Reklama

Reklama

Orange Is the New Black

(seriál)
  • Česko Holky za mřížemi (více)
Trailer 1
USA, (2013–2019), 90 h 44 min (Minutáž: 51–93 min)

Tvůrci:

Jenji Kohan

Předloha:

Piper Kerman (kniha)

Hrají:

Taylor Schilling, Laura Prepon, Kate Mulgrew, Uzo Aduba, Danielle Brooks, Natasha Lyonne, Taryn Manning, Nick Sandow, Yael Stone, Vicky Jeudy, Jason Biggs (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(91)

Piper (Taylor Schillingová) je mladá, půvabná, vzdělaná, má chápavého snoubence Larryho (Jason Biggs). Na první pohled se zdá, že v jejím životě všechno klape jako na drátkách. Jenže Piper udělala chybu. Před deseti lety se pokusila převézt přes hranice kufr plný peněz. Byly to špinavé peníze vydělané za ilegální prodej drog a Piper za to teď tvrdě zaplatí. Musí opustit snoubence a nastěhovat se do svého nového domova ve federálním ženském nápravném zařízení. Naštěstí je to věznice jen s minimální ostrahou a 15 měsíců se přece dá vydržet… Nebo ne? Dozorci Samu Healymu (Michael Harney) je křehké Piper líto, a tak jí aspoň občas radí, jak v neznámém světě za mřížemi přežít. Piper se snaží porvat s nepsanými zákony, jak to ve vězení chodí, ale není to vůbec jednoduché. Čeká ji několik šokujících překvapení! Holky za mřížema jsou slavný komediálně-dramatický seriál nominovaný na několik cen Emmy, který vznikl podle knižní autobiografie skutečné Piper Kermanové. V příběhu, který je stejně humorný jako napínavý, se objevuje mnoho zajímavých a originálních postav – takových, jaké na televizní obrazovce většinou chybí. (TV Prima)

(více)

Videa (37)

Trailer 1

Recenze (306)

evulienka3 

všechny recenze uživatele

"Viem, že než som sem prišla bola som niekto. Bola som niekto a žila som život, ktorý som si sama vybrala. A teraz? Teraz sa len snažím prežiť deň bez plaču. A bojím sa. Neustále sa bojím. Bojím sa, že tu nie som sama sebou a zároveň, že som. Najdesivejším na väzení, nie sú ostatní ľudia, ale to stretnutie so svojím pravým ja. Tu nie je kam utekať. Tu ťa pravda dobehne"....Piper vo svojom preslove presne vystihla to o čom tento seriál celý je a zároveň aj to čo ma na ňom tak veľmi baví. Nadhľad a istá dávka humoru vôbec nie sú na škodu a vedľajšie dejové línie sú miestami zaujímavejšie ako tá hlavná, čo seriálu tiež veľmi prospieva. U mňa zatiaľ čistých 5* a už sa veľmi teším na novú sériu !! ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Rozhodně to není nejlepší seriál, který jsme viděl, ale už jsem do toho vlaku naskočil, takže to jedu díl po díle jak malinu. Každopádně, rozdílnost kvality jednotlivých dílu je šílená. Jeden díl nakopne a baví, aby to ten druhý zabil, protože se v něm za hodinu nic nestane. Potom také neznám nudnější hlavní seriálovou postavu než je Chapmanová! Po druhé sérii mám chuť jí po každém díle nakopnout. Naštěstí jsou tady ale mnohem zajímavější, ulítlejší a šílenější postavy, které mnohonásobně převyšují Chapmanovou a baví nonstop. A je jich několik. Zatím bezkonkurenčně nejlepší druhá série, kterou to celé mohlo klidně skončit :-) Postavám vede nejvíc badass Caputo! ()

