Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vo filme Collection (Zbierka) sa Arkinovi (Josh Stewart) ako jedinému podarilo uniknúť z rúk sériového vraha známeho ako The Collector (Zberateľ). Zabijakovi sa však podarí zajať nádherné dievča menom Elena (Emma Fitzpatrick). Hoci Arkin s tým nechce mať nič spoločné, nemá na výber, pretože ho z nemocnice unesú žoldnieri najatí Eleniným bohatým otcom. Tí Arkina vydierajú a donútia ho pridať sa k ich tímu, ktorého cieľom je zachrániť nevinnú dievčinu z vrahovho úkrytu v starom hoteli, ktorý je plný smrteľných pascí. (nessbeal)

(více)

Videa (17)

Trailer

Recenze (294)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý hororový thriller, ktorý je pokračovaním slušnej jednotky. Má výborný príbeh o mužovi, ktorý prežil vyčíňanie mimoriadne nebezpečného mnohonásobného vraha, zberateľa a pri jeho poslednej vražednej akcii sa mu podarí uniknúť. Lenže práve z tejto akcie si zberateľ vyberie jedno mladé dievča, dcéru vplyvného muža, ktorý ju chce za každú cenu späť a tak sa jeho ľudia spoja s týmto jediným preživším, aby im ukázal cestu pre ich záchrannú, ale aj odvetnú akciu, čo aj splní a tak sa všetci dostanú do rozsiahleho komplexu vrahovho zvráteného sveta. Spracovanie je na tom dobre, ale dalo sa z toho eše získať aj o niečo viac. Od predchádzajúceho dielu som si ku všetkým dôležitým prvkom vytvoril kladný vzťah a tak si ma to získalo hneď od začiatku, tempo je možno až zbytočne moc rýchle, za čo ale môže tá až prehnane krátka dĺžka, čo je skutočne málo na akýkoľvek film, ale zase rozhodne som sa ani chvíľu nenudil, dej je síce prakticky len kópiou viacerých podobných filmov, ale nadpriemernou a funguje to stále dobre, ale tú záverečnú časť som si predstavoval trochu inak, čakal som niečo výnimočnejšie, toto bolo možno až príliš obyčajné, ale aj tak nie zlé. A trochu ma sklamal štýl samotného komplexu, osobne by som skôr uvítal, keby to bolo čisto zamerané len na tie pasce a vrahovo vražedné konanie, nie na takýto prakticky až bizarný svet, v ktorom si vo voľnom čase skúša množstvo rôznych zvrátených činností, takže toto ma sklamalo, ale zase tiež nie až tak, aby mi to výraznejšie vadilo. Samotnej akcie a drsných scén je tu dosť a s ich kvalitou nemám väčší problém. Oceňujem ich slušnú rozmanitosť, okrem samotných pascí sa do akcie púšťa aj vrah, čo len prospeje, napríklad taký súboj na nože sa vydaril a nesklamú ani zvyšné akcie. Síce tých nápadov, na ktoré sa nezabúda je tu len pár, ale bavilo ma to a je to aj vizuálne dobre zvládnuté, teda až na scénu s kosačkou, čo ma mrzí najviac, ale zase kvôli jej veľkoleposti to chápem. Herecké obsadenie je na tom dobre, Josh Stewart tu opäť sadol veľmi dobre, bavila ma aj záchranná jednotka, takže nemám problém. Len u mňa trochu klesla samotná záporná postava, informácie, ktoré sa o ňom dali získať z jednotky mi vyhovovali viac, než väčšina tých nových, ktoré ho predstavia v rozsiahlejšej miere, ale stále je zberateľ zaujímavá hororová ikona, ktorá by na samostatnú hororovú sériu skvelo stačila. A čo sa týka réžie a technickej stránky, tiež nemám problém, vizuál je slušný, podobne aj väčšina efektov, len by to chcelo trochu lepšiu atmosféru. Jednotka mi sadla a tak som sa na toto pokračovanie dosť tešil a síce sa tu ešte viacero prvkov dalo vylepšiť, aj tak som spokojný. A ani neviem, ktorý diel je lepší, oba sú iné, ale dostatočne kvalitné a v rámci svojho typu sa pri oboch jedná o veľmi výrazný nadpriemer. 73% ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Pokračování filmu Collector z roku 2009 jde v klasické klišoidní šlépěji druhých dílů. Je to přímočařejší, umírá více lidí, teče více krve a postav je také více. Jenže více je někdy méně. Nebudu tu plkat, protože tohle si nebere nic z prvního dílu. Vlastně jen postavu zabijáka a zlodějíčka. Krev stříká ze všech děr a koutů. Lidi umírají jak na běžícím páse a člověk si nestíhá ani k nějaké postavě přirůst. Vlastně vám bude jedno - kdo umře a kdo ne. Jde to tak rychle, že za hodinu je vše hotovo. Otázek plno a odpovědí málo. Atmosférická jednička x tupá krvavá dvojka. Tuctovka, kterou zvrací Hollywood každý rok po litrech. Hodnocení OST: Oproti jedničce hudba místy ruší a někdy nebuduje atmosféru. 5/10 ()

