Reklama

Reklama

Hrdinou filmu Need For Speed je automechanik a milovník rychlé jízdy Tobey (Aaron Paul). Ve snaze zachránit svou firmu a dílnu se dá dohromady s arogantním ex-závodníkem NASCARu Dinem Brewsterem (Dominic Cooper). Na obzoru je i dobrý obchod, jenže veškeré plány překazí katastrofa při jednom ze závodů a hlavně podraz jeho nového parťáka. Tobey jde neprávem do vězení a podrazák Dino si dál jede jejich byznys jen na sebe. Po dvou letech se Tobey vrací z vězení. Rychlost má stále v krvi a je připraven se pomstít. Rozhodne se Dina dostat v očekávaném závodě, o kterém se na nelegálním okruhu mluví jako o Super Bowlu. Vydává se na neuvěřitelnou akcí nabitou jízdu, aby vůbec stihnul start. Před sebou má celý kontinent, jako nechtěnou společnost pak policii a kupu nebezpečných závodníků, které na něj poslal „jeho kamarád" společně s vypsanou odměnou. Všechno je proti němu, ale ve světě luxusních aut rozhoduje vedle ručičky na tachometru i odhodlání a vůle. (Bontonfilm)

(více)

Videa (32)

Trailer 2

Recenze (857)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Najväčšia obava z Need for Speed sa nenaplnila. Niekto v DreamWorks mal dobrý nápad dať réžiu Scottovi Waughovi. Need for Speed stavil na béčkový formát a na old-school vyznenie a prekvapivo mu vychádza. Ľahko čitateľné postavy nie sú vôbec na škodu. Aj anglická slečna vie obrovsky zaujať a partia vtipných kamošov sa stará o zábavné epizódky. Tým najlepším sú ale prirodzene preteky a to je dobre. Jazdí sa tu na tréningových okruhoch, v nočnom meste, diaľnici za plnej premávky, či naprieč USA. Pretekov je viacero a sú výborné točené. Prevláda jasný old-school už od momentu výberu áut: prvý súboj má káry 60. rokov a v neskorších momentoch prídu i športiaky a to je už zaklincovanie toho, že sa jedná o jeden z najlepších závodných filmov. Nechýba žiadna známa značka, ja osobne som si tam našiel môj obľúbený Bugatti Veyron 16.4 Super Sport. Čakal som nudu a dostal som výborný film, pri ktorom som sa nenudil ani počas jednej scény a dokázal som si ho pozrieť hneď znovu po prvom zhliadnutí. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Electronic Arts - vydavatelství všeobecně líbivých, výrazné inovace nepřinášejících, nenáročných her, v nichž jakýs takýs příběh funguje jen jako lepidlo vychytávek chrlených na obrazovku, kterému jde jednoznačně o to (krom zisků, které jsou vždy na prvním místě, samozřejmě) zavděčit se tou samou hrou zarytým fanouškům i hráčským nováčkům, kteří drží joypad v ruce poprvé. A film Need for Speed je přesně jako hra od EA. A já bych ještě do včerejška nikdy nevěřila, že v době, kdy dokážou natočit sračky podle her s příběhem, zvládnou natočit vydařenou poctu předloze, která má příběh nulový a točí se jen kolem závodění a honiček s bengálama. A povedlo se, parádní závody, spoustu připomínek herní série, stopáž valící do cílové čáry třístovkou, takhle to má vypadat. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Naservírovať mi to v teen dobách smaženia NFS, som nadšený. Hernou poetikou presiaknuté a samotné autá sú o triedu vyššie než v sérii F&F. Lokácie parádne, skrátka road trip po amerických národných parkoch a mestách, akoby po leveloch hry. Postavy a logiku ale v žiadnom prípade neriešiť, viacej lame už to byť nemohlo. 130-minútová stopáž nevadí, film sa s ňou stáva najdlhším guilty pleasure mind-fuckom v histórii kinematografie. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,VĚC, KTEROU MUSÍTE POCHOPIT JE, ŽE ZÁVODĚNÍ JE UMĚNÍ. ZÁVODĚNÍ S VÁŠNÍ... TO JE PROSTĚ VYŠŠÍ FORMA UMĚNÍ…“ /// Tak určitě pro všechny, jenž se udělaj při pohledu na Koenigsegg Agera R, vycáknou při pohledu na motor 260 CID V8 z Fordu a ke štěstí jim stačí SVT kompresor a závodní vejfuk. (Hmm, ty zůstaň v klidu) Prostě pro cvoky do závodních aut. Příběh napasovanej na rychlou jízdu a bouračky (soráč, ale NFS jsem hrál naposledy, když jsem takhle… ne asi takhle malinkej…), ve kterým spolu dobrák s padouchem nevyjebávaj v ringu, ale na silnici. Předváděj se kousky minimálně stejný (ne-li větší) než v Rychle a zběsile (kterýmchcete). Krom toho se sází na fungující team a já jsem příjemně překvapenej, páč jsem čekal vylízanou automotohoničku, která bude nudná a naprosto pitomá. No, vono nudný to na začátku fakt je, Ainštajn scénář taky neviděl, ale v rámci akce a upozorňuju – NA JEDNO MRKNUTÍ, bych v tom žádný cimprlichy nehledal. A vidět to v sedačce 4DX kina… (nebo si to kurva kupte domů!) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Miluju závody před závodem. (kvalifikaci? Di do hajzlu s trapným kroužením!) 2.) Starou jsem si votestoval při srážce s kamionem. 3.) Thx za titule ,,.Bac. a Araziel“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE **** NAPĚTÍ * ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Tak špatný to nebylo. Na skutečně dobře zpracovanou herní adaptaci si sice budeme muset ještě nějakou chvíli počkat, svůj účel to dle mého splnilo a nějak si neumím představit, jak by si vlastně lidi film podle Need for Speed představovali. Bylo jasné, že o nějakém nepřímočarém příběhu si můžeme nechat jen zdát a dle mého to ani není třeba. NFS série byla vždycky hlavně o nelegálních závodech a vytuněných autech, což sice ten film splňuje jen částečně, za to nám však servíruje slušnej automobilovej ranč a tak si fanoušci závodů určitě na své přijdou. Jen pro ty ostatní je tento snímek jaksi zbytečný, Aaron Paul je sice sympaťák, ovšem ani kvůlli němu, ani kvůli Dominicu Cooperovi a už vůbec ne kvůli zbytku jejich no-name týmu do kina chodit smysl nemá. Jedná se zkrátka a jenom o přímočarý akční film. Ještě mě celkem zarazila délka stopáže, kterou jsem dozvěděl až po filmu, a na to, že to má 130 min mě to kupodivu příliš nudit nezačalo, i když k tomu měl občas snímek v jistých pasážích zdárně nakročeno...70%...[13.03.2014_Cinestar_Černý most] ()

