Reklama

Reklama

Hilly Kristal si po dvojitém bankrotu půjčil v roce 1973 peníze a koupil v New Yorku podnik Palace Bar. Vždycky si přál dát příležitost živé hudbě, hlavně country, bluegrassu a blues. Odtud pochází nový název klubu: CBGB... Country, bluegrass a blues - tyto tři hudební žánry daly název uznávanému newyorskému klubu CBGB, který se díky svému majiteli Hilly Kristalovi stal kolébkou undergroundového rokenrolu a punku. Protože v jeho klubu na Bowery nechtěly country kapely vystupovat, rozhodl se dát příležitost i jiným formám rocku. V jeho podniku mohly hudební skupiny vystupovat pod jedinou podmínkou – musely hrát jen vlastní tvorbu. Žádné pecky z hitparád, žádné předělávky. Jeho krédem bylo podporovat umělce za každou cenu. Hilly Kristal se tak proslavil a je právem označován za kmotra punku, který stál u zrodu kapel jako Blondie, Television, Ramones, Talking Heads, Dead Boys nebo The Police. (HBO Europe)

(více)

Videa (20)

Trailer

Recenze (153)

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Příjemný snímek o chlápkovi, který měl velký "čich" na objevování talentů, ze kterých se po čase staly světové rockové hvězdy. Hilly je sice "kmotrem" punku, ale nesnáší účty a placení nájmu. Jeho klub navštěvují davy lidí, ale zisk tomu vůbec neodpovídá, protože má mnoho "kamarádíčků", kteří pijí drink na účet podniku. Naštěstí má pár přátel a tvrdohlavou dceru Lisu, kteří slavný klub CBGB nenechají zbankrotovat. Velmi dobrý Alan Rickman hraje úsporně, ale přesvědčivě. Možná, že se k tomuto filmu ještě vrátím. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

úprimný avšak dosť hyperealisticky natočený biografický príbeh jedného neboráka a smoliara s kuracej farmy ktorý sa stal krstným otcom punku a podľa mňa ani sám nevedel ako sa to stalo. šťastie, smola a obrovský nános náhody spravili s klubu CBGB legendárne a kultové miesto kde sa stretávali známi hudobníci zo začínajúcimi... Pobavili ma Ramones, Televison a Dead boys (O tých posledných som netušil že boli také hovädá). Hoci ma vo filme bavilo všetko a punk mám rád (avšak iba ten starý proste to čo tu ukázali novšie vlny priamo neznášam) forma akou to bolo interpretované ma vôbec nebavila a priam štvala (výstreky všeliakých komiksových karikatúr a bublín sa sem totálne nehodili). Tak isto zvuk v klubu mohli trocha ohlučiť a znížiť kvalitu. Sám hrám v kapele a verte mi že žiadna krčma nedokáže ani s najlepším zvukárom vylúdiť zvuk ako na originálnej nahrávke. Fantastický výber hercov ! ()

Reklama

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem víc zvratů, víc děje. Místo toho se přede mnou bez větších vzrušení odvinul životopisný film. Byl OK, hudba skvělá, žádná cenzura, super herci, parádní Rickman, leccos jsem se dozvěděl, jen chyběla nějaká větší zápletka. Je to trochu dokument. # [viděno: monitor, 5.1, EN sub] # příběh 6 | hudba 8 | humor 1 | akce 0 | napětí 1 | pustil bych si znovu 6 ()

Jello Biafra 

všechny recenze uživatele

Výprava do starých zlatých 70tých rokov a do kultového newyorkského klubu kde sa zrodil žáner zvaný Punk. Kmotrom punku sa stal zakladateľ tohoto klubu Hilly Kristal, ktorého si tu zahral Alan Rickman. Za celý film sa to objavia všetky známe kapely, ktoré tam kedy hrali ako Ramones, Dead Boys, The Police, Patti Smith, Iggy Pop, Blondie, Talking Heads. A napríklad okolo Dead Boys sa tu točí záverečná štvrtina filmu. Herci zahrali túto bandu fakt presvedčivo, či už Justin Bartha ako Stiv Bators alebo Rupert Grint ako gitarista Cheetah Chrome sú bastardi jak sa patrí, rovnako aké boli ich predobrazy. Zo všetkých tu ale musím najviac vyzdvihnúť Malin Akerman, ktorá tu hrá Debbie Harry zo skupiny Blondie - zahrala ju fakt bravúrne a je rovnako sexi. Film vyniká aj skvelým soundtrackom, ostrými hláškami či vizuálnou komixovou štylizáciou. Aj keď na záver sa začne film dosť vliecť, je táto exkurzia do dejín Rock´N´Rollu viac než vydarená. ()

Vxxx 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že nás Alan Rickman (což je jeden z mých TOP 10 herců - ten nejvíc TOP, abych byla přesná) před dvěma dny opustil, rozhodla jsem se pustit si s ním nějaký film co jsem ještě neviděla. Původně jsem měla úplně jiné plány, ale nakonec jsem skončila u CBGB. Film jako takový je velmi zajímavý. Asi by mě bavil víc, kdybych se zajímala o hudební průmysl, nebo vlastně hudbu obecně. Ale bylo to minimálně zajímavé, dost dobře natočené a kdo jsem já, abych mohla kritizovat soundtrack? Nejsem si úplně jistá, jestli budu mít potřebu si film někdy pustit znovu. Přeci jen, není bohatý na zvraty, twisty, akci, atd atd. Je zajímavý opravdu jen dějem.. no a když už ho jednou člověk zná.... není potřeba. Ale doporučovat můžu. Jsem moc ráda, že jsem ho viděla. Jo... a má neuvěřitelné obsazení! Co herec tak: "toho znám, kde hrál?" :D 4* ()

Galerie (61)

Zajímavosti (5)

  • v roce 1974 hráli Ramones v CBGB tři písničky. Je to jejich první živý filmový záznam. (Cundroklepac)
  • Niektoré z nálepiek na stenách klubu CBGB v čase jeho otvorenia ešte neexistovali. (beso74)

Reklama

Reklama