Reklama

Reklama

The Carrie Diaries

(seriál)
Trailer 1
USA, (2013–2014), 18 h (Minutáž: 41–42 min)

Tvůrci:

Amy Harris

Předloha:

Candace Bushnell (kniha)

Hrají:

AnnaSophia Robb, Austin Butler, Ellen Wong, Katie Findlay, Stefania LaVie Owen, Brendan Dooling, Chloe Bridges, Freema Agyeman, Matt Letscher, Lindsey Gort (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(26)

Obsahy(1)

Komediálny seriál o mladosti Carrie Bradshawovej (AnnaSophia Robb).  Píše sa rok 1984 a život 16-ročnej Carrie Bradshawovej nie je práve jednoduchý. Po smrti ich matky je Carriena mladšia sestra Dorritt (Stefania Owen) čoraz neovládateľnejšia a ich otec Tom (Matt Letscher) ledva zvláda bremeno zodpovednosti, ktorým je povinnosť vychovávať bez akejkoľvek pomoci dve tínedžerky.
Náročné chvíle Carrie uľahčujú jej priatelia: sladká a usilovná Mouse (Ellen Wong), sarkastická a sebaistá Maggie (Katie Findlay) a citlivý Walt (Brendan Dooling). Život na predmestí v Connecticute je však príliš jednotvárny nato, aby Carrie odpútal od jej každodenných starostí. Carrieiným jediným snom je dostať sa z mesta preč, a to aj vtedy, keď do školy príde nový výmenný študent Sebastian (Austin Butler), ktorý svojím vzhľadom aj správaním rýchlo upúta jej pozornosť a prinesie trochu života do ospalého mesta. Keď Tom ponúkne Carrie miesto stážistky v právnickej firme na Manhattane, dievča neváha a súhlasí. Svetlá a pozlátka New Yorku Carrie otvoria oči a zmenia jej pohľad na svet. Zdrojom jej inšpirácie sa stane Larissa (Freema Agyeman), štýlová editorka magazínu Interview, ktorá stojí v centre jedinečnej kultúry a stretáva sa s pozoruhodnými osobnosťami. Hoci majú priatelia a rodina v Carrieinom srdci pevné miesto, s Manhattanom, najdôležitejším "mužom" v jej živote, na ňu čaká láska na prvý pohľad. (Incantator)

(více)

Videa (29)

Trailer 1

Recenze (68)

Ferinka 

všechny recenze uživatele

Po pilotu - Naivně jsem doufala, že bych své prázdné místo v duši, které tam po GG zůstalo, mohla nahradit tímhle. To byla ale chyba, protože z účesů, oblečení, hudby (pop) i téměř všechno zbylého, co vzniklo v osmdesátých letech (škoda, že jsem byla počata v tak esteticky nehodnotné době), se mi dělá zle. Jestli se tvůrci domnívali, že dnešní mládež (spolu se mnou) bude ujíždět na seriálu z roku 84, tak se museli hodně ožrat, aby tohle vymysleli. Vraťte mi, prosím, GG a všechny louboutinky, které v seriálu hrály!!! ()

Sartorius 

všechny recenze uživatele

Mnohem lepší než nečitelná knižní předloha nebo hrozný Sex ve městě. Velmi dobré herecké výkony (až na pár vyjímek), všechno je takové optimistické, sem tam nějaké nenásilné morální poselství, prostě překvapivě koukatelné bez pocitů nauzey. Není to ale žádné mistrovské dílo a nemám ani potřebu vyhlížet nové díly. Pro mě jediným důvodem ke sledování je AnnaSophia Robb, ale raději bych ji viděl v něčem jiném, takže doufám, že druhou sérii neodklepnou. PS: Sarah Jessica Parker by si mohla nechat jen zdát o tom, že by za mlada vypadala tak dobře... ()

