, sluzku, ci vojacku. Kazda jedna z nich je samozrejme ako z modelingovej agentury. Ako inak, robi to preto, lebo je stale v nebezpeci a tak mu to predsa divak, ako zdravu kompenzaciu tolkej strelby a zabijania, zje aj z navijakom. V tinejdzerskych rokoch by som to zrejme zral. Netusim, ci posledne serie sli kvalitou nahor. Inak urcite neodporucam. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Nenechat se odradit první seriálově levnou a těžce rutinérsky natočenou nudnou akcí, kde se vojáci ještě před tím, než do někoho nasypou olovo, slušně zeptají, jestli by jim to jakože nevadilo. Aneb jeden ze vzácnych případů, kdy to američani vzali za ten lepší konec, než briti. Od druhé série, která je plne v režii Cinemaxu dostává seriál brutálně velké koule. Noví hlavní hrdinové mají mezi sebou neuvěřitelnou chemii, což má za následek naprosto skvělé macho hláškování a Stapleton je navíc neuvěřitelné hovado, co všechno ošuká... a když má střílet, tak zásadně borce rozmrdá na sračky a když posléze prochází kolem mrtvolky, tak do ní nasype ještě pár jen tak pro jistotu. Jinými slovy, od druhé série je to děsně poilticky nekorektní, nahláškované, brutální a pořádně akční. Cinemax do toho očividně rve prachy horem spodem, jelikož si Strike back vizuálně nezadá s filmy za několik desítek melounů. Takže ještě jednou, 1. série je nudná sračka .... od druhé je to neskutečny nářez pro všechny military fetišisty a nadšence. GAME ON ! ()

Galerie (472)

Zajímavosti (15)

  • V této epizodě, kde hraje Marek Vašut plukovníka Bešnova ze Skupiny Alfa, mluví herec anglicky s českým přízvukem, nikoliv anglicky s ruským přízvukem, případně bez přízvuku, jak by se na elitního ruského zpravodajce slušelo. (mkali)
  • Hlavní protagonisté používají mimo jiné i samopaly české výroby SA vz. 58 v různých úpravách, CZ Scorpion Evo 3 S1 a Sa 26. V seriálu se také objeví pistole CZ 75. (Paulusek)
  • Seriál je natočen na motivy knihy 'Protiúder' autora Chrise Ryana, který sám patřil k britské vojenské speciální jednotce SAS. (MeanWhile)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno