Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtvrtý díl slavného vědeckofantastického seriálu se odehrává na Zemi v blízké budoucnosti. Díky podivné chorobě vymřou psi a kočky a jejich místa v lidských domácnostech zaujmou opice. I když jsou inteligentní, lidé s nimi zacházejí jako s otroky. A tak dojde jednoho dne ke krvavé vzpouře... (Guild Home Video)

Videa (1)

Trailer

Recenze (136)

Perverz 

všechny recenze uživatele

Jak? Jak se dostaly opice k moci? Jak to všechno začalo, a proč? O tom je tenhle film. Thompson už zde dost pokulhává, s třetinovým rozpočtem oproti prvnímu dílu, ale slušným námětem, a scénáristou původních předloh Paulem Dehnem, to J.Lee moc nezvlád. Děj navazuje ne ten předchozí, odehrává se o dvacet let dopředu. Já vím že to prostě filmově v podstatě stojí za piču, ale za mě je planeta opic a celá tahle série super sci-fi, vždycky se do toho zafarám. Stopáž krátká, rychle to utíká. Na moje opice to nemá, ale pořád slušný průměr. CESAR!! ()

Agatha 

všechny recenze uživatele

Tento díl už za 3. částí Planety opic docela dost zaostává. Na scénáři je už notně poznat, že se začalo vařit z vody. Ale jako náznak proroctví Ziry a Cornélia, proč ne? Stopáž není nijak závratně dlouhá a určité napětí a spád to má. Začátek je velmi působivý, zato konec vypadá hodně lacině a uspěchaně. Zdálo se mi, že se revoluce ve prospěch opů otočila nějak moc snadno. Ale chápu, že se jednalo pouze o převrat v jednom městě. Přesto mohlo být na obou stranách bitvy nasazeno více osob (k tomu jsou však potřeba finance a ty v tomto případě chyběly), jinak akční scény byly docela na úrovni. I dialogy jsou celkem slušné, obzvlášť ten poslední. Hudba, tentokrát v podání Toma Scotta, je opět grandiózní. Herecké obsazení už není tak výrazné, ale účast Roddyho McDowalla je potěšující, stejně tak jako za šimpanzí maskou šibalsky pomrkávající Natalie Trundy. Já byl v rámci možností spokojen a tak nízké hodnocení mě překvapuje (např. hodnocení na IMDb je 60%), což se mi zdá tak akorát. ()

Reklama

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Víte, já tomu asi moc nerozumím. Ano, ani jeden z dílů, které navázaly se nevyrovnal ani z půlky tomu prvnímu. Ale třeba tento díl se mi líbil ještě více než ten přechozí, který mě rozhodně nezklamal. Možná nejsem extra objektivní, ale mám pro tuto sérii slabost. A tento díl? Supr! Caesar, jako postava geniální a celkové poselství si myslím na úrovni. Hodně mě táhne stále kvalitní hudba! S kamerou a režií je to trochu horší, ale stále budu vyčnívat z řady! ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Byť sebevelkolepější téma je-li donekonečna klonováno, mění se ve svůj opak. Úděl filmové podoby PLANETY OPIC je zvláště truchlivým případem. Kontroverzně proslulá továrna na sny v tomto případě odvedla svůj "standardní" výkon. Kdybychom chtěli být hodně škodolibí, řekli bychom, že se pádivá inflace změnila v téměř nezvratnou stagflaci. ()

Sayko 

všechny recenze uživatele

Kdyby byl tento film samostatně a ne jako 3.díl série Planeta Opic, tak bych ho možná hodnotil lépe, jelikož to není zas tak špatné. Avšak o třetí díl jde a divák už začíná poznávat, že je to tahačka peněz, jelikož zde máme dost předvídatelných scén a už z první poloviny se ví, jak to dopadne. Příběh není tolik promyšlený, jako byly předchozí, není vtipný, nijak člověka nezaujme a možná se začne i nudit, jako já. Zklamání. ()

Galerie (96)

Zajímavosti (13)

  • Pětipatrová high-tech budova vpravo, kterou vidíme při první scéně ve filmu, je ve skutečnosti "Social Science Tower". Jedná se o stavbu, která po mnoho let slouží jako výukové středisko sociálních věd. (FIBO)
  • Exteriérové futuristické scenérie, jež vidíme ve filmu, nejsou pouze filmové kulisy. Společnost Twentieth Century Fox hledala v tu dobu pro natáčení filmu výhradně budovy a náměstí s futuristickou high-tech architekturou. Tohoto cíle dosáhla až nalezením lokace v dnešním komplexu "University of California" (UCI). Úvodní scéna ve filmu, aukční pasáž a výcvikové sekvence byly natočeny v prostorech v dnešního komplexu sociálních věd. (FIBO)
  • V předchozí části říká Cornelius vyšetřovací komisi, že opicím trvalo zhruba 200 let, než se jejich druh naučil pracovat v domácnosti. Tento film se však odehrává jen 20 let po třetím díle a opice jsou už schopny používat nástroje a obstarávat různé práce. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

02.12.2008

V sequelu včerejší novinky o pokračováních se dočtete o další Planetě opic, další Policejní akademii, dalším Hairsprayi a dalších Aktech X. Zpočátku to znělo jako totální kachna – internetem… (více)

Reklama

Reklama