Reklama

Reklama

Symfonie strachu

  • Česko Grand Piano (festivalový název) (více)
Trailer 1
Thriller / Mysteriózní
Španělsko / USA, 2013, 90 min

Režie:

Eugenio Mira

Scénář:

Damien Chazelle

Kamera:

Unax Mendía

Hudba:

Víctor Reyes

Hrají:

Elijah Wood, John Cusack, Allen Leech, Kerry Bishé, Dee Wallace, Tamsin Egerton, Alex Winter, Don McManus, Julius Cotter, Eric Goode, Jim Arnold, Jack Taylor (více)
(další profese)

Tom Selznick (Elijah Wood), nejtalentovanější klavírista své generace, přestal vystupovat na veřejnosti kvůli velké trémě před publikem. Po pětileté pauze, které předcházelo katastrofální selhání na pódiu, se znovu objeví na dlouho očekávaném koncertu v Chicagu, aby zahrál tzv. nezahratelnou část v sonátě “La Cinquetta". V přeplněném sálu před očima dychtivého publika Tom najde zprávu napsanou na okraji notového sešitu: "Zahraj jednu špatnou notu a zemřeš." Nesmí odejít od klavíru, ale musí se dopátrat motivu anonymního odstřelovače a hledat pomoc bez toho, aby to někdo zjistil... (TV JOJ)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (108)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Tento snímek jsem chtěl původně vidět hlavně kvůli Elijah Woodovi, ovšem má očekávání se ještě mnohem více zvedla při zjištění, že za scénářem k tomuto filmu stojí Damien Chazelle, tvůrce jednoho z mých nejdokonalejších filmových zážitků, Whiplash. Nakonec ale bohužel až o takovou pecku nejde, jelikož celá zápletka až příliš okatě pomrkává po Schumacherově Telefonní budce, jen s tím rozdílem, že je mnohem hůře zpracovaná, a to jak ve smyslu vyšponovaných dialogů, tak postupné gradace, napětí, ale především významu celé té hry mezi postavou klavíristy a vyhrožujícím telefonistou, kdy se hlavně závěr v podstatě zvrhne jen v tuctový thriller, s hodně nenápaditou, obyčejnou pointou. Tvůrci zde navíc nikterak nezapojili atmosféru, která by jistě též pozitivně přispěla k lepšímu výslednému dojmu a vytknout musím i pár vážně naivních scén, které filmu také dost ublížily. Co se jinak obsazení týče, Elijah bude mlaďounce vypadat snad ještě i v šedesáti, každopádně svou roli zde zvládl poměrně přesvědčivě, ovšem zklamalo mě (ne)využití Johna Cusacka, na kterého jsem se též těšil, nicméně ve filmu hraje především jen jeho hlas. Celkově se ale zkrátka jedná o takový poměrně nevýrazný thriller, který sice určitě nenudí, zároveň ho ale nemá naprosto co vytáhnout z onoho pomyslného, obyčejného průměru. ()

MareT. 

všechny recenze uživatele

Vubec ne spatne. Naopak je to mistama tak napinave, ze zapomenete dychat. V takovych filmech hlavne zalezi na rezii a pan Mira odvedl fajn praci (ne perfektni). Elijah sedi do role jak zadek na misu a fandite mu. Cely koncept mi mistama pripominal SAW (hlavne teda hlas v sluchatku, Jigsaw jak vysity), cely napad se mi libil od zacatku, takze musim rict, ze jsem spokojen. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Pódiová budka aneb Frodo Pytlík hraje o život. Rychle odsýpající klavírní thriller, ve kterém má hlavní hrdina za úkol zahrát nezahratelnou skladbu a zachránit tím život nejen sobě, ale i své milované. A samozřejmě je tu ještě nějaké to mystérium navíc. Výborná hudba, dobrý námět a ucházející Wood. Nic víc jsem ani nechtěl. 80% ()

Dale 

všechny recenze uživatele

No neviem, ale tie dialógy vraha s pianistom počas jeho koncertu mi prišli veľmi divné, až smiešne a napätia tam nebolo ani za mak (s výnimkou 2 sekúnd, keď mu spadol mobil a rýchlo ho dvihol), inak žvásty oničom. Žiadny vrah by sa tak nevykecával. A Cusackov hlas v dabingu síce znie po telefóne fajn, ale k nemu sa absolútne nehodí, ak by to bolo zaujímavejšie, pozrel by som si to ešte raz v origo. No bola by to premárnená hodina a pol. Slabota, ktorá sa s Telefónnou budkou nedá vôbec porovnávať, to je úplne iná liga. A Wood ako pianista mi tiež vôbec nesedel. ()

korndaddy 

všechny recenze uživatele

Klavír. Naprosto geniální nástroj a nápad převést Telefonní budku do koncertní síně, při které bude E. Wood předvádět mistrovský výkon je vskutku brilantní. Jenomže škoda, že tvůrci nedokázali udržet kvalitu snímku a z příjemného thrilleru s napínavou komorní atmosferou se snažily vytěžit víc než bylo možné. Posledních dvacet minut dolů a zapomenu, že sem kdy viděl Colina telefonovat. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (8)

  • Během omezeného uvedení v kinech byl film promítán pouze na jednom místě v New Yorku – Quad Cinema, což bylo první newyorské multikino otevřené v roce 1972. (Johnny.ARN)
  • Jméno postavy Johna Cusacka (Clem) není během filmu zmíněno a je odhaleno až v závěrečných titulcích. (Johnny.ARN)
  • Přestože se děj filmu odehrává v Chicagu, všechny interiéry byly natočeny ve Španělsku, i když několik exteriérů se natáčelo právě v Chicagu. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama