Reklama

Reklama

Reálná výzbroj a taktika US Navy SEALs ve filmu inspirovaném skutečnými událostmi. Když CIA odhalí teroristické spiknutí proti USA, jsou nasazeni do akce ti nejlepší z nejlepších – Navy SEALs, speciální jednotka zvláštních sil Námořnictva Spojených států amerických. Ale pokaždé, když zneškodní jednu hrozbu, objeví se další. Zasahuji po celém světě, od Čečenska a Filipín až po Ukrajinu nebo Somálsko. Členové SEALs sledují teroristy až na mexicko-americké hranice, kde má dojít k finálnímu střetu... (Bohemia MP)

(více)

Videa (29)

Trailer 2

Recenze (327)

Ice.dog 

všechny recenze uživatele

Vizuálně výborná pokoukaná, akční scény byli výborně natočené a působily i velmi reálně, celý film i díky možná nesmyslně vloženém příběhu působí jako promofilm U.S.Army, o tom že v Seals slouží tvrdí chlápci sem nepochyboval již před filmem, po jeho shlédnutí, kde si tyto jednotky akorát tak přihřáli polívčičku, mám pořád stejný názor. Velmi zajmavý byl pohled kamery z akčních scén, na který jsem byl spíše zvyklý z hraní pc her typu far cry a podobně. Nicméně tento film nepřináší nic převratného, ale také nic nezkazil, možná by mu více slušela více forma dokumentu bez příběhu...Three Stars ***. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Po delší době válečný snímek, který mě opět zaujal. Svou kamerou a akční stránkou je naprosto dokonalý a já nemám absolutně nic proti. Příběh a děj sice není po celou dobu nejlepší, ale mě k uspokojení tyto věci stačí. Nejedná se o válečný film, který bych mohl vidět pravidelně, ale jednou za čas na odreagování, proč by ne. Musím především ocenit kameru z pohledu vojáka, poněvadž tahle věc mě dokáže přesvědčit v každém snímku pokud je kvalitně provedena... 8/10 = 80% ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Čo sa akcii týka, tak rozhodne akčňák, ktorý sa len tak nevidí. Konečne akcia, ktorá je podaná fakt realistický a zároveň, ktorá je natočená s herným štýlom COD. Po akčnej stránke rozhodne zážitok, hráčom akčných hier a fanúšikom akčných filmov rozhodne odporúčam. Za malo peňazí si tvorcovia vedeli zohnať slušný arzenál (vojenská výbava, člny, ponorka, helikoptéry) a na plátne to aj dokázali kamerou pekne zachytiť. Bal som sa že kamera a strih budú kaziť dojem s akcii, ale môžem vás ubezpečiť, že v tomto smere je to zvládnuté tiež dobre. Vlastne celý film čo sa týka akcii je veľmi dobrý a je ich tu fakt dosť. Ale niekedy aj hlavný ťahák filmu (akcie) nedokáže film vytiahnuť na vyššiu úroveň, pretože dej je tu v podstate nulový a čo sa týka postav, tak s celého filmu si pamätám asi štyri postavy. V tomto filme mi ani tak nevadí ten patriotizmus ako skôr to, že ten scenár je fakt slabučký. 80% - 4* ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Pořád jsem koumal, v čem se to liší od podobnejch akčňáren, ve kterejch spešl émerickej tým supervojáků jede někoho vysvobodit. Došel jsem k závěru, že na vyšší úrovni je akorát akce, která tady působí skutečněji, než v obyčejnejch béčkách. Jenže co je to platný, když se vám po půlce filmu začne stejskat po Chuckovi a Jean-Claudovi a nejste schopný to ani dokoukat. 10% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Spickovo natocena akcia vs. postavy, ktore v lepsom pripade mate na haku vdaka tomu, ze su jednorozmerne nudne a v horsom pripade ich nenavidite za to, ze su vykresleni ako ti najlepsi a jedini spravnaci na svete. U mna to je prvy pripad. Nevadil mi ten agitacny ton. Vadilo mi, ze je mi totalne u prdele, ci to good guys preziju.Vlastne som sa v nich ani neorientoval. Schytal to good guy, ktory ma 5 deti, alebo good guy, ktory sa prvykrat stane otcom? Who cares? A to je u mna zasadny problem. Pokial hrdinom nefandim a zaporakom neprajem bolestivu srmt (tato banda anonymnych opiciakov, ktora len tak vyhadzuje do vzduchu kopu malych deti, posobi vdaka snahe urobit z nich absolutnych parchantov trapne), tak film strati moju pozornost. Musim ale pochvalit technicku stranku. Akcia je kvalitne natocena (reziseri maju evidentne v malicku videohry, ktorymi sa zjavne inspirovali), vdaka spolupraci s armadou posobi Act of Valor napriek mikrorozpoctu, za ktory sa bezne tocia hnusne Bulharske videofilmy, ako solidne vyzerajuci kinofilm. Som dost zvedavy na ich dalsi film. Pokial dostanu do ruky poriadny scenar a aspon stredne velky rozpocet, tak nas caka slusna pecka. Snad im ten pripravovany projekt s Arniem vyjde. Nakoniec davam neutralnych 5/10. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (14)

  • Film je věnován všem bojovníkům speciálních jednotek, kteří se obětovali za svou zemi od 11. září. (Lucasion)
  • 4 měsíce trvalo tvůrcům přesvědčit 8 členů Navy Seals, aby se ve filmu objevili. Pro zajištění ochrany byla jejich jména ze závěrečných titulků vynechána. (oje)
  • Na snímku spolupracoval také Tom Clancy, světoznámý vojenský spisovatel. (Lucasion)

Související novinky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

14.01.2013

Letošní jubilejní 70. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton je skončeno. Pod vedením "drzé" dvojice Tiny Fey a Amy Poehler se celý večer nesl v dynamickém tempu a až na pár dojemných… (více)

70. Zlaté glóby - nominace

70. Zlaté glóby - nominace

13.12.2012

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby. Nejvíce nominací (celkem 7) získalo Spielbergovo životopisné drama Lincoln, které je nasledované s pěti… (více)

Speed a Colossus míří z monitorů na plátna

Speed a Colossus míří z monitorů na plátna

26.05.2012

Konkrétně Need for Speed a Shadows of the Colossus, dvě mimořádně úspěšné počítačové hry. Přestože jde o různé žánry a jejich adaptace vznikají u různých studií, oba filmy mají něco společného.… (více)

Reklama

Reklama