Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Asi padesátiletý krejčí Miroslav Opatovský (M. Karpíšek) je zaměstnán v předním pražském módním salonu. Jeho klientky a modelky jej považují za neškodného, bez ostychu se před ním svlékají a koketují, ale také jej lehce zneužívají. Stres, stereotypní práce, postupující věk a hlavně skrytá sexuální úchylka však na muže doléhají víc, než kdokoliv tuší. Opatovský se jednoho dne neovládne a svou nahromaděnou agresi si vybije na mladé fotografce Monice, kterou na opuštěném místě přepadne a uškrtí. Dívka ho stačí před smrtí vyfotografovat, avšak on zahodí aparát do vodní nádrže. Zatímco se rozběhne rutinní policejní vyšetřování, Opatovský má nutkání k další vraždě… Kriminální film režiséra Otakara Fuky vznikl na motivy skutečných událostí, k nimž došlo v osmdesátých letech v severních Čechách a v Praze. (Česká televize)

(více)

Recenze (123)

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Ale jo, byla to docela sranda... nebyla to klasická detektivka, protože vraha jsme znali od počátku (i co bylo jeho částečným spouštěčem), ale takovej temnější obyč film. Pospíchal s Jandákem by nechytli ani po zemi se kutálející pomeranč, pokud by se zrovna nezastavil o nějaký kus nábytku, takže šílenej krejčí pro ně byl mega výzva. Nejvíc mě iritoval ten smích, když se důchodce dostával do psychedelickýho transu, ale zase jsem ocenil, že se s koncem moc nemazali :) ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Kdyby hrál hlavního "hrdinu" někdo více charakterní,film točil nějaky lepší režisér než Otakar Fuka a scénář by se poupravil, tak by to dopadlo úplně jinak, protože posuďte sami. Hlavní postavu hraje operní (ne)herec, scénář je přímo odstrašující a lépe by to zrežíroval student na filmové škole. Jediné co je na filmu zajímavé je realistický postup při vyšetřování. Jednou mi tohle vidět stačilo..... ()

Reklama

sud 

všechny recenze uživatele

Nemastná, neslaná a úplně obyčejná psychologická studie vraha. Milan Karpíšek, který stvárnil Mikiho Opatovského byl dosti nevýrazný. Petru Pospíchalovi rol policejního komisaře sedla lépe. Všechno je takové průměrné, zajmout může snad jen celkem dobře propracovaná psychologie postav a zobrazení práce vyšetřovatelů. ()

Jehan 

všechny recenze uživatele

Asi budu trochu v opozici, ale casting mi připadá dokonalý. Milan Karpíšek je ideální představitel role. Jeho fysiognomie je úchvatná, stejně tak jeho běžecký styl. Geniální obsazení naprosto nevýrazných herců v rolích vyšetřovatelů v čele s jalovým Jandákem. Ty jejich trapné socialistické ohozy a hlavně - manýry! Špetka modelingové erotiky, rovněž dávka erotiky úchýlné. Nejúchylnější je ovšem vkus některých dam z řad obětí. Vítězkou filmu je okouzlující Stáňa Bartošová v černém prádle. Vůbec se nedivím, že její role utekla zpátky do Stockholmu. Mít v té době švédský pas, udělal bych totéž. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Holky! Mistr se nechce smát." Kdybych musel dlouhá léta poslouchat "inteligentní" kvokání modelek, tak bych asi taky občas nějakou uškrtil. Že to není normální? Já bych to taky nikdy neudělal, protože nejsem žádný úchyl. Já bych je jenom někam zatáhl, přivázal k posteli a ... taky ne? Jestli já tedy nakonec ten úchyl nebudu. Ještě si to rozmyslím a mezitím budu konstatovat, že technika vraždění mistra Opatovského nestála za moc a soudruzi kriminalisti se taky moc nevytáhli. My nenápadní slušňáci se totiž lovíme těžko. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (12)

  • Hlavní roli násilného krejčího měl původně hrát Josef Kubíček. Pan Kubíček ovšem odmítl, protože nechtěl hrát další psychopatickou postavu a být škatulkován. (ClintEastwood)
  • Ke konci filmu je uvedeno, že se dámský krejčí Miroslav „Miki“ Opatovský (Milan Karpíšek) narodil v roce 1932. Pokud by se film odehrával v roce 1986, tak by mu tedy bylo 54 let. (noelcoward73)
  • Milan Karpíšek (dámsky krajčír) sa síce hlavnou úlohou v tomto filme stal zo dňa na deň hviezdou, ale reakcia ľudí a kolegov ho zranila. Keď skúšal v divadle operu, stávalo sa, že mu režisér povedal: "Celkom dobré, ale ten vrah ti šiel lepšie". A "vrah" na neho pokrikovali aj jeho niektorí kolegovia. Ďalšie filmové role už Karpíšek nedostal. Ľudia si ho zafixovali ako vraždiace monštrum a to sa do úlohy napríklad takého lekára jednoducho nehodilo. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama