Reklama

Reklama

Revoluce

(seriál)
Trailer 2
USA, (2012–2014), 29 h 33 min (Minutáž: 40–43 min)

Tvůrci:

Eric Kripke

Hrají:

Billy Burke, Tracy Spiridakos, Giancarlo Esposito, Zak Orth, David Lyons, Elizabeth Mitchell, JD Pardo, Stephen Collins, Daniella Alonso, Maureen Sebastian (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(42)

Pätnásť rokov po výpadku elektriny sa snažia ľudia na Zemi prežívať rôznymi spôsobmi. Rodiny žijú pokojným životom v malých spoločenstvách, život je celkovo pomalší a krajší. Nie však bez problémov. Život jednej mladej ženy sa radikálne zmení, keď jej pred vlastnými očami zavraždia otca, ktorý mal údajne prístup k veľkému tajomstvu - prečo došlo k výpadku elektriny na celom svete... Mladučká Charlie (Tracy Spiridakos) je nútená po vražde otca (Tim Guinee) nájsť uneseného brata (Graham Rogers) a dostať ho z rúk kapitána Nevilla (Giancarlo Esposito) a jeho vojakov. Snaží sa o pomoc požiadať svojho strýka (Billy Burke), ktorý však nie je nadšený z toho, že by sa mal zapliesť s vojakmi generála Monroa (David Lyons). Brutálna vražda otca tak spojí dvoch celkom odlišných ľudí a pošle ich na ťažkú cestu, na konci ktorej možno nájdu odpoveď, ako vyviesť svet z tmy… (TV Dajto)

(více)

Videa (16)

Trailer 2

Recenze (203)

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

70% Aj keď sa Revolution v priebehu oboch sérií nezbavil istých neduhov (niekedy zbytočná doslovnosť, prudké zmeny motivácií postáv), nakoniec predsa len o niečo viac prevažujú klady. Seriál si neustále drží slušné tempo, nenásilné vkladané flashbacky často aj dostatočne objasňujú úlohu postáv vo svete, baví aj istá nekompromisnosť - ani kladné postavy neváhajú zabíjať pre "vyššie dobro" po desiatkách a to aj v rámci jediného dielu. Záporné postavy sa im naviac plnohodnotne vyrovnávajú a niektoré ich aj prevyšujú (Monroe, Neville). A keďže mi druhá séria príde subjektívne o niečo temnejšia a dejovo zaujímavejšia, nemám problém hodnotenie zaokrúhliť smerom nahor. ()

nippa 

všechny recenze uživatele

Po pozretí prvej série som dlho rozmýšľal či sa vôbec púšťať do druhej. Zrušenie seriálu zavážilo, bol som zvedavý ako sa to vyvinie. Prvá séria bola po slušnom štarte naozaj zlá. Veľmi rýchlo skĺzla k totálnej no-brain adventúre bez akéhokoľvek zmyslu a logicky postáv - 40%. Druhá séria mi však prišla oveľa lepšia. Množstvo vaty ubudlo, no stále sa často úplne vytrácala logika konania postáv a v niekoľkých epizódach bol dej stále rovnaký... niekoho zajali, poďme ho oslobodiť... a dokola. Každopádne dej sa pohol a dobrým smerom - 70%. Celkovo mi príde tohto seriálu veľká škoda. Ani nie preto, že ho zrušili. Skôr pre jeho nevyužitý potenciál, ktorý bol na začiatku obrovský a nedostal som z neho takmer nič. Apokalypsa, meče, žiadna elektrina, banditi, roztrieštená krajina a výborné kľúčové postavy - Neville, Miles, Monroe, Truman. Prial by som si, aby sa tento námet dostal do rúk niekomu, kto by sa na ňom poriadne vyšantil. ()

Reklama

Prometheus69

všechny recenze uživatele

Pilot až na bitky o ničem.... čekal jsem aspoň něco. Ztráta času sledovat to dál.... nic co by mě navnadilo. Nechce se mi to ani hodnotit. Prostě zklamaní, vzhledem k tomu hunbuku buh ví jaká pecka to zase bude se okolo toho strhla.... dost děsnej pruuudus. Někdo se tu možná až příliš inspiroval Last Ass... který mě taktéž moc nechytil. Nemám rád survive záležitosti... nemám rád že to pořád někdo musí cpát do her a filmů.... prostě nemám: ()

Ydrosten 

všechny recenze uživatele

Kde začít. Třeba nápadem. Ten je určitě zajímavý. A to je tak všechno. Můj osobní názor je takový, že mohly seriál pojmout jako experiment který se nepovedl a celá skupina experimentátorů se mohla časovou anomálií dostat do 15 století - pak by příběh seriálu vcelku i seděl. Škoda no. Takhle se jen budeme dívat na telenovelu o rodinných trampotách na pozadí globální katasrofy. Seriál má spousty nelogických věcí( nebudu je vypisovat - to by bylo na hodně dlouhý seznam ) a nevěřím tomu že bude dost oblíben na to aby se dostal do nějakých vetších možností co s nápadem udělat. Za mě tedy se moc nepodařilo udělat seriál který by mohl být hodně dobrý. Potenciál má hodně vysoký ale scénaristé bohužel nevyužily žádnou zajímavou dějovou linku která by mě přitáhla k obrazovce. To že existuje možnost energii získat zpět ( nebo ji obnovit ) bohužel zapadá do putování nesympatických postav. 1 hvězda za nápad, 1 hvězda za zajímavé lokace ( holka nosí x let na krku flesh klíč aniž by věděla co nosí ? Žádný ingenier se ani nepokusil získat energii nějakou novou metodou ? Energie zmizela , ale šamponu a pracího prášku bude zřejmě i po 15 letech víc než dost. Za 15 let pokryly rostliny budovy do neuvěřitelných výšek. Energie evidentně funguje a existuje dál, ale nikoho nenapadlo zkusit ji vyrobit ? Tomu máme věřit ? A to je jen pár kiksů a nelogických postřehů ) ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

potenciál tu rozhodně je,takže strýček J.J. dostane šanci ukázat co v něm je.Nicméně bych celkem uvítal,kdyby se tentokrát nejednalo o další rodinné trampoty,které pak seriál posouvají do místy nesnesitelných vod (jako např.Terra Novu).Bohužel po pilotu to opětovně tak vypadá a všechny ty klišé z toho zatím úplně tečou.Uvidíme co další díly...60%...druhá a s největší pravděpodobností poslední řada skončila a hodnocení zůstává stejně rozporuplné jako při startu.Revolution několikrát ukázalo,že kdyby chtělo,mohl to být velmi dobrý seriál,ale tempo nastavené na konci první,stratu druhé a finále bohužel nedokázalo udržet a dobře půlka druhé řady byla jen jedna velká nuda.Na jednu stranu škoda,že už tvůrci nejspíš nevyužíjí slibně vypadajícího cliffhangeru druhé řady,ale nakonec asi Revolution nikomu dlouho chybět nebude. ()

Galerie (244)

Zajímavosti (7)

  • Seriál byl kvůli nízké sledovanosti po druhé sérii zrušen. Tvůrci jej však v roce 2015 ukončili čtyřdílnou komiksovou sérií. Komiks tak nahrazuje třetí sérii seriálu. (danielsaf2)

Reklama

Reklama