Reklama

Reklama

American Horror Story - Murder House

(série)
Trailer 2
USA, 2011, 8 h 40 min (Minutáž: 39–52 min)

Hrají:

Dylan McDermott, Connie Britton, Jessica Lange, Taissa Farmiga, Evan Peters, Frances Conroy, Alexandra Breckenridge, Jamie Brewer, Denis O'Hare (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(12)

Rozmanité hrôzostrašné príbehy nás zavedú na doteraz nepoznané, tajomné či zakázané miesta a predstavia nám svojich výnimočných hrdinov. Navštívime strašidelný dom, ústav pre duševne chorých ale aj školu pre čarodejnice a iné desivé miesta.
Nový hororový seriál od Ryana Murphyho a Brada Falchuka, tvorcov fenomenálneho seriálu Glee, získal v roku 2013 prestížnu cenu Zlatý glóbus v kategórii Najlepšia herečka vo vedľajšej úlohe televízneho seriálu (Jessica Langeová) a celkovo získal 14 cien a 53 nominácií. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (17)

Trailer 2

Recenze (903)

Botič 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S01 Kinky = American Horror Story. A prozřela masařka díky očím fetišistovým. Murphyho ulepené hororové povídky z jedné a druhé kapsy, inspirované americkými dějinami násilí a hororovými filmy, plné živočišnosti, nenasytnosti a zvrácenosti na mnoho způsobů. Jen se mi zdá, že samotné z(a)tracené duše jsou živější, psychologicky prokreslenější a mnohem politováníhodnější, než jejich živé protějšky aneb i lpění na starých věcech může škodit zdraví. Poměrně kontroverzní a docela těžko stravitelný projekt, který mě probudil z mrákot, jako už dlouho nic. (9/10) S02 AHS: Asylum se prvních pět dílů hledá, aby po přehoupnutí se do druhé poloviny vyložilo postupně všechna esa v rukávu. Nebýt těch mimozemšťanů a nepovedených experimentů s biomasou šlo by o zatraceně vydařený počin, kterému vévodí Ďábel v podvazcích, dekadentní Smrt, sestra Jude, jedno muzikálové číslo a hlavně Lana (tak trošku Del Rey!). (7/10) S03 AHS: Coven. Po prvních dvou dílech převládá zatím až nekritické nadšení! (9/10) S04 AHS: Freak Show není nic jiného, než kabinet nechutností, který se zoufale plácá v tratolišti krve bez výraznějšího děje s těžce nevyužitými postavami, které jen tak nečinně čekají na to až je Ryan Murphy zcela bezdůvodně popraví. (4/10) ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vrhl jsem se pouze na sérii druhou, protože mám slabost pro sanatoria a doposud jsem nic kvalitního hororového z téhož prostředí neviděl a jsem opravdu mile překvapen. Slušný výběr herců, parádní bezútěšná atmosféra, občas skvělá gore scéna a slušné zvraty to vše podtrhávají hodně vysoko, zklamalo mne pouze finále a přišlo mi, že poslední tři díly ztrácely Dech k dílům předešlým, ale stále velká spokojenost. 90% ()

Reklama

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodnotím po první sérii. WTF? Tak toto jsem opravdu nečekal. Seriály v oblibě nemám, ale na toto jsem se podle ohlasů dost těšil. Jaké zklamání! Dávám dvě hvězdy, protože je to docela promyšlené a slušně natočené, čímž připouštím, že se tím dá naprosto bez úhony projít. Pozor ale, zvládnou to jen někteří. Zvládnou to pouze ti, kteří budou očekávat to správné představení, jímž je mysterióznem šplíchnutá jednodomní italská domácnost, ve které se velmi chytře snoubí love story, intriky, homosexualita a pár mrtvol. Zní to jako telenovela, co? No tak hrozný to zas není, ale kdybych si já vůl pořádně zjistil, o čem to je, tak jsem se na slavné American HORROR story ani neobtěžoval dívat. Čekal jsem slušnej hororovej nářez, ne hádání se starýho se starou, každou druhou ženskou těhotnou, nebo "Miluju Tě" dvakrát za díl, aniž by to bylo tři vteřiny před popravou. Je to sice ne úplně špatná záležitost, jenže určitě běžela po odpolednech pro sami si dovede představit jakou cílovou skupinu. Ono asi i kvůli tomu to má hodnocení, jak to má. Druhou sérii absolvuji jen případě té nejkrajnější nouze. Jako nějaký seriál 75%, jako HORROR STORY 50%.... ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pilot: Tísnivá atmosféra a vcelku rychlé střídání scén, jež působí chaoticky, ale ve výsledku diváka ještě víc přikovají do sedačky. Tohle vypadá na pořádný béčkově laděný hororový nářez a vůbec nevadí, že jde o téma už mnohokrát zpracované. Navíc je tu spousta známých seriálových herců - Dylan McDermott (The Practice), Connie Britton (Friday Night Lights), Frances Conroy (Six Feet Under), Denis O'Hare (True Blood) - a navrch drsná Jessica Lange. Bizarní, zábavné a strašidelné. / Po druhém dílu už se u mě dostavují první příznaky závislosti. :) / Po třetím díle hodnotím plným počtem hvězdiček, protože tohle mě prostě chytlo. Proklatě zábavné, místy strašidelné, sem tam černohumorně vtipné a hlavně výborně napsané. 1. série - 100% Asylum je ještě šílenější a drsnější než první řada. Občas až působí maličko přeplácaně. Jessica Lange opět úžasná. 2. série - 90% Ve 3. sérii už měli tvůrci hodně vážný problém najít správnou míru. A nejde jen o všechny ty splatter momenty, které mají za cíl jen šokovat co největší nechutností. Třetí řada není příliš zvládnutá ani dramaturgicky, velká část dílů je vyplněna natahovanými či úplně zbytečnými scénami. Zatímco zpočátku vypadala čarodějnická story hodně nadějně, v druhé polovině řady se z toho stala jen mdlá vyvražďovačka, která nedokázala překvapit tak, jak se to dařilo prvním dvěma sériím. 3. série - 70% Přehlídka zrůd ve 4. sérii mě od začátku pohltila, vyloženě slabou epizodu jsem tu nenašla a po zklamání v podobě Coven to bylo velice příjemné překvapení. I když o čistě hororovou podívanou v případě Freak Show nejde, o nechutné scény a napínavé momenty nebyla nouze a především tentokrát tvůrci hned několikrát zahráli i na divákovy emoce. 4. série - 90% ()

