Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příznivcům české detektivky netřeba jméno Hana Prošková představovat. Na její detektivky se, během 70. a 80. XX. století, stály fronty. Pamětníci jistě znají barrandovský film Měsíc s dýmkou, který vznikl podle jedné z jejich knih v roce 1966 v režii Zdeňka Kubečky. Česká televize natočila naposledy její detektivku v roce 1989 v režii Dušana Kleina. Šlo o titul Zrcadlo nenávisti. Bylo by škoda nechat tyto kvalitní české detektivky nepovšimnuty. V televizním filmu Lucie Bělohradské, podle scénáře Jany Knitlové, se na scénu znovu vrací kriminalista Vašátko a jeho přítel, malíř Horác, aby během svého rekreačního pobytu na rybách, jen tak mimochodem, vypátrali vraha mladé stopařky. (Česká televize)

(více)

Recenze (111)

DanielaE 

všechny recenze uživatele

Docela se mi líbilo ústřední duo Preiss - Matásek. Jan Dolanský si roli spletl zřejmě s Hamletem, příšerně přehrává a je samozřejmě chyba režisérky, když si nepohlídá, aby výkony byly vyrovnané. Překombinovaná zápletka, hloupé rozuzlení (scéna s americkými kamny, Matáskův oslí můstek). Jako 31. případ Maj. Zemana by to možná prošlo. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Není to až tak hrozné, ale podruhé to vidět chtít nebudu. Exceluje Preiss, Matásek taky slušný, Dolanský mi přišel, že přehrává. Ono celé je to zbytečně expresivní, a přitom nudně. A příběh, hm, jak co. Koho dnes bere zabitá stopařka? V době vzniku knihy, nebo v době filmu Smrt stopařek, prosím. Ale dnes stopařky neexistují, každá má dvě auta. Převedeno na dnešní dobu to hodně ztrácí. Je to sice ověšeno restitucemi apod., které v knize být nemohou, ale to celé nové jádro příběhu neudělá. A točit jižní Čechy v Roztokách, kde jsou zastávky s logy pražské MHD, to napadlo koho? :-) Vlastně jediné, co mě pobavilo, že tam má cameo kamarád Ondra Buchta. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se podíval na počátek přátelství filmového malíře a detektiva v podání Preisse a Macháčka, no a nebyla to zas až taková hrůza. To já byl z těch záběrů přírody celkem nadšený, taky rád jezdím relaxovat k vodě (i když ne zrovna rybařit), stopařky zásadně nebrat!!! Nicméně tahle by vážně stála za hřích – i když se tam jak vidno vychrápala s půlkou známých a kamarádů. No on tam zas na druhou stranu snad ani nikdo svatý nebyl. Co se hereckých výkonů týče, vcelku dobrá sestava herců a hereček. Do očí bijících blbostí tam však taky byla celá řada, naivita některých vodítek a souvislostí taktéž, takže lehký podprůměr – obyčejný průměr co se týká hodnocení, je zde zcela v pořádku… ()

Piškotka 

všechny recenze uživatele

Chaotické, moc zbytečných postav (proč Matásek, ryšavý vyšinutec, tolik policajtů..?) a nastavování omáčky. Vždyť V. Preiss by vše sfoukl za ně a to levou zadní. Dějová linka napínavá, ale s řadou odboček. Minulost propojená s přítomností všudypřítomná. Téměř všichni herci si tu užili svých pět minut slávy, a to i ti skvělí J. Dvořák, P. Rímský nebo M. Táborský. ()

HappyDeath 

všechny recenze uživatele

Poměrně dobře zvládnutá Česká televizní kriminálka, která je sice trochu překombinovaná ale v pohodě. Je to vlastně takový ten divný kousek, kde se nikdo neobrací na důkazy typu vypisy z hovorů, gáza v odpadcích a namísto tohonje nutné si vyrábět své vlastní 😀 Musím ovšem smeknout před hereckým výstupem pana Dolanského, to bylo neskutečné. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení probíhalo v Českých Budějovicích, Strakonicích a Písku. (M.B)
  • Při rozpravě v hospodě ke konci filmu se šamgast ptá Horáce (David Matásek), jestli zná detektivky Hany Proškové. Jedná se o autorku knižní předlohy Případu pro rybáře. (troufalka)

Reklama

Reklama