Reklama

ambron 

všechny recenze uživatele

Musím priznať, že Collector sa mi páčil o niečo viac, predovšetkým depresívnejšou atmosférou, aj keď tu číhalo viac pascí na viac obetí. Napriek tomu je Collection celkom podarený filmík, putovanie panoptikom bizarného hotela bolo napínavé so slušnou dávkou brutality. ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Já to věděl že ten parchant neukázal všechno ze svého umění v předchozím dílu! Motejlista jeden! Z hotelu si udělá nedobytnou pevnost a pokud se někdo z jeho sbírky rozhodne z něho utéci, je to víceméně to poslední, co udělal. Z ostatních si udělá zdrogovanou stráž a v klidu si píská, když novým přírůstkům ukazuje svůj um. A pokud chce někoho do sbírky, tak probít si cestu přes desítky lidí mu nedělá problém. Má ale pech, že ten přeživší hajzl si tenkrát vyřezával do haksny pomůcku k tomu, aby jeho krásný hotýlek mohl později najít. I když, pro něj je to vlastně jen další hra. :) Zkušenosti a nápady, co Dunstan nasbíral při scenářích SAWu, a už se mu nevešlo do Sběratele, naplno ukazuje v jeho Sbírce. Marcus musí být šílenec, protože nikdo jiný by tak perfektní gore slasher festival napsat a natočit nemohl. To co dokázal ve Sbírce "nacpat" do 75min filmu je skoro až neuvěřitelné. Tolik skvělých nápadů a děj, který šlape jako na drátkách od prvních minut až do poslední vteřiny, je až dechberoucí a přichystal mi něco, s čím jsem nepočítal. Sběratel je parádní postava, který narozdíl od Jigsawa na změnu lidí sere a ty co se mu nehodí do sbírky nemilosrdně morduje. Pastičkama je SAWu podobný, ale to je tak jediné v čem je mu podobný. Nedává lidem šanci přežít, nechce je napravovat. Má je jen jako hračky do sbírky a ke své zábavě. The Collection je vizuálně až dokonalý gore horor, s potoky krve, všelijakými nástrahami, s místy nádherným interiérem starého hotelu a v neposlední řadě skvělou hlavní postavou, ze které jde strach a respekt. Některé scény byly prostě skvělé a snímek zaručuje fanouškům tohoto žánru hororů přesně to, co na něm mají rádi + bonbónek navíc. Pro ostatní to ale vždy bude jen prvoplánová, nudná, brutální hloupost bez ničeho. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Pokračování příběhu Collectora mě zajímalo, protože rozhodně je to velice tajemná postava. Nicméně pokračování trpí všemi známými neduhy druhých dílů. Více mrtvých (v tomto případě mnohem mnohem více mrtvých), kratší stopáž a slabý scénář. Já osobně jsem si moc nepochutnal, zatímco první díl měl vydatnou atmosféru, která byla mnohem stísnější díky rodinnému domu, druhý se odehrává v mnohem větších kulisák a to rozhodně filmu uškodilo. Závěr je pro mě trošku zklamání, protože jsem se již nechtěl s Collectorem setkávat ve 3. díle. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (2)

  • Když psi Collectora (Randall Archer) napadnou Arkina (Josh Stewart) a ostatní, tetování na Arkinově pravém rameni zmizí poté, co je pokousán. (ČSFD)
  • Arkin (Josh Stewart) má na pravém rameni vytetováno motto skotského clanu Stewartů "Virescit Vulnere Virtus", v překladu "Mužnost sílí utrpením". (JASON_X)

Reklama

Reklama