Reklama

Reklama

Mupeti

  • USA The Muppets (více)
Trailer 4

Walter, největší fanoušek Mupetů na světě, jenž je na dovolené se svými přáteli Garym (Jason Segel) a Mary (Amy Adams) z amerického městečka Smalltown, odhalí zákeřný plán ropného magnáta Texe Richmana (Chris Cooper), který se chystá srovnat se zemí Mupetí divadlo a těžit ropu, nedávno objevenou přímo pod tímto bývalým působištěm Mupetů. Aby Walter, Mary a Gary mohli zorganizovat největší televizní mupetí maraton v dějinách a pokusili se tak získat deset milionů dolarů, potřebných na záchranu divadla, musejí společně s Kermitem nejprve znovu sjednotit všechny Mupety, kteří se mezitím vydali za vlastním štěstím: Fozzie v současné době vystupuje s revivalovou skupinou Moopeti v casinu v Renu, Miss Piggy pracuje jako editorka módní rubriky pro plnoštíhlé v pařížském Vogue, Animal je pacientem kliniky v Santa Barbaře, která svým klientům pomáhá zvládat návaly hněvu, a Gonzo je bohatým podnikatelem v oboru instalatérství a kanalizací. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (61)

Trailer 4

Recenze (235)

kaylin 

všechny recenze uživatele

"Mupeti" zrovna nejsou něco, co by bylo u nás příliš známé a oblíbené. Spíš ještě známe "Sezame, otevři se", což je ovšem pořad kanadský. Mupeti nejsou o moc jiní. V Americe je to televizní poklad, nás to moc nezasáhne. No dobře, mě to zasáhlo. Film mě bavil i díky tomu, že tam hrál Jason Segel, který je prostě skvělý a bude ještě lepší. Ale hlavně nenucené propojení světa našeho se světa Mupetů funguje, navíc je to vše doplněné skvělou hudbou a písničkami, které jsou chytlavé. Jestli Američani něco umí, tak jsou to muzikály. V tomhle máme ještě obrovské mezery. Chvílemi hloupé, chvílemi zábavné, pro děti, ale hodně i pro dospělé. Hezký příběh, který neurazí, ale u nás asi opravdu ani tolik nenadchne. Tady se projevila moje obliba americké kultury. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2012/04/diar-milovnika-filmu-c-0003-eastwood.html ()

HAL 

všechny recenze uživatele

V podstatě další z mnoha debiních Disneyovek se spoustou veselého pitvoření, pestrých barviček a superotravných muzikálových písní (krom oscarové "Man or Muppet"), kterou ale velmi příjemně oživuje mírně dospělejší humor Muppetů a chytré parodování žánru a jeho klišé postupů. Sice se to trochu bije s onou retardovanou Disneyovskou přepíčeností, ale ve výsledku nadhled vítězí a film baví. Dokonce i v případě že se člověk nedíval na staré muppetí pořady, a tudíž ho zcela mine silný důraz na nostalgii který film často staví do popředí. Plus je tu asi miliarda převelice zábavných cameo roliček snad každého komediálního herce v americe. 7/10 ()

Reklama

mcb 

všechny recenze uživatele

Už jen pro ten přísun celebrit, které se neštítí si ze sebe dělat nonstop legraci, si nelze Mupety nezamilovat. Překvapilo mě, jak může být dětský film o loutkách tak sebereflexivní, uvědomělý a především inteligentní. Jason Segel jednoduše překypuje nápady - ve výsledku se jedná o roztomile naivní, hravé a důstojné oživení nyní již neatraktivních plyšových postaviček. Navíc se skvělými muzikálovými čísly. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Úplný dvojčata......... DIALOG: WALTR - Kdo ví, třeba potkáme Kernitta. GERRY - V to bych nedoufal brácho. Mupeti už se na pódiu neobjevili léta. Jejich studio je už jen muzeum. WALTR - Ale to je určitě jen internetový drb. Stejně jako, že polívka je herec. GERRY - Bráško, Polívka je Český herec............ Není to stejné jako seriálové grotesky, ale jinak povedený pokus oživit Mupety. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Tento film je príliš roztomilý, aby sa dal hodnotiť zle. Faktom však je, že trpí rovankým neduhom ako MACÍK - príbeh je triviálny. Občas si z neho uťahujú samotní herci, ale aj tak to nie je také vtipné, aby to vyvážilo príbehovú báchorku. Čakal som, že film sa viac sústredí na ľudskú zápletku (imho rovnakú ako mal MACÍK), ale toto je hlavne o plyšiakoch. Prekvapivo k záveru, ktorí patrí čisto im, sa všetko zlepšuje a divák sa už len usmieva ako malé decko... ()

Galerie (112)

Zajímavosti (26)

  • Na plakátu divadla Muppetů i ve staré kanceláři Kermita lze spatřit fotku Jima Hensona (mimojiné tůrce Kermita). (HellFire)
  • Automobil ve třídě, který žákům Amy Adams sloužil jako pomůcka, je Morris Minor - v Británii populární poválečný automobil. (Hal_Moore)

Související novinky

Oscar 2012 - výsledky

Oscar 2012 - výsledky

27.02.2012

84. udělování zlatých sošek, ke kterým se po letech vrátil Billy Crystal jako průvodce, bylo ve znamení tradice. Jedna z nejočekávanějších a nejsledovanějších televizních show roku se vrátila ke svým… (více)

Oscarové nominace 2012

Oscarové nominace 2012

24.01.2012

84. udělování výročních cen Americké filmové akademie se blíží. Ať už se vám to líbí nebo ne, pořád jde o nejsledovanější a z jistého pohledu i nejprestižnější filmové ceny na planetě. Takže, kdo se… (více)

Reklama

Reklama