Reklama

Reklama

Blízko od sebe

  • USA August: Osage County (více)
Trailer 3

VOD (1)

Celá rodina Westonových se sjíždí do rodného domu v Oklahomě na pohřeb otce (Sam Shepard), básníka a opilce, který spáchal sebevraždu. Jeho žena, cynická a celoživotně konfliktní Violet (Meryl Streep) takřka s potěšením rozdmýchává spory se svými třemi dcerami (Julia Roberts, Julianne Nicholson a Juliette Lewis). Ani jedna z nich to nemá jednoduché: jedné se hroutí manželství, další tutlá aférku se svým bratrancem, třetí se právě zasnoubila a ani na pohřbu není schopna mluvit o ničem jiném než o nadcházející svatbě. Přičemž každému kromě ní je jasné, že její snoubenec (Dermot Mulroney) je slizký parchant. (Bontonfilm)

(více)

Videa (29)

Trailer 3

Recenze (428)

cukorek 

všechny recenze uživatele

Film ako remeň, s poriadnou dávkou reality, ktorú vynikajúco doplnilo aj celé potmavšie prevedenie snímok, čo výborne doladilo celú atmosféru. Napriek tomu, že ide o dramatickú udalosť podobne ako komentovali iný užívatelia aj vo mne utrusené výroky vzbudili úsmev. Niektoré ženy sú ozaj tvrdé a nezlomné a čím sú staršie tým ich ego rastie. Najlepšou vetou bolo pre mňa " vďaka bohu, že nepoznáme budúcnosť, zošaleli by sme ". Za skvele frázovanie a dobrý herecký výkon dávam 70%. ()

Morien odpad!

všechny recenze uživatele

Proč já se pořád týrám. Jak já nenávidím tyhle charakterní herce, jak si hrají svoje charaktery. Jedná se o jeden z těch filmů, kde si stačí přečíst děj na Wikipedii a jinak se vůbec není třeba na samotné dílo dívat, protože z filmařského hlediska nedochází k žádné přidané hodnotě v žádném ohledu. Adaptace divadelní hry do filmového prostředí taky stojí za starou belu. Střídání pomalých, citlivých pasáží s těmi dynamickými a extrémně řvacími selhává v kýženém efektu, protože filmaři to všechno snímají stejným způsobem, nedlí na detailech charakteristických pro které dané postavy, nevyniká výjimečnost žádných situací ani vztahů. Já jsem se na film dívala, protože tajná láska jediných dvou nevinných charakterů na půdorysu rodinné dysfunčknosti zní eňo ňůňo a těšila jsem se na melancholii z toho pramenící, ale ve výsledku se jednalo asi o dvě scény s minimem prostoru oproti nekonečnému řvaní všech ostatních na sebe při každé příležitosti. Jakákoliv potenciální chemie postav tak zanikla v "oscarových výkonech", přesto mám nulový dojem, že by se jednalo o živoucí postavy. A ještě člověk musí celou dobu poslouchat ten příšerný přízvuk. ()

Reklama

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Máte pocit, že vaša rodina nie je úplne normálna? Pozrite si tento film a v drvivej väčšine zistíte, že to mu tak určite nie je ! Príbeh tohto filmu svojím pomalým tempom rozohráva zaujímavú štúdiu vzťahov jednej rodiny z Oklahomy. Postupne spoznávame jej jednotlivých členov, ktorý nám pomaly začnú odhaľovať svoje dlho ukrývané tajomstvá, ktoré nám vysvetlia prečo sú mnohé veci také aké sú ....dlho ukrývané tajomstvá, roky vytvárali rany v dušiach vinníkov i nevinných, ktorý sa stali ich nechcenými obeťami avšak najbolestnejšími sa stávajú vo chvíli, keď uzrú svetlo sveta. Neprinesú oslobodenie ale len väčšiu bolesť. Komorný príbeh blízkych členov rodiny a predsa tak vzdialených stojí najmä na kvalitných hereckých výkonoch, ktorým kraľujú Meryl Streep a Julia Roberts a ktorý určite stojí za pozretie. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

S aktuálními procenty plně souhlasím a hlavně musím říct, že výkon Meryl Streep byl opravdu koncert. Julia Roberts sice také předvedla své herecké umění v plné kráse, ale Meryl prostě dominovala. Občas i takto náročnější film si rád dopřeji a dnes jsem byl na něj správně naladěn. Zkrátka, líbilo se mi to. 72% (with J.) ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Zajímavé herecké obsazení, dělali s tím na Oscarech velké haló, tak jsem se na to chtěla taky podívat, abych zjistila co teda a naprosto mě to nezaujalo. Bylo to depresivní, to bych dokázala překousnout, ale bylo to strašně dlouhé a strašně nezábavné. Herecké výkony tu byly dobré, to se jim upřít nedá, většinou jsou to herci s velkým H, ale mě tenhle film tak zoufale nebavil, že jsem se už nedonutila dokoukat tu poslední půlhodinu. 1* ()

Galerie (48)

Zajímavosti (51)

Související novinky

The Last of Us nabírá herního skladatele

The Last of Us nabírá herního skladatele

13.03.2020

Necelé dva měsíce nás dělí od vydání jedné z nejočekávanějších her letošního roku The Last of Us Part II. Pár dní nazpátek přitom bylo oznámeno, že se kabelovka HBO, scenárista Craig Mazin (Černobyl)… (více)

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2014

Mezi za oceánem nejlépe hodnocenými filmy roku 2014 je hodně těch menších, nezávislých, které k nám ještě nedorazily - Inherent Vice, Birdman, Slídil, Whiplash, Hon na lišku, Kód Enigmy nebo Teorie… (více)

Reklama

Reklama