Reklama

bouncer 

všechny recenze uživatele

Jenji Kohan, nový mistr nekonečných seriálů. Tráva se dala vydržet do nějaké 5. sezóny (ani nevím, kolik jich bylo nakonec), tohle pro mě končí ve druhé, protože se tak nějak dá tušit, jak to bude pokračovat a že to směřuje k nekonečnému natahování. Je to škoda, protože první díly a téma obecně vypadalo nadějně... (1. sezóna - 65 %, 2. sezóna (5 dílů) - 60 %) ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Tak máme za sebou celých sedm sérií a tak je čas to nějak shrnout. OItNB v první sezóně začalo lehce rozpačitě, ale podařilo se zde smysluplně nastřelit solidní jádro charakterů, jejich vzájemné vazby a prostředí, které přes jistou stylizaci působí relativně uvěřitelně.. Ve druhé sérii to všechno chytilo druhý dech a jistá poutavost, vynalézavost, lehkost a neotřelost se suverénně držela až do konce série čtvrté... Obrovský propad série páté a jen mírné zlepšení v sérii šesté bylo pak pro diváka mého formátu čirou frustrací a vlastně jsem měl seriál za vytěžený, unavený, mrtvý.. Proto pro mě bylo velmi příjemným překvapením, že na finální sedmé sérii si tvůrci zase (konečně) dali fakt záležet. Je vidět, že ze sebe svědomitě vymáčkli to nejlepší aby ta velká rozlučka byla smysluplná, soustředěná a důstojná. Alespoň letmo se rozloučila většina herců. Scenáristi hezky uzavřeli dlouholeté zápletky.. A.. v naprostém finiši to bylo vlastně i dojemné.. OItNB asi nikdy nebude má seriálová srdcovka, ale rozhodně je to seriál který ve mě zanechal nějakou stopu.. ()

dom156 

všechny recenze uživatele

Vězeňské prostředí a její tématiku mám rád a proto ani tento seroš mě nezklamal ba naopak. Dokázal jsem si s některýma hrdinkami ztotožnit natolik, až jsem jim fandil. Také tématické retrospektivy od každé postavy leccos odhalí, což doplňuje a vysvětluje kontext dění ve vězení. Samozřejmě ani tomuto devadesáti jedna epizodnímu seriálu se nevyhnou slabší chvilky, které nicméně poslední 3 série nabývají na četnosti a i hlavní linka v těchto zmíněných sérií nedosahuje již tolik neotřelosti a nadšení. Přesto jsem rád, že jsem seriál viděl, doporučuji. ()

Galerie (1 450)

Zajímavosti (52)

  • Kadeřnici Sophii v seriálu hraje transsexuální herečka a LGBT aktivistka Laverne Cox. Její bratr-dvojče pak ztvárnil Sophii před změnou pohlaví v epizodě věnované její minulosti. (Beagle)
  • Postava Crazy Eyes (Uzo Aduba) se původně měla objevit pouze v prvích třech epizodách. Nicméně díky skvělému výkonu herečky, se tvůrci a producenti rozhodli postavu v seriálu ponechat. (oli009)

Související novinky

Ryan Gosling jako vlkodlak?

Ryan Gosling jako vlkodlak?

30.05.2020

Studio Universal pokračuje v oživování svých klasických monster, a další na řadě je podle všeho Vlkodlak. V nové verzi by si pak hlavní roli mohl zahrát Ryan Gosling (Drive, Blade Runner 2049).… (více)

House of Cards skončí šestou sérií

House of Cards skončí šestou sérií

01.11.2017

Streamovací služba Netflix se před pár lety vrhla na seriálovou tvorbu. A dnes už víme, že to bylo skvělé rozhodnutí, jež nám dalo Stranger Things, Narcos, Orange is the New Black nebo The Crown.… (více)

Další krok pro Netflix

Další krok pro Netflix

08.03.2015

Stále populárnější americký poskytovatel „video on demand" (VOD) streamovaných médií v současnosti zažívá svůj vrchol. Po celém světě má Netflix více než 50 milionů předplatitelů a možná již koncem… (více)

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2014

Mezi za oceánem nejlépe hodnocenými filmy roku 2014 je hodně těch menších, nezávislých, které k nám ještě nedorazily - Inherent Vice, Birdman, Slídil, Whiplash, Hon na lišku, Kód Enigmy nebo Teorie… (více)

Reklama

Reklama