Reklama

Reklama

Žena v černém 2: Anděl smrti

  • Velká Británie The Woman in Black 2: Angel of Death (více)
Trailer 1

Skupina osmi školáků, evakuovaných za druhé světové války z Londýna, přijíždí v doprovodu ředitelky skoly Jean Hoggové a mladé učitelky Eve Parkinsové do téměř opuštěné odlehlé vísky Crythin Gifford. Jejich cílem je zchátralá rezidence Eel Marsh, která se nachází na ostrově, spojeném s pevninou pouze úzkým náspem zvaným Nine Lives Causeway a schůdným pouze za odlivu. Ve snaze ukrýt se tu před hrůzami války svou přítomností brzy znovu probudí k životu zlé síly, které tuto působivou osamělou budovu pronásledují po celá desetiletí. S tím, jak se po pozemcích na Eel Marsh znovu rozléhají dětské hlasy, se z temnoty vrací také pomstychtivý přízrak ženy v černém. (Falcon)

(více)

Videa (16)

Trailer 1

Recenze (239)

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Úplně zbytečný pokračování, už v jedničce se to regulérně uzavřelo a oni prostě nemaj co točit, tak udělaj dvojku z období o několik desítek let později. Přijde mi prostě hloupý se snažit něco okopírovat a trochu poupravit, přitom je tohle úplná klasika posledních let. Od začátku do konce předvídatelný, ničím speciální, kdyby se aspoň pokusili to něčím povýšit, jedinou scénou. Copak to nikdo nekontroluje, než se to vypustí? Styděl bych se pod něco takovýho podepsat. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Je to tu takové.. Smutné !!" - "Pokoje smutné nejsou.. To lidé.." No, doktůrek z vejminku zřejmě ještě neslyšel o Feng-šuej..;) Zato já ještě neslyšel o režiséru Tomu Harperovi, který se však vzdor syndromu sequelů i vlastní zdánlivé žánrové neotrkanosti jeví nesmírně nadějně.. Poctivá duchařina se slušnou atmosférou.. ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Parádně temný vizuál, slušné herecké výkony a skvělá atmosférická hudba tohle holt nezachrání. Už mě tenhle způsob točení hororů fakt sere... Tedy, "hororů". Abych si to ujasnil: tohle není horor, tohle je přehlídka lekaček toho nejlacinějšího kalibru. A to je prostě špatný: mám se přeci bát toho, co se na plátně děje, ne? Ne, místo toho tvůrci vyvolávají strach tím nejlacinějším způsobem: hlasitými zvuky a vyskakujicími bubáky. A to je pro hororový film ta nejhorší možná vizitka. Těchto "scare jumps" se lekne každý a ani není potřeba nějaký filmařský um. I dějově je to jenom nastavovaná kaše, i když ona ani jednička nebyla nijak zvlášť kvalitní horor. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Je mi smutno z toho, že studiu Hammer se nedaří navázat na zlatou éru horrorů. Bez nápadu, neoriginální a hlavně - Žena v černém 2 NENÍ STRAŠIDELNÁ. Děsit lekačkami umí kdejaký amatér, budovat napětí a mrazivou atmosféru - to se musí prostě umět. Přitom lokace výborná - starý dům na ostrově, temné moře, mokřiny, zpustlý hřbitov, mlha.... Původní snímek nebyl remakem překonán, dvojka je ještě slabší. Nejnapínavější je scéna na nočním letišti, což však film nezachrání. Dvě hvězdy za kameru, pěkné vizuální zpracování a sympatické postavy. Toť žalostně málo... A poslední záběr - k smíchu! ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Tohle pokračování bylo teda o dost slabší než minulý díl. Atmosféra je opravdu mizerná, postavy nejsou moc zajímavé. Je to celé dost tmavé. Lekačky nejsou nic extra a ani samotná Žena se tam moc neobjevuje. Takže děj se posouvá až do roku 1941, kdy jsou do domu v bažinách poslány děti z bombardovaného Londýna. Dvě vychovatelky se tam o ně starají. Děti ale začnou záhadně umírat. Zbytek si asi dokážete domyslet sami, zbytečné pokračování... "Nemám rád vodu." ()

Galerie (44)

Zajímavosti (4)

  • Filmaři se u druhého filmu rozhodli použít stejné kulisy vnitřních částí domu Eel Marsh House, ve kterých v roce 2011 natáčel režisér James Watkins a jednotlivé místnosti rozšířili. (ČSFD)
  • Tvůrčí tým se oproti prvnímu dílu nezměnil. (MikeCool)

Reklama

Reklama