bestlama 

všechny recenze uživatele

Pro pilotní díl nechám 5*. Třeba se to časem ubere do sraček a srazím to níž. Atmosféra hutná tak, že byste ji krájeli zavařovacím nožem. Herci, kterým uvěříte i to, co se fakt nestalo. Za ty opravdu gratuluji. Lekavé scény velmi slušné a brutalita také. I přesto, že byl pilot ukecaný, tak je dobré se na něj dívat, protože nikdy nevíte, kdy se objeví lekavá scéna nebo něco, při čem vás opravdu zamrazí. Kamera je slušná a seriál mi dává opravdu pocit, že je tam něco správného, co mě bude nutit se koukat na další a další díly. Příběh mi "zatím" sedí :) Pokud to nesklouzne k tomu, že zfetovaní emzáci ovládají jeden starý barák, tak tento seriál bude mít mou 5 ti hvězdičkovou podporu :) ()

Galerie (196)

Zajímavosti (52)

  • Na začiatku roku 2018 podali noví majitelia domu s názvom the Rosenheim Mansion z tohto seriálu žalobu, v ktorej obvinili realitnú agentúru z toho, že im zatajila fakt, že sa tu natáčal tento seriál. Učinili tak po sústavných nepovolených vstupoch na pozemok, pokusoch o vlámanie a útokoch výtržníkov, ktorí sú fanúšikmi seriálu. (Marceloo)
  • V 11. epizodě 1. série ve scéně, kdy mimčo sedí matce (Connie Britton) na klíně, dudlík nemá, po střihu ho následně ale v puse má. (dandislav1991)

Související novinky

Je rozhodnuto, Kick-Ass se přidá k Avengers

Je rozhodnuto, Kick-Ass se přidá k Avengers

05.10.2013

Samozřejmě, ne doslova, i když by to byl asi zábavný crossover. Poté, co si Kick-Ass 2 v kinech nevydělalo ani na produkční náklady, je tahle série asi nadobro ukončená. Aaron Taylor-Johnson ale… (více)

X-Men versus Avengers: Ta postava je naše!

X-Men versus Avengers: Ta postava je naše!

26.05.2013

Většina z vás zřejmě o nějakém Quicksilverovi nikdy neslyšela. Komiksoví fanoušci jsou ale doma. Quicksilver alias Pietro Maximoff je Magnetův syn a Magneta určitě znáte. Jak už jméno naznačuje, je… (více)

Karlík a továrna na mrtvoly

Karlík a továrna na mrtvoly

17.09.2012

Rozhodnutí čím dál úspěšnější kabelové stanice A&E (letos masivně zabodovala westernovou detektivkou Longmire) natočit seriálový prequel k slavnému Hitchcockovu Psychu zpočátku neznělo jako… (více)

Seriálové popravy a znovuzrození

Seriálové popravy a znovuzrození

23.12.2011

Skončila nám podzimní televizní sezóna a kabelovky vyhodnocují čísla sledovanosti. Které seriály dostanou povolení pokračovat a které budou nemilosrdně zaříznuty? Nejdříve k těm úspěšným: Dexter bude… (více)

Reklama

Reklama