Reklama

Reklama

Mystérium sexu

(seriál)
  • USA Masters of Sex
Trailer 8
USA, (2013–2016), 43 h 54 min (Minutáž: 52–60 min)

Tvůrci:

Michelle Ashford

Předloha:

Thomas Maier (kniha)

Hudba:

Michael Penn

Hrají:

Michael Sheen, Lizzy Caplan, Caitlin Fitzgerald, Teddy Sears, Nicholas D'Agosto, Heléne Yorke, Beau Bridges, Julianne Nicholson, Rose McIver, Allison Janney (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(46)

O sexu chtěli vědět všechno. A nebáli se zeptat. Co všechno se vlastně děje s lidským tělem při sexuálním vzrušení? Tuto otázku začal koncem padesátých let dvacátého století systematicky zkoumat americký gynekolog William H. Masters se svou asistentkou a posléze i pracovní a životní partnerkou, sexuoložkou Virginií E. Johnsonovou. Masters a Johnsonová se svým výzkumem podíleli na tzv. sexuální revoluci. Jak však jejich výzkum vlastně probíhal? Jak přesvědčili lidi, aby pod jejich dohledem prováděli ty nejintimnější praktiky? A jak vlastně vypadal soukromý život těchto průkopníků sexuální vědy? Na to se pokouší odpovědět úspěšný americký seriál Mystérium sexu, v němž ústřední dvojici ztvárnil britský herec Michael Sheen a Američanka Lizzy Caplanová. Výsledky výzkumu Masterse a Johnsonové vyšly mj. i česky, a to čtyři roky po americkém vydání, v roce 1970 pod názvem Lidská sexuální aktivita. (Česká televize)

(více)

Videa (58)

Trailer 8

Recenze (157)

bagetka007

všechny recenze uživatele

Po sedmi (šesti?) dílech - seriály z minulosti prostě táhnou (Med Men, Boardwalk Empire) a tento není výjimkou. Překvapivě mi příliš nesedl Michael Sheen, resp. jeho postava, která mi přijde svými určitými prvky chování až moc divná a nesvá. Jinak Lizzy je skvělá a vedlejší postavy taky (ať už se jedná o tu prostitutku, manželku probošta či ortopeda). Ale co si budeme povídat, na dva výše zmíněné seriály to prostě nemá. 3, 5 ()

Bukk 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli je to vůbec možné, ale tak trochu jsou teď tři hodiny ráno a od pozdního odpoledne jsem se neodtrhla od tohohle seriálu. Zajímalo by mě, jestli by se o tomhle počinu mluvilo stejně tak moc, kdyby tam nebyla ta věc s výzkumem. Ty postavy....tak dobře napsané a zahrané, to jsem fakt dlouho nezažila. Je mi fakt líto, že jsem se poprvé s Lizzy setkala teprve nedávno se Save the Date a teď si to tady pěkně nakráčí do seriálu minulého roku. V každém díle tolik emocí, to je hrozný vážně. ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po seriálu Mad Men, jsem viděl další výborný retro seriál, který se odehrává v padesátých až sedmdesátých letech dvacátého století v nejvíce demokratické zemi vůbec. První řada mě absolutně dostala svou dokonalou atmosférou tmářství a pokrytectví, která se však později začala trochu vytrácet, což byla škoda, ale i bez ní jsem si dokázal děj skvěle užít. Myslím si, že se od padesátých let zase až tolik nezměnilo, sice funguje kosmický program, internet a podobně, ale přesto je pro mnoho mužů klitoris pouze cizím slovem bez významu. Seriál by mohl být pro mnoho lidí poučný, ale tuším, že v USA je jistě doporučeno jeho sledování ve věku 18+, protože by jinak mohl ty mladé bytosti nenávratně poškodit. Vzhledem k mé morální zkaženosti se mi celý seriál velice líbil, jen mě překvapilo, že mi přišla jako nejslabší druhá série a následující řady mě opět bavily velice velmi. ()

cab 

všechny recenze uživatele

Seriál spadající do 50.let minulého století s provokativním námětem, i na dnešní USA, zkoumajícím lidskou sexualitu. Spojení nezbytného cynického doktorsko-akademického humoru, dramatických zápletek, dobrých herců a chemických tělesných reakcí vyúsťuje k bravůrnímu zážitku. První sezóna: 90%, druhá sezóna: 80% ()

Everyone 

všechny recenze uživatele

Nebudu lhát, zaujal mě název. Ale když jsem si seriál pustil, tak jsem (i přesto, že moje očekávání nebyla v tomto směru naplněna, byla v jiném absolutně překonána) mile překvapen. Seriál je to silný, s hutnými emocemi, kvalitním scénářem, skvělou režií a obsazením, nechybí mu ani humor a malinová ústa Lizzy Caplan jsou prostě k zulíbání. ()

Galerie (803)

Zajímavosti (8)

  • Herec Michael Sheen je ve skutečnosti Brit, pocházející z Walesu. V seriálu tedy užívá americký akcent. (Sadi)
  • Roli Williama Masterse měl původně ztvárnit Paul Bettany, který nakonec z projektu odstoupil. (BarboraM)

Související novinky

Zemřel režisér Michael Apted

Zemřel režisér Michael Apted

09.01.2021

Ve věku 79 let zemřel britský režisér a producent Michael Apted. Rodák z hrabství Buckinghamshire započal svou kariéru v televizi, brzy se však proslavil sérií časosběrných dokumentárních filmů „Up“… (více)

Reklama

Reklama