Reklama

Reklama

Žena v černém 2: Anděl smrti

  • Velká Británie The Woman in Black 2: Angel of Death (více)
Trailer 2

Skupina osmi školáků, evakuovaných za druhé světové války z Londýna, přijíždí v doprovodu ředitelky skoly Jean Hoggové a mladé učitelky Eve Parkinsové do téměř opuštěné odlehlé vísky Crythin Gifford. Jejich cílem je zchátralá rezidence Eel Marsh, která se nachází na ostrově, spojeném s pevninou pouze úzkým náspem zvaným Nine Lives Causeway a schůdným pouze za odlivu. Ve snaze ukrýt se tu před hrůzami války svou přítomností brzy znovu probudí k životu zlé síly, které tuto působivou osamělou budovu pronásledují po celá desetiletí. S tím, jak se po pozemcích na Eel Marsh znovu rozléhají dětské hlasy, se z temnoty vrací také pomstychtivý přízrak ženy v černém. (Falcon)

(více)

Videa (16)

Trailer 2

Recenze (238)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

jedna hvězda za posledních cca 10-15 minut,které přišly alespoň s náznakem atmosféry.Jinak by tvůrci měli uvažovat o změně názvu na Žena v Černém 2 : Anděl co vás unudí k smrti.Tohle totiž ,po velmi dobré jedničce, není nic víc než jen koncentrovaný výtěžek z té nejčistší nudy,který nenabízí vůbec,ale vůbec nic.Atmosféra nula a bohužel ani standardní lekačky,kde by všichni mohli pyskovat,že je čekali tu prostě nejsou.Masivní zklamání...20% ()

stration 

všechny recenze uživatele

Tak toto byla fakt slabota. Celý film jsem se nedokázal dostat do děje, nefungovala na mě atmosféra, nudil jsem se a k tomu předvídatelné a nefunkční lekačky. Pokračování solidní jedničky je tak další v řadě promarněných příležitostí a snaha o vyždímání každé koruny ze slávy svého předchůdce je cítit v každém záběru. Abych jenom nepomlouval, těm, co neviděli první díl (no, asi jich moc nebude) doporučuju tento zhlédnout. Je to sice podprůměrný, ale pořád ještě koukatelný kousek. Ale na druhou stranu proč s ním ztrácet čas, když úplně postačí díl první, který je všech ohledech lepší. ()

Reklama

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Za mlhou hustou tak, že by se dala krájet, a dost možná ještě dál, je rybníček Brčálník… Ženská v černým už zase řádí a všichni malí haranti by se měli mít na pozoru. Na pozoru by se však měl mít i divák, páč všechno, co jste kdy chtěli vědět o nefunkčním hororu nebo nefunkčních lekačkách a báli jste se zeptat, tu je. Herci fajn (dokonce i ti dětští), prostředí (jak jinak) taky fajn, ale ten příběh... a ta atmosféra... a ta (nijaká) hudba (což je fakt "sukces", když vám jí složil někdo, kdo se jmenuje Marco Beltrami, gosh), prostě toto se nepovedlo, žel žel... ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Spin-off Ženy v černém dle očekávaní nedosahuje kvalit původní, nutno říci excelentní Ženy v černém s Danielem Radcliffem v hlavní roli. Ale že to bude až taková komerční slátanina, to jsem opravdu nečekal. ___ Herecké výkony svojí inteligencí připomínaly báby z Babovřesek. Soundtrack (hudba) pro změnu místy připomínal dobrodružné pasáže Indiana Jones, než tajuplný duchařský horor. _____ Režisérsky absolutně nezvládnutý komplex, který padl na dno, kvůli scénáři psanému na koleni, s absencí jakéhokoliv objasnění dějových fragmentů původní Ženy v černém, jež očekával nejeden fanoušek tohoto duchařského snímku. Převážná většina hororových scén (dá-li se to tak nazvat) byla místy až směšně identická s původní verzí Ženy v černém, viz. houpací křeslo. Vím, že je těžké vymýšlet nové hororové prvky, zejména u duchařských snímků. To ví přeci každý, kdo se trochu orientuje v hororové filmografii! Ale i přes vědomost, se mnozí režiséři hrnou do nových a nových duchařských hororů. Vědí, že do této kategorie mnoho nových hororových prvků nepřidají, přesto se do nich mermomocí pouští. A tudíž s kritikou u podobně ražených filmů šetřit nebudu. __________ Lekavé scény v hororech přitahují zejména mladší publikum jako magnet. To se samozřejmě projevuje na hodnocení této skupiny, které vypadá nějak takto: "Hodně lekaček = Prvotřídní horor!", "Žádné lekačky = Špatný horor!". Bohužel Druhá Žena v černém je pro tuto skupinu hororových diváků přímo stvořen. Jen na této skupině lidí tvůrci sebevětšího filmového braku vydělávají nekřesťanské peníze. Filmoví distributoři také zanechávají jakési imaginární poselství ve smyslu: "Pokud si koupíte (předraženou) vstupenku na náš film, a bude vás hodně, připravíme pro vás klidně Ženu v černém č. 26". ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je jen slabý odvar povedené jedničky. Atmosféra by mohla tvořit tento horor, ale místo toho se vše odehrává v úplné tmě. Samozřejmě, je to horor, ale nedalo se z toho nic poznat. Tudíž nějaké lekačky a nebo scény, při kterých by se divák aspoň trochu bál, nepřipadají v úvahu. Silné zklamání Woman In Black 2 mělo dopadnout daleko lépe .. 4/10 = 43% ()

Galerie (44)

Zajímavosti (4)

  • Filmaři se u druhého filmu rozhodli použít stejné kulisy vnitřních částí domu Eel Marsh House, ve kterých v roce 2011 natáčel režisér James Watkins a jednotlivé místnosti rozšířili. (ČSFD)
  • Tvůrčí tým se oproti prvnímu dílu nezměnil. (MikeCool)
  • Režisér Tom Harper měl požadavek, aby byla vesnice Crythin Gifford, která leží v Dorsetu, zcela opuštěná. Natáčelo set také v londýnské čtvrti King's Cross, na nádraží, v Old Royal Naval College, v Greenwichi a na dalších místech v Londýně a v Anglii. (ČSFD)

Reklama

Reklama