Galerie (113)

Zajímavosti (32)

  • Záchrannou akci Maverick (Kid Cudi) vykoná s vrtulníkem Sikorski S-61A. Není bez zajímavosti, že tento typ těžkého vrtulníku létal v různých verzích pod označením SH-3 Sea King převážně u námořnictva (US Navy) a mariňáků (USMC) jako záchranný či protiponorkový. Nikoliv ale u vzdušných sil USAF či pozemního vojska US Army. Filmový kus byl rovněž původně vyroben pro US Navy, později byl odkoupen soukromým provozovatelem, zbaven typických plováků podvozku a sloužil jako požární vrtulník. Filmové zbarvení je tedy čistě fiktivní. (Foxhound#1)
  • Pre potrebu snímky postavili filmári sedem verzii Fordu Mustang Shelby GT500, pričom každá slúžila k inému účelu. S niektorými sa len jazdilo, iné skončili v rukách kaskadérov. (Kadas97)

Související novinky

Cannonball Run se vrací

Cannonball Run se vrací

13.06.2017

Rychle a zběsile se letos dočkalo osmého dílu a na cestě jsou další dva, takže není divu, že se v Hollywoodu snaží rozjet další autařské série. S Need for Speed to bohužel moc nevyšlo a další velké… (více)

Need for Speed jede dál

Need for Speed jede dál

09.04.2015

Rychle a zběsile 7 je v kinech necelý týden a už vydělalo skoro půl miliardy dolarů. V Hollywoodu si tak lámou hlavu nad tím, kde vyhrabat schůdnou konkurenci, a odpovědí je pokračování Need for… (více)

Epický Warcraft našel své hrdiny

Epický Warcraft našel své hrdiny

06.12.2013

Chvíli se uvažovalo o Colinu Farrellovi (dokonce se vyjádřil, že četl scénář a moc se mu líbil), ale nakonec bude hlavní hvězdou podle všeho Ben Foster. Jeden z nejlepších a zároveň nejméně… (více)

Připravte se na jízdu s Gran Turismo

Připravte se na jízdu s Gran Turismo

23.11.2013

Může se zdát, že spojení superúspěšné videohry a konceptu „uděláme to ve stylu Rychle a zběsile“ je zaručený recept na trhák. Rychlá kola a poletující rozervané plechy jsou pořád solidní lákadlo do… (více)

Reklama

Reklama