Reklama

Reklama

Konečně doma

  • USA Home (více)
Trailer 1

Na naši krásnou modrou planetu dorazili Buvové, což jsou mimozemští vetřelci s mnoha chapadýlky místo nožiček, kteří dosud putovali mezigalaktickým prostorem a hledali pro sebe novou planetu, na které by mohli v klidu a snad i míru žít. Tu jejich původní zničili nepřátelští Gorgové, kteří se na ně z nějakého důvodu naštvali a pronásledují je napříč celým vesmírem. Takto ale nezačíná film o válce světů, ale kouzelná a vtipná animovaná komedie Konečně doma. Mimozemská invaze Buvů na Zemi je celkem vlídná a laskavá – Buvové svůj nový domov začnou předělávat k obrazu svému a začnou tím, že lidi prostě přestěhují do Austrálie, kde jim dopřávají díky své vyspělé buvanské technice velice pohodlný život. Při tomto stěhování jim ale proklouzne mezi prsty holka jménem Tipy, která od té chvíle hledá svou mámu. Tipy má hodně dobrodružnou povahu a kočku, která se jmenuje Čuník. Proč ne, že? Svůj malý domov na Zemi našel i Buvan jménem O, který je tak trochu fialový, strašně upovídaný především hodně přátelský. A proto hned začne připravovat večírek, na který pozve všechny a omylem pošle intergalaktickou pozvánku i Gorgům. Což je opravdu velký průšvih, díky němuž jsou na něj ostatní Buvové hodně naštvaní a někteří by mu chtěli říct i pár slov pěkně od plic. O bere všechna svá chapadýlka na ramena a potřebuje se někam na chvíli schovat, než jejich hlavy trochu vychladnou. Na útěku O narazí na ztracenou Tipy a postupně mezi nimi vzniká intergalaktické přátelství. O se snaží svým roztomilým způsobem napravit vše, co Buvané svým příchodem na Zemi způsobili, díky čemuž zmatek narůstá rychlostí světla. Tipy na oplátku seznámí Oa s humorem, uměním, hudbou a tancem, rodinou i přátelstvím. Ale především se Oh a Tipy snaží porozumět jeden druhému a najít Tipyninu mámu. (CinemArt)

(více)

Videa (21)

Trailer 1

Recenze (291)

Playman 

všechny recenze uživatele

Původní kraťas Almost Home byl poměrně vydařený a několikrát jsem se u něj zasmál. Jeho celovečerní verze působí spíš jako jeho pravý opak a je pro mě velikým zklamáním. Je v ní všechno naprosto špatně. Těžko říct, kde se to pokazilo. Nebudu hodnotit kladně a mírně, jen proto, že je to pohádka pro děti. Z poslední doby se najdou určitě mnohem lepší kousky, třeba například Píseň moře nebo Ovečka Shaun, ve kterých vás neirituje téměr vše, co hlavní postavy dělají nebo říkají a mají trochu smysluplný děj. 1* je maximum, co pohádce Konečně doma můžu dát. Potěšil jen Jim Parsons, který dabuje hlavního hrdinu O, který občas docela vtipně připomíná svým chováním právě Sheldona z Big Bang Theory. PS: Hudební podkres některých scén v traileru byl skvělý, ve filmu ovšem nacpali do 90% filmu písně od Rihanny (nic proti Rihanně), které absolutně nesedí rytmicky nebo náladově do scén ve kterých jsou použity. A opravdu mě iritovaly. ()

movieband 

všechny recenze uživatele

Pohádka, která je opravdu zaměřena na ty nejmenší z řad diváků. V první polovině jsem u toho umíral a říkal si, jestli mám fakt dost odvahy dokoukat to žvatlání dokonce, ale nakonec se z toho vyklubal solidní kousek, který mile překvapí v závěru, a konečný zvrat je vskutku překvapivý. Milá pohádka, kterou je lepší zvládnout s vypnutou palicí. Soundtrack s písněmi od Rihanny (?) mi to místy dost kazil a to žvatlání... měl sem 100 chutí zabíjet. Napodruhé bych se už ale asi nudil. 70% ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že nebýt hlasu Jima Parsonse, tak bych trpěl pravděpodobně mnohem více. Takhle to byla koukatelná pohádka s několika mála dobrými momenty. Škoda velmi neatraktivního úvodu. Humor byl vystavěn na strašpytelství hlavní příšerky a občas to fungovalo. 3D mě opět zklamalo, neboť se zase jednalo o dvourozměrné 3D. Soundtrack byl kvalitní. Ze všeho nejvíce mě při sledování iritovala malá černá holčička s hlasem skoro 30leté negřice. Strašně to mlátilo do ušních bubínků a ani ta postava nebyla napsaná nijak zajímavě. Lepší 2 hvězdy. Viděno v rámci Filmové výzvy 2017. Film mi vybrala uživatelka gegina31. ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Nechápu ty odpady? Viděli vůbec ten animák? Asi ne, protože pokud jste seděli v kině, poslouchali film překvapivě v dabingu, který je opravdu osobitě originální, tak to prostě byla zábava. Ono to ale spíš vypadá na kamerovku z kina v děsivé kvalitě s chrámově huhňajícím zvukem, navíc bez titulků a to potom jazykový analfabet sází odpady, jak na běšícím páse. Samozřejmě každého právo na názor, nicméně já animák mohu jedině doporučit! ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Na počudovanie sa z tohto animáku s odstupom času vykľul celkom milý, pomerne citlivý počin, v ktorom dostáva priestor najmä sila okolo puta zrodu priateľstva. Vtipných scén síce nie je mnoho, no z "Konečne doma" sa nakoniec stal solídny výchovný prvok pre najmenších, ktorí by si od malička mali uvedomiť, že slovo či sľub priateľa, je vo veľa prípadoch omnoho viac, ako nový kryt na iPhone. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (8)

  • Postava 'Tip' Tucci v průběhu filmu zmíní, že pochází z Barbadosu. Odtud pochází i zpěvačka Rihanna, která tuto postavu namluvila a nazpívala většinu písniček ve filmu. (J.Cobra)
  • V knižnej predlohe sa postava Oh (Jim Parsons) volá J.Lo. Rovnakú prezývku má aj Jennifer Lopez, ktorá v tomto filme prepožičala hlas postave Lucy Tucci. (Astonko)
  • Příšerky jménem Buvové mění svou barvu podle pocitů, které zrovna zažívají. Růžová znamená štěstí, žlutá strach, červená vztek a do zelené se zabarvují, když lžou. (hypo97)

Reklama

Reklama