Reklama

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Obávám se, že tento seriál se odsoudil k brzkému zániku sám od sebe, nechápu totiž, na koho že by to měl vlastně cílit. Dnešní puberťačky (ano, Deníky jsou opravdu vyloženě holčičí seriál) asi moc nezajímá móda let osmdesátých, včetně hudby apod., takže tady Carrie a spol. prohrává na body s typově podobnou Super drbnou. A fanynky původního Sexu ve městě asi dají přednost svým už zkušenějším "kamarádkám" okolo Sarah Jessica Parkerové. Takže zůstává jediná cílovka- fanynky (a tady i fanoušci, tedy já :-)) krásné a talentované AnnaSophia Robbové. Ale ani ta, i když se opravdu snaží (včetně gest a mimiky okoukaných od své starší předlohy Parkerové), nemá sílu tento mrtě neoriginální seriál utáhnout. Jediné klady tak vidím pouze v ní a právě v dobové formě (která bohužel není kdovíjak podařená, to Machři a šprti si s tím poradili o mnoho lépe). Hodnocení po prvním dílu je tak 2,5*, obávám se však, že po dalších dílech (ano, zkusím dojet celou první řadu- bohužel(?) mám tušení, že první série bude i sérií poslední) to půjde směr dolů. Přesto přezevšechno mě na The Carrie Diaries něco bavilo, zatím ale nevím, co to bylo :-) ()

karinakari 

všechny recenze uživatele

Na The Carrie diaries jsem byla fakt zvědavá. Přeci jenom Sex ve městě byl jeden z kontroverzních seriálů, které udávaly tempo, styl a směr doby. Když jsem se ale dozvěděla, že TCD natáčí americká stanice CW, přesně jsem věděla, jak to dopadne. Jelikož je věkové zaměření CW pro puberťáky od 12 do 18 let a já do této skupiny už dávno nepatřím, nejsem zrovna z jejich podání příběhu nadšená. Jak řekla má drahá sestra, když jsme si říkaly své dojmy: „ Už jsme na to prostě starý, no“. Každopádně kdybych zapadala do cílové věkové skupiny, reagovala bych rozhodně víc nadšeně. Jedna z věcí, která se fakt povedla, je obsazení hlavní hrdinky. Anna Sophia Robb vyrostla v nádhernou a sympatickou herečku. Urazila fakt kus cesty (hlavně když si jí vybavím v Karlíkovi a továrně na čokoládu jako to otravné děcko, co pořád jen žvýká). Zbytek jejích hereckých kolegů mě nechává silně vlažnou, nemastné neslané charaktery, které mi prozatím neměly, co nabídnout. Za co dávám obrovské plus je soundtrack, z prvního dílu jsem díky hudbě byla naprosto odvařená. Ať žijou osmdesátky! Tak aspoň seriál nabídne mladým divákům ochutnávku skvělého retra a osmdesátky budou zase v kurzu. Nad čím jsem se ještě pozastavila je vzhled hrdinů. V té době nikdo, opakuji nikdo, nevypadal dobře. Vezměte si jakoukoliv fotku z 80. let a budete se řezat, jakou měli lidi ránu. Kupodivu v TCD vypadají skvěle, ale tak chápu, že by jim na to nikdo nekoukal, kdyby ne. Dávám seriálu šanci jednu sérii a uvidíme. Třeba se některé postavy dokreslí a příběh nabere na obrátkách, přeci jenom hodnotím po 4 dílech. ()

phoebe.h2 

všechny recenze uživatele

Carrie Diaries rozhodně nepatří k seriálům, které budou získávat různá ocenění, ale není na tom nic špatného. Vyklubalo se z toho prozatím takové příjemné guilty pleasure. Kupodivu po dobu celého pilotu vše fungalo, jak mělo. Seriál je zaměřen na mladé publikum a myslím, že zde si svou cílovou skupinu najde. O osudu seriálu rozhodnou další epizody, ale pokud se budou kvalitou držet pilotu, tak bude mít šanci na prodloužení. Obsazení seriálu se celkem vydařilo, až na pár výjimek. Hlavní je, že obsazení představitelky Carrie se vydařil, protože na ní stojí celý seriál. THe Carrie Diaries nepatří k seriálům, které budete hltat díl od dílu, ale na vyplnění volného času a na odpočinek od všech dramat a seriálů se složitou zápletkou je Carrie Diaries ten pravý. ()

Galerie (140)

Zajímavosti (8)

  • Dvanáctý díl první série "A First Time for Everything" je věnován zpěvačce Madonně, která v té době právě začínala. (Patw)
  • Ústředním tématem pro časopis Interview bylo ve své době, kdy pro něj v seriálu pracovala Carrie jako stážistka, The Virgin Tour (1985). Časopis sledoval Madonnu také během jejího vztahu se Seanem Pennem. Nejslavnější fotografie z této doby pocházejí od Herba Rittse. (NinadeL)
  • Při střihu na Carriino (AnnaSophia Robb) rodné město je možné všimnout si, že střih je stejný, jaký používají tvůrci seriálu Pretty Little Liars (od r. 2010) pro své město Rosewood. (Weasley)

Reklama

Reklama