Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lékař záchranky František se odstěhuje od své ženy Bohuny ke své nové lásce Heleně. Ta má za sebou několik let trvající manželství s úspěšným spisovatelem Karlem. V něm však díky manželovým záletům nebyla nikterak šťastná. Zdá se, že Františka i Helenu čekají konečně poklidné dny a budou moci teď, na prahu padesátky, konečně prožít svou spokojenou lásku. Jejich nadšení však nesdílejí jejich minulí partneři. Karel i Bohuna si totiž uvědomují, že jim jejich bývalí manželé začínají chybět. A tak se oba, každý způsobem sobě vlastním, snaží vztah milenců rozbít. Když už toho má František dost, opatří pro sebe a Helenu zájezd do Maroka. Je přesvědčen, že zde prožije pěknou dovolenou po boku své milované. Jenže v Maroku se jim ztratí kufry i s penězi a doklady a každého z nich nenapadne nic lepšího než zavolat svému minulému partnerovi o pomoc. Výsledkem je to, že na cestu za nimi se vydává nejen Karel, ale i Bohuna. (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (461)

cariada 

všechny recenze uživatele

V kině jsem se na tom docela dobře bavil stejně tak plné kino (byla akce na vlezné). Co se dějě týká, je to hodně přitažené za vlasy, ale jako komedie, se to nechá. Kdo vyniká je hlavně Holubová, ale i ostatní se snaží. V dnešní slabé produkci dobrých komedií, je třeba si vážit každé podobné příležitosti. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Nemám obecně v lásce české filmy, natáčené v zahraničí. Proč si filmaři a herci chudinky kazí případnou dovolenou prací. Proto jsem se vyhýbal i tomuto, obzvláště, když "jedničku" považuji za slabou. Chvílemi jsem si ale říkal, že je film fajn, obzvláště do poloviny děje, tedy do odletu. Pak jsem ale pochopil i já důvod zdejšího nízkého hodnocení. Zmatený děj, vtip velmi zřídka, nepochopitelné skákání mezi scénami v Maroku a Česku, jakýsi pokus o grotesku, celkově slabý scénář. Ovšem několikrát jsem se zasmál, hlavně díky Jiřímu Bartoškovi, hezky zahrál také Jiří Langmajer, Oldřich Kaiser a výstřih Terezy Kostkové. Zato čeština Kamily Magálové mi trhala uši. Jednou a dost. ()

Reklama

HellFire 

všechny recenze uživatele

Neurážející a kompetentní romantická komédie, kde všichni zúčastnění splnili své role podle plánu, ale to je tak vše. Snaha o nějaký vyšší smysl zde chybí. Prostě jednohubka pro nenáročné obesenstvo. Co mě bavilo sledovat nejvíc, tak product placement. Chápu, že filmoví producenti se musí ohánět, aby sehnali peníze na natáčení, ale ta reklama nemusela být tak okatá. Ukažte mi někoho, kdo si na posezení na zahradu donese Soda Stream, aby si mohl pěkně pustit bublinky do vody. Nemluvě o tom, že v dalším záběru se po něm slehla zem. Nebo kdo při placení kreditkou říká „zaplatím PayPassem“ (plus ten prostřih na kartu MasterCard :))? Nebo kdo si při pohledu na krabičky s léky říká „tohle mám na zácpu, na průjem, proti nadýmání a proti stresu“? ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Přestože tomu zdejší hodnocení zatím nenapodívá, od Boha k Ďáblu přineslo děsivou a děsnou propast. Zatímco "jednička" byla vtipná, tady se Poledňáková o vtipy marně snaží. Pamatujete si veletrapnou scénu s mafiánským únosem v Troškově Slunce, senu, erotice? Tak přesně takový je celý Líbáš jako ďábel. Jediný Bartoška s Nárožným jsou stoprocentní a Kaiser tak ze třetiny, ale ostatní jsou totálně na zabití. Když se chci proletět někam k moři, je fajn že mi to nějací blbci za pár záběrů na logo platební karty či kávovaru zaplatí, v tomhle případě by se ale diváci možná i rádi na paní režisérku a její štáb složili, že do Maroka o velikosti středočeského Malešova, kde se jako mimochodem všichni čeští turisti potkávají (klid, nerozčiluj se...) odletí, nic tam nenatočí a všichni tam zůstanou navždy. Dal bych stovku. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Marie Poledňáková se měla přestat režisérsky a scénáristicky navěky odmlčet již před více jak 20ti lety. Její vizáž transexuála a také filmové výtvory z dnešní doby jsou kaňkou na jejich legendárních komediích z let dávno minulých. Líbáš jako ďábel je již volným pokračováním úvodního filmu Líbáš jako bůh a kvalitou si rozhodně nemají ani jeden co vyčítat. Taková česká seriálová telenovela hozená na stopáž celovečerního filmu. Zároveň nesmírně hloupá a nudná. Bohužel vidím sebe kolika lidem se tento film opravdu hodně líbí a tak se nedivím, že vůbec vznikl a že podobné filmy stále vznikají. Ano jde pouze jenom o zisky nikoli o kvalitu. Nasmál jsem se hodně, ale asi ne tak jak si tvůrci představovali. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (11)

  • Natáčení filmu začalo v srpnu 2011 v Praze. O měsíc později se celý štáb přesunul do Maroka. Scéna v přístavu se točila v Essauiře, většina dalších záběrů v Marrakéši. Zajímavé bylo, že společně s českým filmem se zde natáčeli tři další snímky. (Robbi)
  • Režisérka Marie Poledňáková při závěrečné klapce natáčení prohlásila, že se jedná o její poslední film. (gogos)
  • Producent původně s natáčením v Maroku nesouhlasil a kvůli podpoře cestovních agentur navrhoval Tunis nebo Egypt. Režisérka si však lokalitu vyvzdorovala. (Robbi)

Související novinky

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

08.11.2022

Ve věku jednaosmdesáti let v úterý v dopoledních hodinách zemřela česká scenáristka a režisérka Marie Poledňáková, autorka populárních rodinných komedií včetně dodnes extrémně oblíbené „české komedie… (více)

Reklama

Reklama