Reklama

Reklama

Revoluce

(seriál)
Trailer 2
USA, (2012–2014), 29 h 33 min (Minutáž: 40–43 min)

Tvůrci:

Eric Kripke

Hrají:

Billy Burke, Tracy Spiridakos, Giancarlo Esposito, Zak Orth, David Lyons, Elizabeth Mitchell, JD Pardo, Stephen Collins, Daniella Alonso, Maureen Sebastian (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(42)

Pätnásť rokov po výpadku elektriny sa snažia ľudia na Zemi prežívať rôznymi spôsobmi. Rodiny žijú pokojným životom v malých spoločenstvách, život je celkovo pomalší a krajší. Nie však bez problémov. Život jednej mladej ženy sa radikálne zmení, keď jej pred vlastnými očami zavraždia otca, ktorý mal údajne prístup k veľkému tajomstvu - prečo došlo k výpadku elektriny na celom svete... Mladučká Charlie (Tracy Spiridakos) je nútená po vražde otca (Tim Guinee) nájsť uneseného brata (Graham Rogers) a dostať ho z rúk kapitána Nevilla (Giancarlo Esposito) a jeho vojakov. Snaží sa o pomoc požiadať svojho strýka (Billy Burke), ktorý však nie je nadšený z toho, že by sa mal zapliesť s vojakmi generála Monroa (David Lyons). Brutálna vražda otca tak spojí dvoch celkom odlišných ľudí a pošle ich na ťažkú cestu, na konci ktorej možno nájdu odpoveď, ako vyviesť svet z tmy… (TV Dajto)

(více)

Videa (16)

Trailer 2

Recenze (203)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Eric Kripke | Hudba: Christopher Lennertz | Produkcia: Athena Wickman, Robert M. Williams Jr. / Executives: J.J. Abrams, Bryan Burk, Eric Kripke, Jon Favreau | Distribúcia: NBC | Štúdio: Kripke Enterprises, Bad Robot Productions, Warner Bros. Television || Super nápad, ako natočiť kvázi postapokaliptycký seriál. Ukázať pár minút katastrofy, aj tú v nočnej tme, a potom rozvýjať mexickú telenovelu s desiatkami vzťahových línií na agrokulturálnej dedinke, občas s Fifo výletom do zchátralého mesta, kde nájdete samurajského Billyho Burka - ktorý ako jediný zo zúčastnených vie aj hrať. Jedna za už spomenutého Burka, a jedna za obézneho Google-áka, pri ktorých som aspoň nemal pocit, že ich postavu napísal texaský olejový magnát. ()

aslavey

všechny recenze uživatele

Pilot: Tempo je zatím vcelku dobře rozjetý, pěkný prostředí a o nějaký překvapení ochuzení nebudem. Ale vadí mi ty nesympatický lidi. Kromě hlavní kočky a černýho šerifa je to banda prapodivných amatérů, kterým věřím akorát jejich překvapený ksichty, protože opravdu asi neví, co mají dělat. Ale zkusím to. Třeba mě překvapí. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

potenciál tu rozhodně je,takže strýček J.J. dostane šanci ukázat co v něm je.Nicméně bych celkem uvítal,kdyby se tentokrát nejednalo o další rodinné trampoty,které pak seriál posouvají do místy nesnesitelných vod (jako např.Terra Novu).Bohužel po pilotu to opětovně tak vypadá a všechny ty klišé z toho zatím úplně tečou.Uvidíme co další díly...60%...druhá a s největší pravděpodobností poslední řada skončila a hodnocení zůstává stejně rozporuplné jako při startu.Revolution několikrát ukázalo,že kdyby chtělo,mohl to být velmi dobrý seriál,ale tempo nastavené na konci první,stratu druhé a finále bohužel nedokázalo udržet a dobře půlka druhé řady byla jen jedna velká nuda.Na jednu stranu škoda,že už tvůrci nejspíš nevyužíjí slibně vypadajícího cliffhangeru druhé řady,ale nakonec asi Revolution nikomu dlouho chybět nebude. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Svět bez elektřiny, samozřejmě ve finále není tak úplně bez elektřiny. Otázkou je kdo jí má a kdo jí bude kontrolovat. Moc zajímavý nápad, s příjemnou vizuální stránkou, který však zůstane nevyužit. Problém tkví v tom, že se z toho vyklubalo další rodinné drama jako Terra Nova a Falling Skies. Rodina je opět na prvním místě, což už se mi prostě zajídá. A to postava Milese ze začátku vypadala tak nadějně nekompromisně, stejně jako kapitán Tom Neville. Ostatně právě tyhle dva patří k tomu nejlepšímu co obsazení nabízí. Největší problém mám s rádoby hlavní hrdinkou Charlie, která je prostě divná. Navíc mi přišlo hlavně v druhé polovině řádně přetwistovano, nestíhal jsem ani kdo se koho zrovna snaží zabít. Ty záměry se měnily tak rychle. Sice se na to díky podařenému vizuálu dobře kouká, ale očekávání byla jiná a zůstanu tedy zklamaný z nevyužitého potenciálu. *** Ve druhé sérii jsme přešli od elektřiny k nanotechnologii a také plynule od nenávidění Charlie k nenávidění Rachel. Nepamatuji si, že by mě nějaká postava iritovala tolik jako ona. O první sérii jsem neměl valné mínění, ale o té druhé je to snad ještě horší. Po prvních dvou dílech jsem vážně uvažoval o tom, že to nedokoukám. Nakonec jsem to však přeci jen dokázal, i když jediné pozitivum je právě to, že už další díly nebudou. Škoda, že to nebylo alespoň lépe zakončené. Revolution si rozhodně neposadím vysoko mezi oblíbené seriály. Bude patřit mezi ty zhlédnuté, ke kterým vlastně nevím co říct, protože nechci být jen negativní. ()

Tommy.D 

všechny recenze uživatele

Jako obvykle: zajímavý námět a pak už všechno špatně. Hraní si na vojáčky + rodinná pouta, místo toho, aby se řešilo třeba, hmm, to všechno kolem? Stejné symptomy jako Terra nova, nemá smysl to sledovat dál. Navíc jako technicky založený člověk nepřekousnu ty tuny nelogičností (fakt nikoho na zemi nenapadlo ani spojit baterku se žárovkou, což by aspoň podle pilotu fungovalo?) ()

Galerie (244)

Zajímavosti (7)

  • Premietanie pilotnej časti v New Yorku prebiehalo tak, že 80 návštevníkov z 1000 si sadlo na stacionárne bicykle a vyrábali tak elektrický prúd potrebný na premietanie. (Greenpeacak)
  • V roku 2012 prebehlo na Facebooku hlasovanie, v ktorom mohli ľudia rozhodnúť, v ktorom meste by mal mať premiéru. Vybralo sa desať miest - Atlanta, Boston, Chicago, Denver, Los Angeles, Mineapolis, New York, Philadelphia, Salt Lake City a Seattle. (Greenpeacak)

Reklama

Reklama