Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když se začínající, avšak velmi ambiciózní závodní auto Blesk McQueen během cesty na velkolepý šampionát Zlatý píst neočekávaně zatoulá do ospalé Kardanové lhoty u Silnice 66, naučí se, že opravdová radost ze života se neskrývá za cílovou rovinkou, ale na cestě k ní. Auta ze lhoty, s nimiž se v průběhu svého putování napříč Amerikou seznámí, mu ukáží, že na světě existují i důležitější věci než trofeje, sláva a sponzoři. (HBO GO)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (966)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

K tomuto animáku som sa dostal len neskôr, a vôbec som nevedel, čo od neho mám čakať. Braček sa naň bol podívať v kine aj s rodičmi, a hovorili, že sa im to páčilo. Neskôr som si to pustil aj ja, a musím povedať, že môj názor je úplne rovnaký. Pobavilo, nenudilo. Samotný nápad bol veľmi originálny a spracovanie tiež príjemne prekvapilo. Nič viac som nepotreboval. Bolo tam aj Ferrari s Schumim :) ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Pixar je prostě špička! Ale od Příšerek sro ztrácí dech! Každá nová Pixarovka je o něco méně zábavná, než ta předešlá, ale stále je to to nejlepší, co se mezi animáky vyskytuje! Samozřejmě, vizuální stránka je s každým dílem lepší a v tomhle směru nemá Pixar nejmenší konkurenci!...Auta to krásná a zábavná, ale né zas tak moc! Najdou se dokonalé momenty, ale i slabší nudnější místa! ()

Reklama

Dudek 

všechny recenze uživatele

Začátek byl úžasný, jako milovník automobilových závodů jsem si jej vychutnal, přesunutí hlavního hrdiny do Kardanové lhoty jsem rozdýchal a našel pár opravdu slušných momentů (debata o zrychlení)m jenže pak se příběh už jen táhne. Celá jeho řást, která se odehrává ve výše jmenované vesnici je sice plná zajímavých nápadů a pěkných odkazů, ale je příšerně nudná. Film se tam tváří jako snímek věnovaný převážně dospělým, ale zároveň se pokouší zapůsobit i na jejich ratolesti, což se mu ne zrovna daří. Když pak po úmorném čekání konečně dojde k vrcholnému závodu, je spíše zklamáním s naprosto dementním koncem plným moralismů, které ne vždy opravdu fungují - nechci používat slovo nikdy. Blesk McQueen je naštěstí klasickým hrdinou, který se snaží celý snímek táhnout až do zdárného konce, což se mu též daří jen částečně, postava je to sice zajímavá, ale příběh jí moc nenahrává. Oni jsou vůbec všichni hrdinové skvělí a snímek je plný neotřelých nápadů a myšlenek, bohužel jej kazí zbytečnosti... Prostě a jednoduše řečeno, ne, tohle se mi opravdu nelíbilo 30%. Schumi potěšil. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

A to jsem si myslel, že mě Úžasňákovi s Pixarem (a animáky obecně) definitivně smířili. Velebená Auta prokazují opak. Chápu sice, co se na nich všem tolik líbí, uznávám i naprosto neskutečnou úroveň animace. Přesto pro mě nějakých prvních čtyřicet minut (až do nočního dialogu Bleska s Materem) bylo velkým rozčarováním. Všechny ty figurky rychle mluví, jezdí, překřikují se a roztomile žvatlají na nejrůznějších stupních infantilnosti, ale opravdové gagy v mých očích chybí a jediné, co je zastupuje jsou milé detaily (ale že je veterán z Vietnamu jeep, to mi k radosti doopravdy nestačí) . Nějaké zázračné fóry (v tom smyslu, že je někdo zkonstruuje ve scénáři a ne že přijede Ferrari s hlasem Schumachera a autíčka začnou sladce padat na zem) nepřijdou ani posléze, ale při oprašování idejí krásného amerického maloměsta (uf) se alespoň projevuje Lasseterova režijní zručnost, který vydyndá emoci i z obyčejného ježdění aut za zvuků popíkového cajdáku. S příběhem z třetí ruky je to nekonečné pomrkávání bez opravdu účinných vtipů snadno zapomenutelnou záležitostí za 65%. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Veľmi vydarený a určite aj najlepší animák za rok 2006.....................Soundtrack Randy Newman: 1. Real Gone - Sheryl Crow ,2. Route 66 - Chuck Berry ,3. Life Is a Highway - Rascal Flatts ,4. Behind the Clouds - Brad Paisley ,5. Our Town - James Taylor ,6. Sh-Boom - The Chords ,7. Route 66 - John Mayer ,8. Find Yourself - Brad Paisley ,9. Opening Race ,10. McQueen's Lost ,11. My Heart Would Know - Hank Williams ,12. Bessie ,13. Dirt Is Different ,14. New Road ,15. Tractor Tipping ,16. McQueen and Sally ,17. Goodbye ,18. Pre-Race Pageantry ,19. The Piston Cup ,20. The Big Race ()

Galerie (105)

Zajímavosti (75)

  • Poznávací značka Doktora Hudsona (Paul Newman) 51HHMD je odkazem na rok výroby jeho modelu (1951), iniciály jeho jména (Hudson Hornet) a jeho povolání (Medical Doctor). (PlayEasy)

Související novinky

Disney posílá do kin letadla a velký mráz

Disney posílá do kin letadla a velký mráz

24.12.2012

Vánoce bez pohádky? Nebojte, máme pro vás hned dvě. I když jedna z nich bude vlastně letní hit. Možná. Studio Disney původně chtělo uvést Planes, spin-off k pixarovských Autům, rovnou na DVD a blu… (více)

Adios, Hombre... :-(

Adios, Hombre... :-(

27.09.2008

A taky Luku, Butchi, Gondorffe či Johne Rooney. Paul Newman, jeden z největších sympaťáků filmového plátna vůbec a ikona své generace, dnes ve věku 83 let podlehl rakovině plic. Je zhola zbytečné… (více)

Čtyřka Pirátů přece jen bude

Čtyřka Pirátů přece jen bude

05.03.2008

Alespoň to tak vypadá podle plánů studia Disney na rok... 2011. Ano, zatímco my pořád netrpělivě vyhlížíme největší trháky léta 2008, Hollywood už plánuje premiéry na období, které nám připadá jako… (více)

Reklama

Reklama