Reklama

Reklama

American Horror Story - Murder House

(série)
Trailer 2
USA, 2011, 8 h 40 min (Minutáž: 39–52 min)

Hrají:

Dylan McDermott, Connie Britton, Jessica Lange, Taissa Farmiga, Evan Peters, Frances Conroy, Alexandra Breckenridge, Jamie Brewer, Denis O'Hare (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(12)

Rozmanité hrôzostrašné príbehy nás zavedú na doteraz nepoznané, tajomné či zakázané miesta a predstavia nám svojich výnimočných hrdinov. Navštívime strašidelný dom, ústav pre duševne chorých ale aj školu pre čarodejnice a iné desivé miesta.
Nový hororový seriál od Ryana Murphyho a Brada Falchuka, tvorcov fenomenálneho seriálu Glee, získal v roku 2013 prestížnu cenu Zlatý glóbus v kategórii Najlepšia herečka vo vedľajšej úlohe televízneho seriálu (Jessica Langeová) a celkovo získal 14 cien a 53 nominácií. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (17)

Trailer 2

Recenze (903)

Madsbender 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na začiatok pre tích, čo nevideli ešte ani prvý diel: !Spoiler Alert! American Horror Story je veľmi zaujímavým objektom na rozoberanie už z hľadiska námetov, predlôh, inšpirácií a ich nachádzaní a lovení v každej časti. Zatiaľ som videl len jediný diel, no s istotou môžem tvrdiť, že tu niekto hodne pozeral filmy a seriály ako Twin Peaks, Amityville Horror (alebo jeho remake 3:15 zomrieš) a mnoho, mnoho ďalších. Rozhodne je to zatiaľ zábava, ale dej je aj dostatočne napínavý a znepokojujúci. Veď si len zoberme koľko nebezpečných vecí sa objavilo behom prvej časti (podľa nebezpečnosti, alebo aspoň desivosti: duch(x2), psychopatický šudent, staromilská suseda, matka mongoloida a vrahyňa v jednej osobe, neznámy v latexovom oblečku, hlasy v hlave a v neposlednom rade tá "vec" skrývajúca sa v pivnici... Zatiaľ na mňa seriál pôsobí celkom originálne a pomaličky odkrýva svoje karty. Uvidíme, či hodnotenie pôjde smerom hore alebo naopak. UPDATE: Od druhej polovice prvej série sa seriál mení na absolútne psycho, a to v tom najlepšom zmysle, v dôsledku čoho zdvíham hodnotenie na plný počet. Len tak ďalej. 1. séria: 90% ()

petero 

všechny recenze uživatele

American Horror Story tento rok zdá sa zachraňuje akosi do teraz absentujúcu kvalitu na poli filmovej produkcii. Hneď pilot rozdal karty viac než dobre, pričom potenciál je obrovský a s každou novou časťou úroveň stúpa napriek tomu že postavy sú na komplet psychicky viac než labilné ale o to tu ide – bizarnosť nahrádza strašidelnosť, na ňu akosi neostal priestor, strihová skladba to nedovoľuje, namiesto toho ponúka spád. Výborné sú úvodné vstupy na začiatku každej časti z rôznych časových období. Seriál je jednoznačne príjemným prekvapením. ()

Reklama

KevSpa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pilot: Tísnivá atmosféra a vcelku rychlé střídání scén, jež působí chaoticky, ale ve výsledku diváka ještě víc přikovají do sedačky. Tohle vypadá na pořádný béčkově laděný hororový nářez a vůbec nevadí, že jde o téma už mnohokrát zpracované. Navíc je tu spousta známých seriálových herců - Dylan McDermott (The Practice), Connie Britton (Friday Night Lights), Frances Conroy (Six Feet Under), Denis O'Hare (True Blood) - a navrch drsná Jessica Lange. Bizarní, zábavné a strašidelné. / Po druhém dílu už se u mě dostavují první příznaky závislosti. :) / Po třetím díle hodnotím plným počtem hvězdiček, protože tohle mě prostě chytlo. Proklatě zábavné, místy strašidelné, sem tam černohumorně vtipné a hlavně výborně napsané. 1. série - 100% Asylum je ještě šílenější a drsnější než první řada. Občas až působí maličko přeplácaně. Jessica Lange opět úžasná. 2. série - 90% Ve 3. sérii už měli tvůrci hodně vážný problém najít správnou míru. A nejde jen o všechny ty splatter momenty, které mají za cíl jen šokovat co největší nechutností. Třetí řada není příliš zvládnutá ani dramaturgicky, velká část dílů je vyplněna natahovanými či úplně zbytečnými scénami. Zatímco zpočátku vypadala čarodějnická story hodně nadějně, v druhé polovině řady se z toho stala jen mdlá vyvražďovačka, která nedokázala překvapit tak, jak se to dařilo prvním dvěma sériím. 3. série - 70% Přehlídka zrůd ve 4. sérii mě od začátku pohltila, vyloženě slabou epizodu jsem tu nenašla a po zklamání v podobě Coven to bylo velice příjemné překvapení. I když o čistě hororovou podívanou v případě Freak Show nejde, o nechutné scény a napínavé momenty nebyla nouze a především tentokrát tvůrci hned několikrát zahráli i na divákovy emoce. 4. série - 90% ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Esence hororu oproštěná od čehokoliv děsivého. Zábavný popcorn pro teenagery, který se veze na současné vlně "chci být poučeným divákem", kdy popkulturní odkazy mohou prakticky zcela nahrazovat originalitu a progresi. Proto můžu dát buď nějaké nízké hodnocení, nebo uznat, že v rámci toho, co chce, je to víc než snesitelné. ()

