Reklama

Reklama

The ABCs of Death

  • Slovensko Abeceda smrti (festivalový název)
Trailer
Povídkový / Horor / Thriller / Animovaný / Komedie
USA / Nový Zéland, 2012, 129 min
(další profese)

Obsahy(1)

The ABC's of Death je ambiciozním dílem, které bylo natočeno na části, na kterých se podílelo v režii přes dvě desítky světových talentů filmového žánru. Inspirován dětskými vzdělávacími knížkami ABC, je film složený z 26 jednotlivých kapitol, kde ke každému režisérovi je přiděleno jedno písmeno abecedy. Režiséři potom dostali volnou ruku jak vytvořit příběh, kde nesmí chybět téma smrt. (Nivenx)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (134)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

A-B-C-D, kočka přede, ... - tak zní dětská říkanka, nicméně tento krvavý povídkový soubor složený z krátkometrážních filmů rozhodně není pro malé publikum. Kvalita jednotlivých povídek je velmi kolísavá, od slušných až po úplný odpad. Nejvíce mě zaujala písmenka S (Speed), K (Klutz) a T (Toilet). Nejhoršími, nejtrapnějšími, či bezúčelně nejkrvavějšími povídkami byla písmenka F (Fart), H (Hydro-electric Difusion) a Z (Zetsumetsu). Zkrátka ve výsledku, když jsem si to všechno sečetl a podrhnul, tak jde spíše o podprůměrnou záležitost, ke které jsem se dostal čirou náhodou přes režiséra, jehož povídka mě upřímně zklamala. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

"A" - Apokalypsa. Nežiaduci manžel (70%), "B" - BigFoot. Strašidelná legenda pre deti (30%), "C" - Cyklus. Keď nočná mora nemá konca kraja (30%), "D" - Dogfight. Pes, najlepší priateľ človeka (80%), "E" - Exterminate. Obeť lovca (15%), "F" - Fart. Prdy (ODPAD), "H" - Hydro electric diffusion. Bábkové "divadlo"(10%), "I" - Ingrown. Obeť "lásky" (40%), "J" - Jidai geki. Kat (35%), "K" - Klutz. Na velkej (20%), "L" - Libido. Nelútostný súboj (70%), "M" - Miscarriage. Potrat (20%), "N" - Nuptials. Papagáj, najlepší priateĺ človeka (40%), "O" - Orgasm. Orgasmus (20%), "P" - Presure. Nátlak okolia (20%), "Q" - Quack. Spravodlivá smrť (40%), "R" - Removed. Vyradený zo spoločnosti (45%), "S" - Speed. Okamžitá smrť (30%), "T" - Toilet. Nočná mora zo záchoda (80%), "U" - Unearthed. Z pohľadu upíra (30%), "V" - Vagitus. "Avanger?" (55%), "W" - W.T.F. - Pičovina (ODPAD), - "XXL" - "Diéta", pri ktorej zaručene zhodíte pár kg (75%), "Y" - Young Buck. Vydarený vnuk (45%), "Z" - Zetsu Metsu. Street fighter penisov (20%). Neskutočne sklamaný. Nebyť väčšiny skutočne absurdne trápnych epizód, ktoré so žánrom horor nemali absolútne nič spoločné, ktoré pôsobili tak jebnuto, že sa človek čudoval sám sebe, že na to vôbec čumí, mohol to byť dobre zmáknutý nápad. Takto ostalo len pri "planých rečiach" a skonštatovaní, že tento snímok je márna trápnosť - cca 25 - 30%. ()

