Reklama

Reklama

Skupina odhodlaných ruských vojáků se uprostřed zničeného města ze všech sil snaží před nemilosrdnou německou armádou ubránit strategickou budovu. Během obléhání vzniká mezi vojáky a mladou ruskou ženou, která v domě žije, nečekané pouto. Režisér Fedor Bondarčuk ve filmu Stalingrad zkombinoval napínavé bojové scény s lidským dramatem ruských vojáků, několika zbývajících civilistů a německých okupantů. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (243)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Tešil som sa veľmi na Stalingrad 2013 ale ono to akosi ako obvykle býva v ruských vojnových filmoch znovu nefungovalo. Takto som si najväčšiu bitku 2.sv.vojny nepredstavoval a nudil som sa, pôsobilo to na mňa umelo, samé dlhé keci, žiaden dej, málo bojových scén no a tie výbuchy.. Príliš digitálne a hlavne, príliš ukecané. Téma je to obrovská, takže myslím, že sa z neho dalo vyťažiť oveľa viac. Lepšia voľba je Nepriateľ pred bránami. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Nie je to veľkovýpravné ako NEPRIATEĽ PRED BRÁNAMI ani také stiesňujúce ako nemecký STALINGRAD. Ale mne sa páčilo práve to pompézne poňatie drobného príbehu boja o jeden barák. Akčné scény sú po vizuálnej stránke úžasné a živočíšne. Dramaturgia rozprávania príbehu je trochu nezvyčajná, ale určite ide o vyváženejší film než bol ADMIRÁL... ()

Reklama

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Spousta epických, zpomalených záběrů, výbuchů a očividné převládání zeleného plátna. Film, který se i přes ruský původ může hrdě řadit po bok Hollywoodských trháků. Děj je strašně naivní, až kýčovitý, ale to je to, co se mi na něm tolik líbilo a dokázalo mě udržet u obrazovky v pozoru i přes úmorně vzezřející dvě hodiny stopáže. Styl vyprávění taktéž unikátní. Tedy, skutečně je film brán jako vyprávění a každá z hlavnějších postav se nevyhne nějakému hrubému popisu, který ji má divákovi přiblížit bez nutnosti nasazovat pohledy do jejich minulosti, jak je jinak zvykem. Ani pohled z obou stran neurazil, tedy Němci jasní záporáci, ale ani Rusové nebyli úplně čistí. No, jako taková naivní a kýčovitá válečná pohádka, s dějem ovšem nepárajícím se skoro s nikým, velmi dobré. 70% ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Neskutočne tupý film. Detinské vyobrazenie postáv ako v rozprávke o šípovej ruženke, prehnaný a hlavne nezmyselný pátos, počítačové prostredie, ideologická naivita. Takýto druh filmu vás nemá čím zaujať, neprinesie vám jedinú hlbšiu myšlienku, zhorší vám náladu, nestotožníte sa so žiadnou postavou a koniec koncov z vás robí blbcov. Stalingrad ako ho môžeme poznať aj z historických prameňov tu prakticky neexistuje. ()

Cl3ricK 

všechny recenze uživatele

Stalingrad po dvacáté osmé. Tentokrát s nabušeným vizuálem, ale naprosto prázdný a vlastně strašně hloupý. Je sice jasné, že cílem je ukázat jak jsou Rusové tough a tak vůbec, ale no taaak. Trocha sebekritiky a logiky by soudruhům neuškodila. Všechny postavy až na operetního zpěváka / assassína, mi přímo lezli krkem. A tak mi z toho akorát zbude vzpomínka na skvělý trailer. Nic víc. ()

Galerie (90)

Zajímavosti (12)

  • Přestože se ve filmu objevuje množství obrněné techniky, žádná z ní není původní. Sovětský tank T-34 je pouze dřevěná maketa, německé samohybné dělo StuG III je novostavba postavená na podvozku poválečného obrněného transportéru MT-LB a tanky Panzerkampfwagen IV jsou repliky postavené na podvozcích tanků T-44. (p3tris)
  • Kulisy Stalingradu boli postavené pri Petrohrade, pričom sa dbalo, aby bol verne zobrazený každý detail tohto heroického mesta. Stavba kulís trvala 6 mesiacov, podieľalo sa na nej vyše 400 ľudí a náklady na ňu činili okolo 4 milióny amerických dolárov. (beso74)
  • Nemecký herec Til Schweiger odmietol rolu vo filme, pretože nechcel stvárniť dôstojníka nacistického Nemecka. (sashazv)

Související novinky

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

13.12.2022

Svět filmové hudby přišel o jeden ze svých významných hlasů, ve věku pětaosmdesáti let totiž v neděli v New Jersey zemřel americký hudební skladatel Angelo Badalamenti. Informaci o úmrtí zveřejnili… (více)

Warneři udali Odyssea

Warneři udali Odyssea

02.07.2014

26. února 2016 nás čeká nová verze Ben Hura, kterou bude režírovat Timur Bekmambetov (Wanted, Abraham Lincoln: Lovec upírů). Půjde již o několikátou adaptaci románu z roku 1880 (ta nejslavnější… (více)

Reklama

Reklama