Reklama

Reklama

Prvních 100

(seriál)
Trailer
USA, (2014–2020), 70 h 13 min (Minutáž: 41–43 min)

Tvůrci:

Jason Rothenberg

Předloha:

Kass Morgan (kniha)

Hrají:

Eliza Taylor, Bob Morley, Paige Turco, Henry Ian Cusick, Isaiah Washington, Marie Avgeropoulos, Lindsey Morgan, Christopher Larkin, Richard Harmon (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(100)

Sto let po jaderné apokalypse na Zemi je k ní vysláno 100 obyvatel vesmírné stanice, aby zjistili, jestli je obyvatelná. (Netflix)

Videa (116)

Trailer

Recenze (331)

hygienik 

všechny recenze uživatele

Fascinujúca a nebezpečná vec v jednom, to sa nevidí každý deň. KILL OR BE KILLED - to je, oč tu běží. A to čo má byť? Asi 5 najväčších strachov ľudstva v jednom seriáli. Je návykový a zaujímavý, to áno. Lenže prečo točiť niečo tak deprimujúce, násilné a načo si zahrávať s pudovým strachom divákov? V realite človek zažije až príliš negatívnych emócií na to, aby bolo správne mu ich servírovať aj na obrazovke. Qui bono? Po 30. dieloch mám toho už dosť. ()

Lisabellla 

všechny recenze uživatele

Po dvou sériích -> už jsem viděla mnoho podobného, on totiž takový ten příběh o vyhubení lidstva a přežití malé skupiny je velmi vděčný. Ale dobře ho zpracovat je právě to, co rozděluje tvůrce na špatné, dobré a skvělé. Pokud je něčeho hodně, rozhodují detaily. V tomto případě se trefili. Skvělé zpracování Země po stoletém uzdravování od lidí. Skvěle propracováná psychologie postav. Nejlepší na tom všem je ale poznání, že ačkoliv lidstvo přežilo tak tak, stále se všude domluvíte anglicky, takže - učte se, bude se vám to hodit do konce světa. A když se budete pořádně dívat, možná najdete odpověď na základní otázku. ()

Reklama

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

“Znovu se potkáme.” ■ Viděl jsem všech 7 sérií asi za dva týdny a je to velmi zajímavé. Poslední série je výrazně slabší. I šestá byla slabší. Ale jako celek dobré. Ze všech seriálů, které jsem dosud viděl, probíhá v The 100 největší posun od prvního k poslednímu dílu. 1. série - 100 teenagerů je vráceno na postapokalyptickou zemi, zatímco lidé ve vesmíru bojují o kyslík. Les, nebezpečí, divoši. 2. série - do hry vstupují přeživší, kteří nesnesou denní světlo. 3. série - boj s Pozemšťany a umělou intaligencí (nejsilnější negativní postava série). 4. série - boj s časem a hrozící apokalypsou. 5. série - boj o životní prostor. 6. série - Sanctum. 7. série - čisté vesmírné sci-fi. Spojovací prvek je, že vedoucí postavy musí činit rozhodnutí, při kterých umírají lidé a následně s tím žít. Musí se rozhodovat mezi menším a větším zlem, musí se rozhodovat zda zachrání ty, které milují. Traumata se hromadí a dlouhodobě prohlubují, dobří lidé dělají zlá rozhodnutí. Docela temné. Herci byli na začátku starší, než jejich charaktery, což se ale finálně časovými posuny na konci sympaticky srovnalo. Osobně se mi nejvíc líbyly série 2, 3 a 4. 1 a 5 byly ok. Sérii 7 musím i přes slabiny (minimálně osud jednoho člověka je trochu pokašlaný) přiznat pozitivum v tom, že vysvětlila určité věci z úvodu. ()

MiGi87 

všechny recenze uživatele

Zatím (po čtyřech dílech) opatrná čtyřka. Uvidím, co bude dál, ale už sám fakt, že po novém roce začne třetí řada, svědčí o určité kvalitě. EDIT uprostřed druhé řady - stále perfektní seriál, mezitím dvě drobností, které tomu ubírají na kráse: a) prediktabilita - téměř každý zvrat předvídáte na hony dopředu b) extrémní podceňování účinků atmosféry na téměř nebo úplně nekontrolovatelné objekty vstupující do ní z oběžné dráhy + zásadní podcenění vlivu dopadu tělesa z oběžné dráhy bez padáku na lidský organismus, byť by byl pád sebeřízenější. EDIT2 - klíčová novinka pro třetí řadu - v prvním díle si zahraje Shawn Mendes drobné cameo! ()

David.Darco 

všechny recenze uživatele

Jedná sa o skvelý seriál, s dobrým "tvúrčím tímom. Kto z nás si neprial aspoň chvíľu byť v postapokaliptickom svete ? Seriál ponúka pestrú paletu vharaktoerov ktoré si vás raz získajú a inokedy zasa stratia vašu priazeň. Každopádne je to seriál ktorý ma neskutočne baví. Po 1.a 2. Sérii 90% 1.Séria - 80% - je mi jasné, že prvá séria mala za úlohu upútať diváka. Každý diel končí akýmsi menším cliffhangerom alebo ako to nazvať. Každopádne rodí sa nám skvelý seriál. 2. Séria - 100% Vynikajúca séria, ktorá mení všetko, čo sme o seriáli vedeli. Všetko je zrazu iné, konflikty sa šíria jeden za druhým. Riešenia jednotlivých konfliktov sú však často ešte zvláštnejšie a o to zaujímavejšie. Vynikajúca zápletka, vynikajúce Mid Season finale a posledné 4 časti boli všetky dych berúce. Ešte som nevidel aby 4 epizódy pripravovali v rovnakom tempe (akoby) predposlednej časti diváka na finále. Je to tým, že nie je všetko ružové. Stále sa objaví sebemenšia chyba ktorá mení celý dej. Predposledná časť, ale hlavne GRANDFINALE ma odrovnali. Knocking on Heavens door úžasné! ()

Galerie (1 747)

Zajímavosti (42)

  • Během pikniku hraje „Darkness“ od Pinegrove. (Duoscop)
  • V epizodě zazní píseň „Hymn“ od Joela Portera. (Duoscop)
  • Na začátku epizody hraje „Evil“ od Interpolu. (Duoscop)

Reklama

Reklama