Reklama

Reklama

The Last Exorcism Part II

  • USA The Last Exorcism 2 (pracovní název) (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Film je The Last Exorcism 2 je pokračovaním hrozivého príbehu mladého dievčaťa. Nell Sweetzerovú (Ashley Bell) našli samú a vydesenú v lese. Hoci sa po čase vracia späť do civilizácie, nemôže si spomenúť, čo sa s ňou vlastne stalo. Uvedomí si však, že je poslednou žijúcou členkou svojej rodiny. Začína nový život, avšak s jej návratom sa prebudí aj silné zlo, ktoré má s Nell nepredstaviteľne desivé plány. Tie ju môžu opäť doviesť až na pokraj pekla, kde jedinou šancou na záchranu môže byť už iba rituál vyháňania diabla. (DJ Rocco iNc)

(více)

Videa (18)

Trailer 2

Recenze (59)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Extrémně natahované, nudné nic a po velmi slušném prvním díle vyloženě pád na hubu. Část II nemá absolutně čím zaujmout. Nic zajímavého nepřináší, ke strašení používá zásadně samých klišovitých motivů, které známe z nepřeberného množství duchařin / vymítačských snímků. Hlavní hrdinka je navíc úplně mimo veškerá kritéria, díky kterým bych k ní mohl pociťovat nějaké sympatie. Nuda, nuda, nic. 3/10 ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Ukážkový príklad absolútne zbytočného pokračovania. Už prvý „posledný exorcizmus“ nebol vyslovene žiaden zázrak, ale v rámci „found footage“ formy sa jednalo o celkom neškodný prírastok (2,5*). Pokračovanie však od „found-footage“ úplne upustilo (čo je dosť neštandardné riešenie a viac to filmu uškodilo ako pomohlo) a doslovne po ňom nič neostalo. Druhý „posledný exorcizmus“ je tak len 90 minút naťahované nič ... vykuchaný, vykastrovaný vymietačský horor. V podstate nemá žiadnu nosnú story, len doslovne zbytočne naťahuje udalosti z prvého filmu. Hororových scén je pramálo, odohrávajú sa prevažne cez deň, takže zároveň im chýba akýkoľvek element strachu a na jednu ľakačku pripadá ďalších 20 minút zbytočných rečí. Navyše, keď má ísť v posledných 10. minútach do tuhého, tak evidentne došiel rozpočet a tak sledujeme len vzdialený záber na dom a v pozadí na nás útočia akurát tak zvukové vnemy ako krik, buchot a podobne. Čo po tých nevýrazných predošlých minútach neprináša žiadnu satisfakciu, keďže všetci sme v tomto čase už určite chceli vidieť masaker pri vymietaní. Dve-tri zaujímavé scény sa síce nájdu (úvod v dome, ktorý ako jediný pôsobil napínavo a vyzeral viac ako sľubne, kostol a poletovanie nad posteľou), dokonca aj Ashley Bell je veľmi obstojná herečka, poteší aj samotný takmer až sarkastický záver, ale nič z toho tú 80 minútovú nudu nespasí. CELKOVO: 2* / PS: neviem, na čo s takýmto pokračovaním čakali 3 roky?! Avšak obávam sa, že časom nás postihne aj tak ešte aj tretie „posledné“ vymietanie. ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Typickej "direct to dvd" sequel. V podstatě je to takovej balíček šílených představ a audio-lekaček, který po každých třech minutách diváka obdaruje první nebo druhou variantou, často i mixem obojího. Občas úspěšné strašení se však utápí v absenci atmosféry. Většina scén se totiž odehrává za dne, a když už přijde na nějakou noční sekvenci nebo samotný závěr, všechno skončí dřív, než byste řekli Abalam. Ashley Bell nehraje vůbec špatně, film ale utáhnout ještě nedokáže. To přijde třeba časem. Jinak upuštění od formy FF, kterou se chlubila jednička, byla pro mě změna vítaná. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Poslední vymítání ďábla 2“ je jednoduše zbytečný film, který byl nejspíš natočen proto, že v poslední době vymítací horory opět letí. To vede k tomu, že jich je moc. V takovém množství se pak ukáže, že je opravdu jen pár těch, které opravdu stojí za zhlédnutí. „Poslední vymítání ďábla 2“ k nim nepatří, protože ani není schopen vytvořit tu správnou atmosféru. Scény, které jste viděli jinde, už vás podruhé těžko vyděsí. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

První díl se sice moc vřelých diváckých ohlasů nedočkal, ale kupodivu si na sebe dokázal velmi pěkně vydělat (rozpočet 1.8 milionu dolarů – výdělek 67.7 milionů). Takže bylo jen otázkou času, kdy někdo přijde s dalším pokračováním. Eli Roth se opět chopil produkce a do režisérského křesla tentokrát usedl kanaďan Ed Gass-Donnelly, který až doteď neměl s hororovým žánrem žádné zkušenosti a to se bohužel projevilo i na kvalitě celého filmu. Už jednička nebyla žádná sláva (v mých očích nebyla ani průměrná) a přestože dvojka disponovala větším rozpočtem (5 milionů dolarů – výdělek 15.1 milionů dolarů), tak ani ona za moc nestála. K dobru musím tvůrcům přičíst to, že se tentokrát nejednalo o žádný found footage. Ovšem stejně jako předešlý díl i tento měl obrovský problém s uceleným dějem a především jsem opět postrádal potřebnou atmosféru, kterou by podobně laděné filmy měli mít jako svou prioritu. Po úvodní scénce z ložnice jistého páru se totiž dočkáme opravdu zdlouhavé pasáže, která byla nejen nezajímavá, ale i neskutečně nudná. Kromě několika vzpomínkových pasáží jsme totiž nuceni sledovat kupu nezáživných dialogů a začleňování se hlavní hrdinky do nového života. Chybělo mi napětí, pořádné lekačky a když už jsme u toho i dobré herecké výkony. 30% ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama