Reklama

Reklama

Er je pětadvacetiletý zombie, pohybující se s ostatními oživlými mrtvolami v letištní hale rozděleného velkoměsta. Nepamatuje si své jméno, ani kdy a jak zemřel. Stejně jako ostatní nemá vzpomínky, nespí a živí se lidským masem. Právě proto je ve městě postavena vysoká zeď, oddělující svět živých a nemrtvých. Jedné výpravy dobrovolníků pro léky do prostoru, kde žijí zombie se zúčastní i dcera velitele lidské obranné jednotky Julie. Jsou napadeni zombie a Er ji před ostatními ochrání. Vytvoří se mezi nimi pouto a to ho začne měnit. Začíná plynuleji mluvit, plynuleji se i pohybuje. Přesto že je Julie ve světě lidí, stále na něj myslí. Er se za ní vydá a je jasné, že se víc a víc stává člověkem. Když Julii podruhé zachrání život, ostatním lidem i otci Julie začíná být jasné, že hlavním nebezpečím pro obě skupiny jsou kostňáci - další stadium zombie - a spojí se v boji proti nim. (TV Barrandov)

(více)

Videa (35)

Trailer 1

Recenze (710)

Matty 

všechny recenze uživatele

Je potěšující vidět romantickou komedii, jejíž protagonista má důvod k tomu, aby se choval jako po lobotomii. Tím je ale větší část pozitiv k Levinovu filmu vyčerpána. Vytěžování sebe-referenčního potenciálu skutečnosti, že je na zombie subžánr nahlíženo zvnitřku, je nejsoustavnější během úvodních titulků. Dále už jde o nejstandardnější romcom, jen občas rozjasněnou parodickým zábleskem. Hlavní a jediný ozvláštňující nápad je namísto rozvíjení postupně vytěsňován, od cynismus se přechází k patosu. Mrtví a neklidní stále mohli být zábavnou jednohubkou, kdyby se nesnažili jít vstříc jak EMO divákům (jsem zombie, nikdo mě nemá rád, ale má duše trpí), tak nerdům, jimž ale nenabízejí dost popkulturních narážek, dost důkazů, že to celé vlastně nemyslí moc vážně. Film je v řadě momentů naopak vážný až nepatřičně a nesmyslně od nás žádá emocionální odezvu, značně problematizovanou faktem, že chlapec nemá mozek (nebo se tak alespoň chová) a dívka charisma (ani nic jiného, co by ji odlišovalo od zástupu jiných hrdinek romantických komedií). Jednou bych rád viděl odvážnější zpracování téhož námětu, které nezvolí cestu křečovitého polidšťování a plně zužitkuje potenciál paralely mezi chováním zombies a dnešních plantážníků se srovnatelně akutním nedostatkem životního elánu. 50% Zajímavé komentáře: ScreamJay, Terzeus ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Pri nelútostnom útoku Zombies sa odohrá zvláštna udalosť, keď jeden z nakazených zachráni živé dievča. To sa ocitne vo svete za stenou, ktorú ludia postavili, aby sa pred nemŕtvymi chránili, a skamarátenie sa s jej únoscom je jedinou cestou k záchrane. Zdá sa, že jej prítomnosť kamaráta bez života deň za dňom mení a začína sa pomalá revolúcia, ktorá môže dva znepriatelené tábory spojiť. - Warm Bodies bol tiež jedným z dôvodov, prečo si chcem tento rok niektoré horory pozrieť po dlhej dobe znova, pretože moje hodnotenie sa mi zdalo trochu prehnané. Má to síce neopozeraný dej plný zaujímavých nápadov, ktorým sa tento viacmenej jednotvárny hororový subžáner tvorcovia snažili zobraziť z trochu inej perspektívy, ale celkovo mi to po druhom pozretí pripadalo velmi nepríjemne presladené a miestami príliš romantické zrovna na úkor hororu. Tie digitálne potvory na výslednom dojme tiež velmi nepridajú. Záver sa ale podaril a myšlienky ku ktorým to smerovalo sa mi páčili, takže vôbec nelutujem, že som sa k tomu vrátil. To hodnotenie ale musí ísť trochu nižšie. + Patrick Sabongui + herečka z Wolf Creek a Lights Out + herec z The Shortcut + herečka z Viral + 2 herci z Mother! ()

Reklama

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Někdo mi tenkrát řekl, že to bude podobná záležitost jako Twilight, tím pádem jsem se přestal o tento snímek zajímat. Dnes jsem nevěděl kam sáhnout a nechtěl jsem si pustit nic vážného, takže jsem zkusil právě toto. Heleme se a už od začátku jsem cítil dobrý nádech, slušné tempo a hlavně pár opravdu dobrých nápadů. Postupně si mne Warm Bodies získal a já byl překvapený. Příběh je obyčejný, ale přesto celkový nápad a pojetí bavilo. Herecké výkony a vše docela sedělo, mám velkou slabost pro zombie, ale v trošku jiném podání. Musím přiznat, že tohle mile překvapilo a ať si klidně někdo říká jaký jsem puberťák, nebo náctiletá holka. Já osobně jsem už dlouho neviděl originálnější romantiku .. 8/10 = 82% ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Můj zombík mně rozumí. Když vás na ulici zastaví nevábně vypadající a hnilobně zapáchající individum s nápadně bledou pletí, nahrblou a mátoživou chůzí, tak se hned od něj neodvracejte, i když jde s největší pravděpodobností o zombíka. Třeba byste udělali chybu. Naše hrdinka Julie to riskla a její zombík zvaný R (pamatuje si jen počáteční písmeno svého jména) si ji nedal k snědku, ale zachránil jí život poté, co spořádal mozek jejího přítele (nejdrsnější scéna z celého filmu) a bezhlavě se do ní zamiloval. Ani snad nedoufal, že jeho napůl mrtvolné city by mohly být opětovány, ale nemožné se stalo skutkem. R je jiný než jeho soukmenovci. A ani hnilobně nezapáchá. Je hodný, uvažuje, sice retardovaně, ale vyprodukuje nějakou roztomile nemotornou myšlenku, ve svém příbytku si pouští staré vinily a miluje až za hrob. Romeo a Julie na pozadí apokalypsy nákazy, která Zemi postihla před osmi lety. Od filmu jsem čekal víc. Nedá se ani brát za plnohodnotný horor, protože nato je až moc měkký. Jako netradiční lovestory funguje celkem obstojně, ačkoliv se v počátečních fázích až moc dějově smrskl na ostýchavé sbližování nesourodé dvojice. Herci přesvědčiví, i když Teresa Palmer svoji úlohu zvládla lépe, než její partner Nicolas Hoult. Prostor pro originalitu a hrstku hororových scén se našel, a to hlavně ve scénách s Kostlivci, kteří požírali vše živé. Masky zombies mohly být o stupínek propracovanější. Tenhle film se svým pojetím blížil k hororové komedii pro ne úplně vypatlané teenagery. Dal se vidět, ale dalo se z něj vytřískat více, než jen mírně natahovaný milostný příběh s absencí gore. 60% ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Jistá originalita a nadhled tu je, ale scénář je úplně debilní. - Co udělám, když mi zombík sežere přítele a unese někam na letiště plné jiných zombíků, kde mě chce několik dní věznit se slibem, že mě pak zase vrátí domu? Budu chrnět jak batole, poslouchat písničky, tancovat a učit zombíka řídit BMW a strašně si to budu užívat. Normálka. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (13)

  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenné knihy od Isaaca Mariona, který příběh popsal jako "zombie Romeo a Julie". (Fevas)
  • Sám Nicholas Hoult si usmyslel, že jeho postava R nebudu mrkat. (ČSFD)
  • Vedle hlavních postav jsou na Shakespearově hře "Romeo a Julie" založeny i další postavy příběhu. Perry (Dave Franco) odkazuje na Parise a M/Marcus (Rob Corddry) na Merkucia. (pajik)

Reklama

Reklama