Reklama

hladass 

všechny recenze uživatele

K tomuto docela originálnímu projektu jsem přistupoval s docela velkým očekáváním, které se samozřejmě nenaplnilo, spíše se po shlédnutí 26 kraťasů velmi rozdílné kvality dostavilo silné zklamání... Nemohu říct, že by se ve filmu nenašlo pár vysloveně výborných kusů (D Is for Dogfight, L is for Libido, R Is for Removed, U Is for Unearthed, X Is for XXL Xaviera Gense), jenže naneštěstí převažují zejména slabé kousky a vyslovené kokotiny... Za mě prostě promarněná šance... ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Moc nechapu ta nizka hodnoceni ale asi to bude tim ze tohle je skutecne dilko pro fajnsmekry dlouho sem se na to tesil a bavil jsem se skvele samozrejmne ze ne vsechno se povedlo proto tomu nemuzu napalit plnej pocet i kdyz bych moc chtel ale musim to hodnotit jako celek nicmene klady prevazuji takze je tu par nevyraznych pribehu kde jsem lehce nepobral o co slo ty zminovat nebudu vylozenej pruser je jenom M a to dite vyprdnuty do hajzlu to bylo fakt neodpustitelne odflaknuty tak a ted ty nejlepsi urcite D cili Dogfight skvele zpracovany z dobrou pointou navrch E z tim pavoukem taky slusnej ulet F je mozna sracka ale ja se u toho neskutecne gebil vzdycky me zajimalo jaky to je nekomu doslova naprdet do drzky L cili Libido to je stylova honici spermobrutalnost N a papousek co moc keca mne taky totalne zabil Q to je poradna davka cernyho humoru R cili Removed co dodat Spasojevic je pan uchylak a splnil presne to co sem od nej ocekaval navic jak ten chlap pracuje z detaily to je vec neskutecna S cili Speed tak to bylo megafuj i na mne nedoporucuji nikomu kdo se boji injekcnich jehel T cili Toilet snad nepotrebuje ani komentar to je proste chutovka a na hajzlu uz tak klidne sedet nebudu U cili Unearthed tomu rikam zpracovani koncepce budoucnosti takhle mozna jednou budou filmy vypadat W cili WTF je plny vyznam tohoto slova v Y cili Youngbuck se dozvime ze pedofila lze zabit useknutou jeleni hlavou a pak s jeho hlavou hrat basket X cili XXL to je proste krutej naser tomu rikam z tlustoprdky modelkou snadno a rychle no a Z cili Zetsumetsu to uz je jenom takova zvracena ulitla stylovka na zaver takze takto jo a jinak bych jeste dodal ze ani pres tu dvouhodinovou delku neni sance se nudit protoze kazdej pribeh byt tam jsou i slabsi je o necem jinym tudiz zvedavost divaka posunuje porad dal navic ty jednoznacne nejlepsi kousky prijdou az na konec takze dosud nizkemu ratingu filmu se podivuji ale je mi to fuk jak sem psal tesil jsem se hodne a myslim si ze v dnesnim cim dal tim vic zatuchlym svete hororu neuskodi svezi vanek napaditosti a kreativity zkratka z moji strany velka spokojenost a vsem milovnikum podobnych silenosti co chteji videt neco novyho a neokoukanyho vrele doporucuji! ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

Relativně nevyrovnaná hororová kompilace, která přes všechnu snahu doplácí na dvě věci. Za prvé na kvalitativní rozkolísanost - několik opravdu brilantních kousků ztracených v záplavě průměrnosti, autorské bezradnosti, přes nepochopitelné whatthefucky až k naprostému řemeslnému dnu pod úrovní studentského cvičení. Na druhou stranu to dobře demonstruje, jak těch několik "špatných" věcí dokáže shodit a znehodnotit práce ostatních autorů. A druhá věc, která ve filmu trošku neladí... je krkolomný koncept, že v každém segmentu musí mermomocí někdo natáhnout brka. Víc než několikrát jsem se nemohl zbavit pocitu, že ten závěrečný exitus byl do příběhu narván tak nějak z povinnosti, aby se producent nažral a režisér zůstal celej. Abych ale jenom nedštil síru ze svých pověstně kritických nozder, dodávám, že film se díky momentu překvapení dá dokoukat. Kvůli "Unearthed" jsem byl rád, že jsem vydržel až do konce. Za vrchol sbírky považuju lyrické "O for Orgasm", které svou onanistickou artovou formou perfektně naplňuje obsah výrazu "petit mort". ()

Galerie (28)

Zajímavosti (6)

  • Tento horor bol v Nemecku zakázaný kvôli násilnému obsahu a možnému vplyvu na mladistvých divákov. (Marceloo)
  • Na post 26. režiséra byl vypsán konkurz, který vyhrál Lee Hardcastle se svým příspěvkem z modelíny. (Corpsegrinder)
  • Každý režisér dostal 5,000 amerických dolárov na natočenie svojho dielu. (LV.Helter)

Reklama

Reklama