Reklama

Reklama

Iron Doors - Entkommen oder sterben!

  • Německo Iron Doors
Horor / Fantasy / Mysteriózní / Thriller
Německo, 2010, 80 min

Obsahy(1)

Muž sa zobudí s ťažkou opicou a v nie veľmi závideniahodnej situácii - je obklopený holými stenami nejakej krypty uzavretej ťažkými železnými dverami! Nič si nepamätá a po tom, čo nájde kladivko s dlátom, pustí sa do práce. Podarí sa mu presekať až na slobodu? Čo ho bude čakať za ďalšími dverami? (sochoking)

Recenze (29)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Originalitou sa tento snímok pýšiť nemôže, opäť tu máme ľudí, ktorí su niekde zatvorení a musia sa dostať von, ak chcú prežiť. Tentokrát je tu párik ako vyšitý, nerozumejú si ani slovo, ale aj tak dokážu patrične spolupracovať. Asi najväčšou výhodou je to, že film je krátky, takže som sa pri ňom nestihol veľmi nudiť. Dokonca hlavný hrdina občas vypustí nejakú vtipnú hlášku. (Čo máme na jedálnom lístku? Muchy, červy alebo potkana?) Tretí bodík za záver, ktorý ma načisto odrovnal - uznávam, že takto vtipne sa ešte žiadny horor podobného razenia neskončil. ()

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Tak nevím. Na tenhle film jsem se těšil, protože já mám podobné záležitosti docela rád (jako Cube nebo první díl Saw) a v první půlhodince mě tenhle německý příspěvek na dané téma dokázal zaujmout. Jenomže jakmile se hlavní hrdina – pozor SPOILER – prokopal do vedlejší místnosti, kde našel tu další nešťastnici, atmosféra byla rázem ta tam a zůstala už jen taková zbytečně natahovaná kaše, které chyběl jakýkoli nápad, a to neustále mlácení kladivem do majzlíku už začalo nudit. Konec je po scénáristické stránce hotové dopuštění, ale hubu dokořán jsem otevřel až v posledních deseti vteřinách filmu – co to jako mělo bejt?! Já osobně v tom nic zábavného neshledávám, spíše bych to označil za značně ubohou snahu scénáristy podtrčit divákovi rádoby vtipný závěr a zamaskovat tím to, že kromě neoriginálního nápadu se zavřeným chlápkem v bunkru ho nic kloudného po celou dobu natáčení nenapadlo. Mě osobně nejen ta ujetá pointa, ale vlastně celých posledních dvacet minut dost otrávilo, pač blbce ze mě nikdo dělat nemusí, a ty dvě hvězdy jsou tak možná ještě příliš. ()

Reklama

JFL odpad!

všechny recenze uživatele

Vyhroceně nesmyslná macho antiteze japonského "Symbolu". Tentokrát také sledujeme muže zavřeného v místnosti, ze které se může dostat pouze pokud přistoupí na zákonitosti daného světa. Jenže zatímco "Symbol" tuto premisu rozváděl s absurdní nadsázkou a skvělým timingem pro humor, zde je to jen silácká óda na mužství, kde se neustále kleje a exploatačně se vrší nechutnosti jako pojídání larev z mrtvé krysy a pití moče, aby se vše mohlo završit spasující sexuální sekvencí a dementním poslelstvím o převaze lásky a empatie nad agresí a racionalitou. PS: Film jsem viděl před více jak rokem, kdy ještě zoufalé producenty nenapadlo na plakát přilepit velkým červeným fontem vyvedené 3D a popravd si nedokážu představit, jakou atrakci skýtá temná místnost s dodatečně renderovanou hloubkou. ()

Deratizer 

všechny recenze uživatele

Film je hlavně úlet, kde se člověk baví i zasměje a hlavně to má jedinečnou atmosféru. No a obsazení myslím nabádá k tušení, že tvůrcům šlo mezi řádky mimo jiné o kladné ztvárnění pohledu na multi kulti společnost, jenž je v dnešní době tak aktuální a nezastavitelnou realitou, s poselstvím nového začátku lidstva v novém panenském světě, kdy vypuštěni pro nový začátek do něj budou muž a žena za předpokladu, že obstojí ve zkoušce a neprojeví vůči sobě zlé vlastnosti, které by sebou vzali do nového světa z toho starého zkaženého. Jinak řečeno "máte šanci začít znovu v nezkaženém světě, ale musíte obstát v testu lidskosti". (ironické vysvětlení konce). Samozřejmě záměrně mezirasově... ()

mackey 

všechny recenze uživatele

nakonec příjemný překvapení, a to nejen kvůli vděčnýmu prostředí, ale hlavně kvůli parádně debilním monologům hlavní postavy. no a ten vtipnej konec.. jako taky jsem poprskal televizi a prostor před ní kafem, ale zpětně mě pak tak nějak napadlo, jestli to byl záměr a nebo jen nějaká přísná a vážná metafora někoho na solidním tripu. buď jak buď, u mě silnější tři. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama