Reklama

Reklama

Putování s dinosaury

  • Velká Británie Walking with Dinosaurs 3D (více)
Trailer 2

Zapomeňte na Jurský park! Teprve teď máte opravdu možnost stát se součástí světa, v němž vládnou dinosauři. To, co jste si mohli zatím jen představovat, se stává skutečností a vaše cesta do druhohor může začít. Zažijete putování s dinosaury v dobách, kdy vládli Zemi. Jejich cesta začíná před 70 miliony let na Aljašce, kdy je každý rok dlouhá a temná zima nutí v tisícihlavých stádech k stěhování z jejich domovů za potravou na jih. Dinosauři už dlouho představují jedinečný fenomén, který jako magnet přitahuje děti i dospělé. A není to jen jejich gigantickými rozměry a růzností druhů. Stále si klademe otázky: „Kam zmizeli? Jak žili? Jaké byly jejich vzájemné vztahy? Žijí mezi námi jejich potomci?" A na základě nejnovějších poznatků je právě vybudován příběh filmu Putování s dinosaury – film ve 3D, který je vrcholným a strhujícím zážitkem stvořeným právě pro filmové plátno. Nedávné paleontologické objevy ve spojení s průlomovými filmovými technologiemi nyní představí nové a jedinečné dinosaury, kteří jsou skutečnější než kdy předtím. V průběhu této velké podívané prožijeme životní příběh býložravého Pachyrhinosaura, který se narodil jako nejmenší mládě, a od počátku se tak musí vyrovnávat se svými soutěživými sourozenci, s drsným a nevyzpytatelným světem, se zuřivými a hladovými predátory jako je zákeřný Troodon nebo monstrózní Gorgosaurus. Náš hrdina sice nikdy nebyl tím největším a nejdrsnějším dinosaurem své doby, ale dokázal, že pro evoluci může být důležitější i něco jiného, než jen být největším a nejsilnějším. A tak díky své statečnosti a schopnosti spolupracovat s dalšími členy migrujícího stáda nejen dokáže přežít, ale stane se pro své druhy nepostradatelným vůdcem a ochráncem stáda. Přijďte zažít dobrodružství tak skutečné, že se ocitnete přímo mezi dinosaury, prožijte dobu těchto obrů v největším příběhu za posledních 100 miliónů let, který byl inspirován veleúspěšným seriálem televize BBC. (CinemArt)

(více)

Videa (22)

Trailer 2

Recenze (102)

MiniRecenze 

všechny recenze uživatele

Jo,jo, poster je fascinující a popisek strhující,ale opak je pravdou... Osobně jsem si myslel ,že to bude něco podobného jako stejnojmenný dokument,který běžel v televizi a až na grafiku jsem se mýlil.Grafické zpracování je skutečně pěkné a nebýt toho,že dabéři dají dinosaurům hlas ,který jim nevycházi podle obrazu z tlamy,byla by grafika i důvěryhodná.Ono se ve své podstatě jedná spíše o pohádku u které nám dospělým ve své podstatě zakrní mozek a od poloviny filmu to budou spíše hltat Vaše ratolesti.Dějově je to tak jednoduché,že kdyby nebylo krkolomných názvů dinosaurů,tak by příběh snad pochopilo i batole. DĚTSKÉ!!! ()

Džótí 

všechny recenze uživatele

Na první poslech (z vedlejšího pokoje) jsem si řekla: "O jé, americká šablona!". Po dalším a dalším shlédnutí (syn má rád dinosaury :-) ) zjišťuju, že se na to dá koukat, dokonce i opakovaně, a nenudí to. Film je prošpikovaný vtipnými hláškami užvaněného vypravěče, ptáka Alexornise. :-) A víc už nepovím. :-) ()

Reklama

Samuel7 

všechny recenze uživatele

Zaráží mě, že tohle je od BBC. Tráva za dinosaurů, když právě dokumenty od BBC mě naučily, že to je nesmysl. Druh pterosaurus? Taky hloupost, všichni létající ještěři byli pterosauři. To je, jak kdyby ke každému druhu dinosaura napsali dinosaurus. A ty stupidní komentáře? Občas jsem si klepal na čelo. Ale vizuálně pěkné a nenudil jsem se. Škoda, že to nebylo pojato víc seriózně. Chápu, že to má být pro děti, ale já se jako dítě díval na staré dobré Putování, které jsem miloval. A nepotřeboval jsem, aby se mi podbízel nějaký ukecaný pták. ()

Roseinka 

všechny recenze uživatele

Kdyby to nebylo s dabingem, ale úplně beze slov, nechala bych se unášet nádhernou přírodou grafikou a docela roztomilým příběhem. Takhle bych si to užila tisíckrát víc. Bohužel to je nadabované pro děti a to mi vadilo hodně. 3D se tady ukázalo docela jako efektní, ale bylo mi z toho trošku blbě. Takže jen 5/10. Škoda. ()

Iwiiik 

všechny recenze uživatele

Plni očekávání jsme zasedli já a můj téměř dvanáctiletý syn, oba fanoušci BBC dokumentárních projektů, do pohodlných sedadel v zadních řadách kina a po tříhodinovém 3D nářezu Petera Jacksona, který jsme absolvovali o týden dříve, jsme byli trošku rozmrzelí, že tato podívaná nebude trvat ani hodinu a půl. Po dvaceti minutách filmu, jsme však už oba pokukovali na hodinky, vyhlížeje závěrečné titulky. Ano, technicky je snímek zpracován dokonale, ale kombinace děsně kůl hlášek dinosaurů a především opravdu debilního děje, by hravě zastínila i takový 3D efekt, že by z plátna skutečně vylézali čtyřtunoví Pachyrhinosauři. Při srovnání tohoto braku s úžasnou sérií původního Putování s dinosaury, mi zhořkl v puse i ten popcorn za 50! Těšili jsme se na skvělou paleontologickou podívanou, ne na další díl Doby ledové! ()

Galerie (79)

Zajímavosti (14)

  • Na projekte sa podieľal jeden z najuznávanejších dizajnérov v oblasti modelovania dinosaurov - David Krentz. Predtým pracoval napríklad ako hlavný dizajnér pre animovaný film Dinosaurus (2000). (misterz)
  • Snímek byl natočen technologií Fusion 3D system, kterou vytvořil režisér James Cameron pro svůj film Avatar (2009). (Pod)

Reklama

Reklama