Reklama

Reklama

Grimm

(seriál)
  • USA Grimm
Trailer 1
Drama / Mysteriózní / Horor / Fantasy
USA, (2011–2017), 95 h 40 min (Minutáž: 42–60 min)

Hrají:

David Giuntoli, Russell Hornsby, Silas Weir Mitchell, Sasha Roiz, Reggie Lee, Bree Turner, Elizabeth Tulloch, Claire Coffee, Jacqueline Toboni, Danny Bruno (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(123)

Portlandský detektiv Nick Burkhardt, potomek dlouhé linie bojovníků, kteří si říkají Grimmové, chrání město před tajemnými bytostmi, Weseny, což jsou zčásti lidé a zčásti zvířata. (SkyShowtime)

Videa (30)

Trailer 1

Recenze (261)

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Grimm je takový mix průměrné kriminálky, Buffy, Supernatural a pohádek. Rozhodně to není špatné, ale nemůžu úplně nesouhlasit s lidmi, kteří to po pár dílech odepsali. Zápletka u každého dílu je příšerně průhledná a předvídatelná, bez jakékoli gradace nebo momentu překvapení a to je rozhodně největší zápor seriálu. Místy nelogičnost (proč Nick nejde po vrazích tety, proč se monstra Grimmů bojí, když nemají ani žádné nadpřirozené schopnosti..) a stvůry, které jsou většinou jen mutanti mezi zvířaty a člověkem tomu moc nepřidají. Každopádně pokud v Grimm nehledáte další guilty pleasure nebo něco víc, tak zklamaní nebudete. Já byla ohledně celého seriálu dost skeptická a nakonec jsem mile překvapená. Atmosféra super, hudba všechno krásně dokresluje a navíc se tu najdou sympatičtí záporáci (Hexenbeast Adalind připomínající Ruby ze Supernatural). ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

"This is the part of the horror movie where the sidekick gets it." Příběhy jsou jednoduché, nehledě na to, že efekty mohou leckomu připomenout béčkovější seriály z přelomu tisíciletí, ale je to oddechové, zábavné, prostě fajn. S přibývajícími sezónami se však "Grimm" začíná (ostatně jako většina ne příliš promyšlených seriálů) opakovat, ztrácí tempo a zamotává se sám do sebe, což mě nutí ubrat hvězdu a degradovat ho mezi průměr. ()

Reklama

jefff 

všechny recenze uživatele

Zatím mám zkouknutých deset dílů první série, ale seriál mě opravdu zaujal a přijde mi velmi dobře natočený. Otazník visí nad slabšími triky a posutnutím příběhu v budoucím pokračovaní, ale mix Akt X, Červené karkulky, kriminálek mi přijde jako super nápad. Po hodně slabém prvním dílu jsem zvažoval zda mám pokračovat ale dobře jsem udělal. Každým dílem kvalita stoupá a Grimm je jeden z nejlepších seriálů co jsem za poslední dobu viděl. ()

cocrHeLL 

všechny recenze uživatele

Průměrný seriál, který vesměs nemá čím překvapit. "Detektivka" se strašidlama. Bod za mě má Monroe (Silas Weir Mitchell), který má v každém díle nějakou vtipnou připomínku a sám o sobě vypadá vtipně. To dělá seriál zábavnějším. Jinak bych to nazval průměrným (možná až podprůměrným) kriminálním seriálem. Za mě 60% ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Věčná škoda, že tenhle seriál neběžel v televizi, když jsem byla 12-letý potěr, tehdy bych si u toho nejspíš nadšeně mastila frndu a neřešila bych, že bratři Grimmové v rakvích vzteky rotují jak v mixeru. Možná by se mi líbil sladký hlavní hrdina, možná by mě nekrkaly nejasnosti a nelogičnosti, možná by mi nevadily divné efekty, možná bych si nevšimla, že scénář jednotlivých dílů je čím dál stejný (s obměnou záporných postav), možná bych děj považovala za napínavý, zábavný, vtipný a originální. Jedno je jisté: vůbec mě průměrnost a lacinost "Grimma" netrápí, vždyť existuje spousta zajímavějších činností, než dřepět u bedny - třeba starému vyprat, pověsit, vvyžehlit a do komínku naskládat nasrávačky. 44% ()

Galerie (3 314)

Zajímavosti (20)

  • Ve 4. epizodě 3. série na počítači běží zprávy o pohřbu Erica Renarda v Rakousku. Na záběrech je ale viděna brána a před nádvoří Pražského hradu. V záběrech lze ještě vidět služební auto PČR Škoda. (Shakaar)
  • Auto, na ktorom jazdí Nick Burkhardt (David Giuntoli), je Toyota Land Cruiser z roku 1988. (DBel)
  • V 15. epizóde 2. série si je možné všimnúť, že na budove, ktorá sa mala podľa popisu v titulku nachádzať vo Viedni, je okrem vlajky EÚ vyvesená vlajka Českej republiky. (pimpi)

Reklama

Reklama