Reklama

Reklama

Ripper Street

(seriál)
Trailer 3
Krimi / Drama / Mysteriózní
Velká Británie, (2012–2016), 39 h 30 min (Minutáž: 58–130 min)

Tvůrci:

Richard Warlow

Hrají:

Matthew Macfadyen, Jerome Flynn, Adam Rothenberg, MyAnna Buring, David Wilmot, Charlene McKenna, David Dawson, Clive Russell, Amanda Hale, Gillian Saker (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(36)

Obsahy(1)

V tomto britském historickém seriálu s kriminální zápletkou nás tvůrci zavedou do tajuplného Londýna do viktoriánského období na konci 19. století na místo zvané Whitechapel, které se stalo známé řáděním fantoma přezdívaného Jack Rozparovač. Sledujeme zde policejní práci detektivního inspektora Edmunda Reida a jeho týmu, kteří se snaží chránit chudou populaci East Endu před vraždami a organizovaným zločinem, a to vše v zájmu vyššího dobra... (Trajektt)

(více)

Videa (22)

Trailer 3

Recenze (165)

enjoi 

všechny recenze uživatele

Po pilotu 80 %. Děj vás rychle vtáhne a svižně odsýpá. Herecké obsazení skvěle zapadá. Uvidíme, čím nás BBC překvapí dál, ale já osobně si myslím, že nás nezklame :). ////// Po první sérii hodnocení nechám, možná ale uberu pár procent na 75 %. Každopádně se ale jedná o velmi kvalitní dobovou detektivku. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po shlédnutí první řady se jednoznačně těším na řadu druhou.Velmi povedený kriminální seriál z prostředí viktoriánského Londýna vybavený depresivní atmosférou chudinských čtvrtí,kvalitním námětem i scénářem a se zajímavými postavami.Předpokládal jsem,že půjde o jeden případ,který se bude řešit po celou první řadu,místo toho každý díl přináší nový případ a jednotlivé epizody jsou spojené hlavně minulostí jednotlivých postav.Neotřelé,nápadité,zábavné! ()

Reklama

R1CH1E 

všechny recenze uživatele

První řada mě úplně dostala, epizodní příběhy, doba Jacka Rozparovače a atmosféra, která se dala krájet. Druhá řada měla slabší rozjezd, ale závěrečný dvojdíl byl něco epického, takové tempo, napětí a gradaci postrádá naprotá většina nejen seriálů, ale i filmů dnešní doby. A co udělají pohlaváři z BBC? Zruší tenhle úžasný seriál. A tak opět vítězí hordy tupých diváků televize nad kvalitní tvorbou. Gratuluju. UPDATE: Po 3. řadě od Amazonu přidávám 5. hvězdu, protože Amazon přidal seriálu temnější a krvavější atmosféru, provázanější díly a nebojí se jít až na dřeň. Pecka. ()

vander19 

všechny recenze uživatele

Keď niečo vieš tak to proste vieš a BBC natáčať kvalitné seriály rozhodne vedia. Síce z názvu som očakával, že sa dej bude otáčať ako taká detektívka okolo postavy Jacka Rozparovača, viac som sa mýliť nemohol. Samozrejme, keby sa daná historická postava, ktorá terorizovala Londýn neobjavila zrejme toľko krát ako gól v sieti Slovenska na MS 2017, divák by mohol byť zmätený. Je to zaujímavo točené, človek čaká, že možno to bude na pokračovanie, ale RIPPER St: majú svoj vlastný príbeh. Je ich niekoľko dá sa povedať. Áno, hlavný Mr. Detektív mi prišiel trošku ako až príliš úzkostný, Jareme Flynn - známy hlavne ako dobrý kamoš trpaslíka Lanistra z Game Of Thrones zase možno občas brutálny. Moja favourite postava bol suverénne US doktor, ktorý sa vôbec s ničím nesral a nemal problém vpáliť guľku do hlavy hoc komu, ako aj riadne si užiť v bare či v bordely. Síce je pravda, že nie každá časť z tých 36tich čo som videl nebola geniálna, ale niektoré mali fakt neskutočný nádych Londýna pár rokov pred začiatkom 1. svetovej vojny. Pre milovníkov historických udalostí (aj keď nie reálnych) si určite príde na svoje. Netreba zabúdať aj na neskutočnú eskadru kvalitných hercov, známych aj z iných kvalitných snímkov, či seriálov. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

CSI: Viktoriánský Londýn dochucený skoro vším, co je v současné seriálové tvorbě populární. Osobně z Ripper Street mám zatím takový nemastný, neslaný pocit - nějak nedokážu k postavám přilnout, i když mordpartě šéfuje fešák Matthew Macfadyen, maják zdravého rozumu a správné výslovnosti (jeho angličtina je boží!). Tomuhle serilu chybí osobnost, originalita a drive. Škoda, všechno, co Ripper Streek potřebovala k nadprůměru tu teoreticky bylo. Protože jsem líná vymýšlet jiné důvody, svalím vinu na britskou potřebu podlézat hloupému americkému divákovi (tohle je ostatně koprodukce s BBC America). ()

Galerie (599)

Zajímavosti (15)

  • Policajná stanica a verejný dom "The Brown Bear" sa stále nachádzajú na ulici Leman Street. (Carol Pifková)
  • Natáčanie seriálu prebiehalo v írskom Dubline. (Carol Pifková)
  • Potrat Lucy Eamsovej za pomoci rastliny Pennyroyal, lúpež, pri ktorej bol použitý chloroform (alebo éter), výbuchy pomocou kyseliny pikrovej a kontaminovaná múka antimónom sú historicky presné. Naopak historicky nepresné sú lobotómia v "The Good of This City" a intoxikácia amfetamínmi. (Carol Pifková)

Reklama

Reklama