Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh osudového prolnutí dvou životů: poručíka Milana Horáka (J. Bartoška) a recidivisty Denka (P. Trávníček), prchajícího se skupinou vězňů z nápravného zařízení. Každý má svou cestu a cíl – ti dva se ale setkají, a to za dosti dramatických okolností – Horák se dostane do náhodného střetu s Denkem, kterému zkříží cestu při jeho útěku na svobodu. Tady je i zabit Horákův kamarád. Zatímco probíhá široká akce, při které má být pachatel zneškodněn, se pokusí Horák na vlastní pěst o jeho dopadení a stane se málem jeho čtvrtou obětí… (Česká televize)

(více)

Recenze (30)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Na československé poměry vcelku drsná kriminálka. No drsná, rozhodně akčnější než spousta jiných. „Princ“ Trávníček v poněkud temnější roli, který si na své konto přidá pár mrtvých během svého útěku – podal vcelku slušný výkon a stejně tak i Bartoška. Přepadení transportu vězňů a následný úprk trojice muklů byl sice poněkud úsměvný – stejně tak i samotný závěr, ale nenudil jsem se u toho a mělo to i pár velmi dobrých pasáží. Takže průměrné ohodnocení je zde na místě. ()

kebom 

všechny recenze uživatele

Trochu zvláštna akčná kriminálka. Tvorcom asi na konci došlo, že im to nejako nevyšlo, tak to zostrihali na dosť čudnú dĺžku. Z Trávnička ako keby na poslednú chvíľu spravili feťáka, ale zase na druhej strane im tam nakladá, ako keby mal špeciálny výcvik - zruší rotu vojakov a v podstate vyhrá aj nad šaržou Bartoškom a to je už čo povedať. Našťastie bdelí príslušníci VB a ČSĽA si s ním už nakoniec poradia. Trochu vtipné mi prišlo, ako sedeli v bare súdruhujú sa a na stole pohár Coca-Cola. Niektoré akčné scény stoja za to, inak slušný bizár. ()

Reklama

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Vcelku solidní záležitost, Moskalyk ve formě, pokus prince Trávníčka vzít to přes čáru....no asi skončil na provaze, zatímco jeho dva hrdinné kamarády čekalo doživotí za protisocialistické jednání, takže by v 89 šli domů a byli by oslavováni jako hrdinové. Nicméně vadilo mi tu pár nelogičností....oni převážejí mukly obyčejným autobusem, aniž by tito měli na rukou želízka a navíc v prostoru bez mříží oddělené kabiny. Takhle hloupě to snad nemohlo probíhat. Ale zajímaví herci, jen přemýšlím nad člověkem, který sedí u stolu v závěru, když se rozhoduje o tom, co s Bartoškou, a pak vychází na chodbu a zve Bartošku dovnitř. Vypadá jak Miloslav Ransdorf :-D. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Milé děti, pozorně poslouchejte a pište si zadání matematické úlohy! Z bodu A vyjede poručík Horák vojenskou Tatrovkou T148 vezoucí bažanty na odlehlou posádku. Proti němu z bodu B vyráží zfetovaný uprchlý trestanec Denka ukradeným autobusem Škoda RTO vstříc západní hranici. Vypočítejte... Kde a v jakém bodě se Horák potká s Denkou? A jak jejich setkání dopadne? Nu, to si už spočítejte, nebudu tu spoilerovat. ---- Pozor je ozbrojen je klasickým normalizačním filmem, který se snažil být akčnějším než hloupý scénář připustil. Přesto se Moskalyk snažil co to dalo a tak film  překvapí docela slušnou mírou akce i mírnou brutalitou. Myslím si, že Pavla Trávníčka jste v takto záporné roli těžko mohli někde jinde vidět! Oproti tomu Barťák hraje klaďase a mstitele a ve své roli zas až tak nepřekvapí. Ovšem vezmu-li v potaz, že byl cvičený boxer a poručík lampasák , tak mu sjetej Trávníček dával sakra co proto.  Asi čichal nějakej slušněj typ Toluenu nebo Čikuli či co.. :-). Pěstní souboj v průjezdu plném prázdných krabic aby kucí padali do měkkého v podstatě tak nějak charakterizuje ideové sdělení celé téhle normalizační zvláštnosti. Je to ten typ filmů, kde vidíme taťky od VB jak s houkáním modrých majáků na střechách  tůrují ty své žlutobílé Volhy a Žigulíky v honbě za protisocialistickým živlem. Do vysílaček volají tady Javor, což už tenkrát muselo působit směšně... Zde jim v honbě navíc pomůže chrabrá ČSLA a v podstatě mi tam už chyběl jen zásah nějaké sovětské posádky co se tak nějak zapomněla odstěhovat po srpnu 1968. Přesto to jako nechtěná zábava funguje dokonale. Dávám za 3 výstřely ze škorpíku. * * * ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Svým způsobem je to hvězdně obsazený souboj princů.  Popelčin třetí princ Pavel Trávníček proti prvnímu princi Sokolovi z osady Havranů Jiřímu Bartoškovi. Oba princové jsou vyzbrojeni škorpiony (ne štíry z třídy pavoukovců ale, samopaly vzor 61) Na straně Bartošky je v drobné roli další princ Antonín Navrátil.  Po cestě potká i Miroslava Středu (nedávno zemřelého velkého herce malých rolí) a nakonec objeví i Bořivoj Navrátil.  Vcelku pěkný, trochu akční kriminální film s tematikou vojsk ministerstva vnitra a otevřeným koncem. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (4)

  • Točilo se v oblasti Plzeňska. (sator)
  • Vězeňské reálie poměrně věrně odpovídají době svého vzniku, co ale neodpovídá je vybavení autobusu, který vězně vozil na stavbu. Uvnitř totiž byly látkové kšíry, ve kterých byli vězni znehybněni, právě proto, aby nemohlo dojít k tomu, co se stalo ve filmu. (sator)
  • Policie i armáda disponovala ve filmu zbraněmi Škorpion vz. 61. Jedná se o kompaktní československý samopal. (sator)

Reklama

Reklama