Reklama

Reklama

Modrá laguna

  • USA The Blue Lagoon (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Slavný a ve své době skandální film, který těží z oblíbené robinsonské tematiky a nádherné přírody tichomořských ostrovů, je adaptací viktoriánského románu Henryho de Vere Stacpoolea. Vypráví romantický příběh, jehož hrdiny jsou dvě děti, Richard a Emmelina. Ty s lodním kuchařem Paddym Buttonem jako jediné přežijí ztroskotání zaoceánské lodi a zachrání se na opuštěném tichomořském ostrově, který se pro ně na dlouhé roky stane novým domovem. Starý námořník sice zemře, když na břehu najde vyplavený soudek s rumem a poněkud to přežene s ochutnáváním, ale předtím ještě naučí děti, jak na neobydleném ostrově přežít. Naštěstí jde o nádherný kout země, plný ovoce a obklopený mořem, bohatým na ryby. Roky plynou, malí trosečníci dospívají a jejich vztah se postupně mění v lásku, z níž se po čase narodí syn, který dostane po kuchaři Buttonovi jméno Paddy. Když však Richard objeví stopy po hostině lidojedů, kteří na ostrov přijeli ze sousedního ostrova, začne v něm zrát odhodlání ostrov kvůli bezpečí svých blízkých opustit... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (241)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tohle je takový povzdech z minulosti, kdy mám pocit, že jsem musel být hodně malý, když jsem tenhle snímek viděl, protože tenkrát jsem ani zdaleka nepochopil to, co ti dva prožívali a jak se museli smiřovat s nástrahami dospívání bez toho, aby jim někdo poradil. Celkově je to naivní, ale na druhou stranu mi příběh přijde tak příjemně uvolněný, nezkažený. ()

jitrnic 

všechny recenze uživatele

V čem je problém? Nač tak příkrá hodnocení? Normální pohádka odehrávající se v nádherné přírodě, na ostrově, kde jsou bezvadné pláže a průzračně modré moře (přesně takový ostrov, o jakém jsem snil, že se na něj aspoň podívám) a vcelku normální romantický vztah dvou hezkých mladých lidí. Je to love story pro milovníky začátečníky (tzn. tak maximálně pro patnáctileté), tudíž nemá příliš smysl šťourat se v tom, že by ti dva pravděpodobně nepřežili, že kdyby ano, že by byli špinaví a nemocní... Mezi filmy pro tuto věkovou skupinu patří Modrá laguna již mezi klasiku a to právem. Stačí se podívat na jiné kusy tohoto žánru. ()

Reklama

Likan7 

všechny recenze uživatele

Nebýt těch hezkých záběrů oceánů a živočichů kolem, byl by ten film nejspíš nekoukatelný a tak o 30 minut kratší. Příběhově je to totiž příšerná břečka a dramaturgicky něco tak odpornýho, že divákovi nad tím zůstává rozum stát. Stejně tak nad tou manikúrou, kterou Brooke Shields během let na ostrově má. Kdyby si kamera ohlídala alespoň takovou elementární věc. Je to dost úchylný a pocitově šíleně dlouhý. Od odpadu to zachraňuje jen ta příroda. ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Záhadný film môjho detstva, z ktorého som si pamätal najmä podivnú sochu, podivné zvuky a podivné bobule. Ako plynul čas zvláštne pocity v spomienkach naň pretrvávali, až kým som sa k Modrej lagúne nedostal znovu. Musím priznať, že šlo o príjemné prekvapenie, každým záberom bolo cítiť exotiku aká s pomaly plynúcim dejom viedla ústrednú dvojicu životnými skúškami v panensky krásnom prostredí. Pekný romantický film akému nízke hodnotenie nesluší. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Nakonec to nebyla až tak ultimátní sračka, jak jsem čekal a prvních třicet minut bylo dokonce zajímavých. Pak to samozřejmě sklouzlo do totálně nepravděpodobné hrůzy, ale ve výsledku šla ta hodina a půl v pohodě přežít. Vím, že za to budu v pekle chodit po Legu, ale pořád to bylo lepší než Osvícení, Kmotr, Casino a další unuděné sračky. 55% ()

Galerie (101)

Zajímavosti (20)

  • Film byl dvanáctým největším kasovním trhákem roku 1980 v Severní Americe, když s rozpočtem 4,5 milionu amerických dolarů vydělal ve Spojených státech a Kanadě 58 853 106 dolarů. (PT_PCE)
  • Brooke Shields byla první herečkou, která se dočkala ocenění Zlatou malinou v kategorii nejhorší herečka. (Terva)

Reklama

Reklama