Reklama

Reklama

Er je pětadvacetiletý zombie, pohybující se s ostatními oživlými mrtvolami v letištní hale rozděleného velkoměsta. Nepamatuje si své jméno, ani kdy a jak zemřel. Stejně jako ostatní nemá vzpomínky, nespí a živí se lidským masem. Právě proto je ve městě postavena vysoká zeď, oddělující svět živých a nemrtvých. Jedné výpravy dobrovolníků pro léky do prostoru, kde žijí zombie se zúčastní i dcera velitele lidské obranné jednotky Julie. Jsou napadeni zombie a Er ji před ostatními ochrání. Vytvoří se mezi nimi pouto a to ho začne měnit. Začíná plynuleji mluvit, plynuleji se i pohybuje. Přesto že je Julie ve světě lidí, stále na něj myslí. Er se za ní vydá a je jasné, že se víc a víc stává člověkem. Když Julii podruhé zachrání život, ostatním lidem i otci Julie začíná být jasné, že hlavním nebezpečím pro obě skupiny jsou kostňáci - další stadium zombie - a spojí se v boji proti nim. (TV Barrandov)

(více)

Videa (35)

Trailer 3

Recenze (710)

Niktorius 

všechny recenze uživatele

No, bohužel se ukázalo, že ty opravdu vtipné momenty vystačily tak akorát na trailer a třeba v akční scénách působí Levine docela bezradně (a solidně mu ujíždějí zvukové efekty). Mám takový pocit, že kdyby laťku podle níž je film posuzován nenastavil zrovna debilní Twilight, mnoho bychom o Warm Bodies neslyšeli. Oceňuji ovšem, že na rozdíl od příběhů "zaláskovaných" upírů se mermomocí nesnaží zalíbit emo teenagerkám a místo toho nabízí trochu humoru a jednoduchý sociální komentář - být film natočený v Evropě, čtu ho jako příspěvek k současným debatám o sociálně vyloučených muslimských komunitách (zombie), které se mohou s citlivějším přístupem integrovat do majoritní společnosti (s níž sdílejí základní hodnoty), a poté zasadit rozhodující ránu extremistům z vlastních řad (kostlivci). ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Někdo mi tenkrát řekl, že to bude podobná záležitost jako Twilight, tím pádem jsem se přestal o tento snímek zajímat. Dnes jsem nevěděl kam sáhnout a nechtěl jsem si pustit nic vážného, takže jsem zkusil právě toto. Heleme se a už od začátku jsem cítil dobrý nádech, slušné tempo a hlavně pár opravdu dobrých nápadů. Postupně si mne Warm Bodies získal a já byl překvapený. Příběh je obyčejný, ale přesto celkový nápad a pojetí bavilo. Herecké výkony a vše docela sedělo, mám velkou slabost pro zombie, ale v trošku jiném podání. Musím přiznat, že tohle mile překvapilo a ať si klidně někdo říká jaký jsem puberťák, nebo náctiletá holka. Já osobně jsem už dlouho neviděl originálnější romantiku .. 8/10 = 82% ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

Mnohi budu Warm Bodies porovnavat prave s Twilight, ale Twilight sa stal pre mnohych az tak nenavidenym teenie pokracovanim, ze si nemyslim, ze by tento film siel az tak uplne rovnakym smerom. Z mnohych filmov pozname zive zombie mrtvoly ako nelutostne tvory, ktore radi zeru ludske mäso, ale tuto sa mlady zombiek zalubi do dievcata Julie a namiesto toho, aby si na nej pochutnal, ju radsej zachrani a tymto to vsetko este len zacne. Nejako sa z neho zacne postupne stavat clovek. Lenze je tu aj chladnokrvny John Malkovich, ktory rad zombiekov zabija, takze romanticku zapletku a napinavy zvysok s nadychom komedie si viete asi domysliet. Netreba sa zamyslat nad tym, co tu je a nie je logicke, ale je to celkom originalny scenar a ako rozpravka to posobi celkom fajn. _________ Nicholas Hoult - (R) +++ Teresa Palmer - (Julie) +++ Analeigh Tipton - (Nora) +++ Rob Corddry - (M) +++ Dave Franco - (Perry) +++ John Malkovich - (Grigio) +++ Cory Hardrict - (Kevin) +++ (Videl v nemeckom kine 26.02.2013) +++ ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,Způsobů jak se seznámit s holkou je mnoho, sníst mozek jejího přítele patří k těm méně obvyklým..'' --- Zombie post - apokalyptické filmy mám rád a nejeden jsem už viděl. Když jsem se dozvěděl o tomto snímku, hned mě námět zaujal. Nyní, když jsem film dokoukal, nevím jak to celé pobrat. Komedie to nebyla, horor také ne snad jen ta romanika... mrtvák se zamiluje do živé dívky a místo toho aby si dal k véče její mozek, rozhodne se jí chránit před jinými mrtváky... Máme tu další město se zdí. Uvnitř žijí poslední lidé, tam za zdí se šourají a chrchlají nemrtví a kosťáci... Ti mají rádi k snědku živé. Všechno už tu bylo až na toho zamilovaného zombíka, to bylo vskutku originální. Jenže v závěru jsem nechápal, zda si tvůrci z toho žánru utahují, nebo zda to snad proboha nemysleli vážně... Co vysoce hodnotím je ztvárnění světa za zdí. Já miluju opuštěné ulice plné vyrabovaných aut, obchodů... Vše pokryto špínou, prachem a pozvolna zarůstající vegetací... Tady je to navíc obohaceno tím, že náš R bydlí na letišti v opuštěném letadle... Takže za nápad a příběh dávám dvě hvězdy, ale za to zpracování dávám třetí. Celkem tedy dávám 3 elpíčka... * * * ()

juta 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem si, že by z toho nakonec mohlo vzejít něco dobrého a nemýlil jsem se. Atmosféra byla parádní, hlavní dvojice taktéž. Vyprávění eRka o jeho životě po smrti dodalo filmu šmrnc a nemálokrát jsem se i naplno řechtal (třeba jak se Teresa učila chodit jako zombík). Nicholas se snad pro tuto roli narodil se svým ksichtem. :D Na Teresu se jako obvykle zase dobře dívalo. Konečně někdo natočil něco, kde by se role zombíků, jako těch špatných obrátila a zde jsou to přemýšlející nemrtví, kteří touží po něčem víc, než jen pochodovat mrtvolně po ulicích a sem tam se zakusovat do čerstvých mozků. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (13)

  • Jedná sa o jeden z mála, ak nie jediný, zombie film, v ktorom zombíci hovoria a dokonca prejdú procesom samoliečby, kedy sa dokážu zaradiť späť do spoločnosti. (Lukoh)
  • Vedle hlavních postav jsou na Shakespearově hře "Romeo a Julie" založeny i další postavy příběhu. Perry (Dave Franco) odkazuje na Parise a M/Marcus (Rob Corddry) na Merkucia. (pajik)
  • Když Jully (Teresa Palmer) jí ovocný kompot z konzervy, má šmouhu na levé čelisti. Při dalším záběru má však skvrna jiný tvar. (Geriel)

Reklama

Reklama