Reklama

Reklama

Er je pětadvacetiletý zombie, pohybující se s ostatními oživlými mrtvolami v letištní hale rozděleného velkoměsta. Nepamatuje si své jméno, ani kdy a jak zemřel. Stejně jako ostatní nemá vzpomínky, nespí a živí se lidským masem. Právě proto je ve městě postavena vysoká zeď, oddělující svět živých a nemrtvých. Jedné výpravy dobrovolníků pro léky do prostoru, kde žijí zombie se zúčastní i dcera velitele lidské obranné jednotky Julie. Jsou napadeni zombie a Er ji před ostatními ochrání. Vytvoří se mezi nimi pouto a to ho začne měnit. Začíná plynuleji mluvit, plynuleji se i pohybuje. Přesto že je Julie ve světě lidí, stále na něj myslí. Er se za ní vydá a je jasné, že se víc a víc stává člověkem. Když Julii podruhé zachrání život, ostatním lidem i otci Julie začíná být jasné, že hlavním nebezpečím pro obě skupiny jsou kostňáci - další stadium zombie - a spojí se v boji proti nim. (TV Barrandov)

(více)

Videa (35)

Trailer 2

Recenze (710)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,Způsobů jak se seznámit s holkou je mnoho, sníst mozek jejího přítele patří k těm méně obvyklým..'' --- Zombie post - apokalyptické filmy mám rád a nejeden jsem už viděl. Když jsem se dozvěděl o tomto snímku, hned mě námět zaujal. Nyní, když jsem film dokoukal, nevím jak to celé pobrat. Komedie to nebyla, horor také ne snad jen ta romanika... mrtvák se zamiluje do živé dívky a místo toho aby si dal k véče její mozek, rozhodne se jí chránit před jinými mrtváky... Máme tu další město se zdí. Uvnitř žijí poslední lidé, tam za zdí se šourají a chrchlají nemrtví a kosťáci... Ti mají rádi k snědku živé. Všechno už tu bylo až na toho zamilovaného zombíka, to bylo vskutku originální. Jenže v závěru jsem nechápal, zda si tvůrci z toho žánru utahují, nebo zda to snad proboha nemysleli vážně... Co vysoce hodnotím je ztvárnění světa za zdí. Já miluju opuštěné ulice plné vyrabovaných aut, obchodů... Vše pokryto špínou, prachem a pozvolna zarůstající vegetací... Tady je to navíc obohaceno tím, že náš R bydlí na letišti v opuštěném letadle... Takže za nápad a příběh dávám dvě hvězdy, ale za to zpracování dávám třetí. Celkem tedy dávám 3 elpíčka... * * * ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Potenciál námětu zůstal určitě trošku za očekáváním, spíš ale pro ty, jenž čekali nějaký hororový akční spektál.Kdo ovšem zná Jonathana Levina nemůže být zklamaný.Přirovnání s Twajlajtem není absolutně na místě, Warm Bodies jsou sice jednoznačně zaměřený na mladší publikum, jenže mají neskutečný šmrnc, originalitu, vtip, satiru, nadsázku a dokonale odehrané emoce.Tahle originální zombie Shakespearovská verze Romea a Julie disponuje milým a vtipným scénářem, u spousty hlášek jsem se trhal smíchy a celkově je to dojemné a doplňuje to výtečný soundtrack.Pro mě to je obrovské překvapení, je to inteligentní a romantické.Nic pro zahořklý suchary a fotříky vod rodin.Přijemná teenage podíváná, která mě opravdu hodně potěšila a zvedla mi náladu.Překvapení, ohromné.90%.Teresa Palmer je překrásná, připomíná mi Kristen Stewart...a tím to bude asi :D. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Zombeo a Žijulie. Opravdu originální film (vím, že jde o adaptaci knihy, ale stejně je originální), který tak trochu zvrhle baví a místy snad i dojímá, díky sympatickým hercům je světe div se uvěřitelný a fajn režie dokáže bez problému zakrýt i to, že závěr je děsné klišé. Zkrátka milý snímek o zamilovaném živém mrtvém, který dění kolem sebe trefně komentuje a když se ztrapní na rande, raději by umřel. Podruhé.__P.S. Na DVD je hromada bonusů, což je také úkaz. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Zombie romanťárna poplatná dnešním teenkám, kterým zvlhnou jejich zákonem chráněné panenské pipiny už jen z mezidruhové romantiky ve stylu upírského gaye a sentimentální nerozhodné děvky, pravidelně si dopřávající animal sex s vlkem. Tento film je ale inteligentní, občas vtipný a ač obsahuje směšné poselství, přesto ho má. Hoult na rozdíl od Parkinsona umí uvěřitelně zahrát opudrovanou mrtvolu a Palmer byla půvabná i bez make-upu, ne jako ta orbitková píča s ochrnutým ksichtem, která musí hulit péra režisérům, aby si vůbec v něčem mohla zahrát hlavní roli. Ortodoxní fanoušci zombie apokalypsy mohou s klidem utřít nadrženou slinu a jít si ho raději vyhonit, milovníci hororu se ani nemusí namáhat se stahováním. Film je srdíčková záležitost o jehož hlavní pointě už vše dostatečně vypověděl poster, jenže na rozdíl od výmazního Twilightu se na něj dá koukat a inteligentní divák po zhlédnutí závěrečných titulků neztratí 20% svého inteligenčního kvocientu. A pokud již zmiňované teenky uvidí, že zašukat se dá i s mrtvolou = vzhled vždy není to nejdůležitější, proč ne, ježišmarja! 70% ()

liskam 

všechny recenze uživatele

První polovina filmu skvěle fungovala, a dostal jsem přesně to, co jsem očekával. Druhá polovina byla mírně patetická, a ta dětská najvita poslední scény solidně bourá ducha v jakým se celý film nesl... Ač se mi nelíbilo jak se film zvrtl, přesto z něj mám dobré pocity. Jako celek byl neotřelý a zajímavý. Hercům jsem věřil a i muzika byla kvalitní. Za mě 75% ()

Galerie (43)

Zajímavosti (13)

  • Medzi artistami, ktorí pomáhali hercom nacvičovať "zombie pohyby", boli aj ľudia z Cirque du Soleil, celosvetovo známej cirkusovej spoločnosti sídliacej v Kanade. (Greenpeacak)
  • Když Jully (Teresa Palmer) jí ovocný kompot z konzervy, má šmouhu na levé čelisti. Při dalším záběru má však skvrna jiný tvar. (Geriel)
  • Vedle hlavních postav jsou na Shakespearově hře "Romeo a Julie" založeny i další postavy příběhu. Perry (Dave Franco) odkazuje na Parise a M/Marcus (Rob Corddry) na Merkucia. (pajik)

Reklama

Reklama