Botič 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S01 Kinky = American Horror Story. A prozřela masařka díky očím fetišistovým. Murphyho ulepené hororové povídky z jedné a druhé kapsy, inspirované americkými dějinami násilí a hororovými filmy, plné živočišnosti, nenasytnosti a zvrácenosti na mnoho způsobů. Jen se mi zdá, že samotné z(a)tracené duše jsou živější, psychologicky prokreslenější a mnohem politováníhodnější, než jejich živé protějšky aneb i lpění na starých věcech může škodit zdraví. Poměrně kontroverzní a docela těžko stravitelný projekt, který mě probudil z mrákot, jako už dlouho nic. (9/10) S02 AHS: Asylum se prvních pět dílů hledá, aby po přehoupnutí se do druhé poloviny vyložilo postupně všechna esa v rukávu. Nebýt těch mimozemšťanů a nepovedených experimentů s biomasou šlo by o zatraceně vydařený počin, kterému vévodí Ďábel v podvazcích, dekadentní Smrt, sestra Jude, jedno muzikálové číslo a hlavně Lana (tak trošku Del Rey!). (7/10) S03 AHS: Coven. Po prvních dvou dílech převládá zatím až nekritické nadšení! (9/10) S04 AHS: Freak Show není nic jiného, než kabinet nechutností, který se zoufale plácá v tratolišti krve bez výraznějšího děje s těžce nevyužitými postavami, které jen tak nečinně čekají na to až je Ryan Murphy zcela bezdůvodně popraví. (4/10) ()

Galerie (196)

Zajímavosti (52)

  • Niektoré postavy zo štvrtej série seriálu sú inšpirované reálnymi ľuďmi z minulosti. Ako napríklad postava Ma Petite (Jyoti Amge) je inšpirovaná Luciou Zarate, Ethel Darling (Kathy Bates) je kópiou Annie Jones. Taktiež v minulosti existovala umelkyňa, ktorá vystupovala pod menom Koo Koo, the Bird Girl - slúžila ako predloha pre Meepa (Ben Woolf). Pepper (Naomi Grossman) a jej dvojča majú tiež svojich predchodcov, a to dvojčatá z Yucatánu - Pip a Flip. Postava Paula (Mat Fraser) je inšpirovaná umelcom nazývaným "The living skeleton" - Isaacom W. Sprague. Pre základ Postavy Jimmyho Darlinga (Evan Peters) taktiež čerpali z minulosti, existoval muž, ktorý vystupoval s rovnakou vadou na rukách, plus podobné znetvorenie mali aj jeho chodidlá. (Kreminka)
  • Herci Jessica Lange, Zachary Quinto a Evan Peters se objevili v 1. i 2. sérii seriálu, přestože druhá sezona není přímým pokračováním a liší se v místě i příběhu. (Vojt@P)
  • Postava Pepper, kterou hraje Naomi Grossman, je první postavou v seriálu, která se objevila ve dvou sériích. Přesněji ve druhé (Asylum) a čtvrté (Freak Show) sérii seriálu. (virus10)

Související novinky

Je rozhodnuto, Kick-Ass se přidá k Avengers

Je rozhodnuto, Kick-Ass se přidá k Avengers

05.10.2013

Samozřejmě, ne doslova, i když by to byl asi zábavný crossover. Poté, co si Kick-Ass 2 v kinech nevydělalo ani na produkční náklady, je tahle série asi nadobro ukončená. Aaron Taylor-Johnson ale… (více)

X-Men versus Avengers: Ta postava je naše!

X-Men versus Avengers: Ta postava je naše!

26.05.2013

Většina z vás zřejmě o nějakém Quicksilverovi nikdy neslyšela. Komiksoví fanoušci jsou ale doma. Quicksilver alias Pietro Maximoff je Magnetův syn a Magneta určitě znáte. Jak už jméno naznačuje, je… (více)

Karlík a továrna na mrtvoly

Karlík a továrna na mrtvoly

17.09.2012

Rozhodnutí čím dál úspěšnější kabelové stanice A&E (letos masivně zabodovala westernovou detektivkou Longmire) natočit seriálový prequel k slavnému Hitchcockovu Psychu zpočátku neznělo jako… (více)

Seriálové popravy a znovuzrození

Seriálové popravy a znovuzrození

23.12.2011

Skončila nám podzimní televizní sezóna a kabelovky vyhodnocují čísla sledovanosti. Které seriály dostanou povolení pokračovat a které budou nemilosrdně zaříznuty? Nejdříve k těm úspěšným: Dexter bude… (více)

Reklama

Reklama