Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ač je to neuvěřitelné, český montér Lojza Králů, zaměstnanec ČKD, se jednoho dne znenadání stane vladařem exotického Tamánského království. Před dvěma lety, kdy byl na montáži v zahraničí, zachránil v poušti život neznámému starci. Ukáže se, že to byl král Tamánského souostroví. Ten si na smrtelném loži vzpomněl na Lojzu a jmenoval ho svým nástupcem-regentem. Jak se Lojza s touto zapeklitou situací vyrovná? Pomůže mu zdravý selský rozum? Satirická komedie režiséra Martina Friče vznikla podle námětu Jiřího Weisse, pod scénářem byl podepsán Jiří Mucha. Díky jim vznikla zručně realizovaná komedie, u které se diváci i po letech vděčně baví. (Česká televize)

(více)

Diskuze

Jirikczech

Jirikczech (hodnocení, recenze)

Na rok 1963 velmi pěkný a svým způsobem odvážný film. Těžko ten, kdo nežil za socialismu, pochopí všechny drobné narážky, při kterých kino určitě vybuchovalo smíchem. To, že ve filmu hrála česká herecká extraliga, beru jako velmi příjemný bonus.

J R C Pecuchet

J R C Pecuchet (hodnocení, recenze)

Nemohu souhlasit s uživatelem Anh-arat, že je to velmi špatný film. Martin Frič sice za celou svou režisérskou kariéru natočil lepší snímky, ale musíme si uvědomit, že se psal rok 1963 a teprve se uvolňovaly poměry ve společnosti. Ve filmu to dokládá jedna scéna, kdy Jiřího Sováka vrátní nechtějí pustit do továrny a bedlivě mu kontrolují povolení Ministerstva zahraničních věcí, které si musel hlavní hrdina filmu obstarat.Následuje text, cituji : Moment soudruhu...říká vrátný...a Jiří Sovák odpovídá : Když mi nevěříš, tak mi neříkej soudruhu !

Anh-arat

Anh-arat (hodnocení, recenze)

veľmi zlý film - až tak, že som to nedokázal dopozerať. strata času.

Reklama

Reklama