Reklama

Reklama

Er je pětadvacetiletý zombie, pohybující se s ostatními oživlými mrtvolami v letištní hale rozděleného velkoměsta. Nepamatuje si své jméno, ani kdy a jak zemřel. Stejně jako ostatní nemá vzpomínky, nespí a živí se lidským masem. Právě proto je ve městě postavena vysoká zeď, oddělující svět živých a nemrtvých. Jedné výpravy dobrovolníků pro léky do prostoru, kde žijí zombie se zúčastní i dcera velitele lidské obranné jednotky Julie. Jsou napadeni zombie a Er ji před ostatními ochrání. Vytvoří se mezi nimi pouto a to ho začne měnit. Začíná plynuleji mluvit, plynuleji se i pohybuje. Přesto že je Julie ve světě lidí, stále na něj myslí. Er se za ní vydá a je jasné, že se víc a víc stává člověkem. Když Julii podruhé zachrání život, ostatním lidem i otci Julie začíná být jasné, že hlavním nebezpečím pro obě skupiny jsou kostňáci - další stadium zombie - a spojí se v boji proti nim. (TV Barrandov)

(více)

Videa (35)

Trailer 2

Recenze (710)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Príbeh chlapca, ktorého postretne pravá láska. Má však smolu. Vybral si nesprávne dievča. V prekážke za spoločným šťastím im stojí "maličký" problém. Ona je mladá, krásna blondínka, jej otec je hlavný šéf všetkých ľudí, a on je .... zombie. Na vzdory osudu nepoddajný "R", urobí všetko preto aby si srdce mladej dievčiny získal na dlhší čas, ako len do doby, kedy mu niekto z pre-živších strelí guľku do "palice". Originálny post-apokalyptický romantický príbeh Rómea a Júlie obalený do rúška temna vhodný aj pre nežné polovičky. Vtipné dialógy navyše pobavia nejedného skromného diváka. Keď necháte logické myslenie stranou, spríjemníte si chvíle sledovaním jednohubky lepšieho priemeru - 75%. ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Musím dát za tři*, protože takhle dobře jsem se dlouho nebavila! Nejlepší jsou asi monology toho R., který se zamiluje. Počkat, můžou se mrtvoly zamilovat? Nemůžou.. tak mi něco ušlo? No přenesme se přes to, protože takových menších děr tam je do alelujá, to by jeden nedělal nic jiného, než je počítal a skládal do sloupků.. Nicméně za to, že jsem téměř bez pauzy plakala smíchy, si ty tři hvězdy zaslouží. Obzvlášť při scéně- propána, on je sexy, jsem myslela, že se propadnu ze svého desátého patra až někam do přízemí... Tomuhle oni říkají sexy? Mno tak nic... :-) ()

Reklama

Faidra 

všechny recenze uživatele

Však věčně bude jímat srdce znova puls Juliin a nemrtvost Romeova... Sympatický snímek tisíckrát lepší Twilight soplu, opomenu-li fakt, že tisíckrát nula je pořád nula, nicméně se ke svému cíli řítí příliš přímočarou dálnicí, zatímco by udělal mnohem lépe, kdyby dálniční známku narval producentům do krku a povozil nás okreskami. Milé a vtipné momenty mu to neubírá, ale jak jsem v šestnácti řekla mámě, když prohodila, že Mirek je fajn kluk a zasloužil by si šanci: "Tiramisu je taky fajn a do postele mi ho necpeš." ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Zombeo a Žijulie. Opravdu originální film (vím, že jde o adaptaci knihy, ale stejně je originální), který tak trochu zvrhle baví a místy snad i dojímá, díky sympatickým hercům je světe div se uvěřitelný a fajn režie dokáže bez problému zakrýt i to, že závěr je děsné klišé. Zkrátka milý snímek o zamilovaném živém mrtvém, který dění kolem sebe trefně komentuje a když se ztrapní na rande, raději by umřel. Podruhé.__P.S. Na DVD je hromada bonusů, což je také úkaz. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Strašně milý film a jedno z největších překvapení, co se zombie žánru týče. Romance z post-apokalyptického světa plného zombíků se přece jen tak nevidí, ne? Je pravda, že 80% filmu dělá parádní hudba a krásná Terezka Palmerovic, ale to přece nevadí. Rozhodně jeden z těch povedených filmů pro mladé, který zahřeje u srdce, takže 4 hvězdy jsou z mé strany zasloužené. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (13)

  • Medzi artistami, ktorí pomáhali hercom nacvičovať "zombie pohyby", boli aj ľudia z Cirque du Soleil, celosvetovo známej cirkusovej spoločnosti sídliacej v Kanade. (Greenpeacak)
  • Sám Nicholas Hoult si usmyslel, že jeho postava R nebudu mrkat. (ČSFD)
  • Film sa natáčal na letisku Montreal-Mirabal International Airport. (Greenpeacak)

Reklama

Reklama