Reklama

Reklama

Paranormal Activity: Prokletí

  • USA Paranormal Activity: The Marked Ones (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Jesse (Andrew Jacobs) právě dostudoval střední školu a ocitl se na prahu typické prázdninové nudy. Během zoufalého hledání jakéhokoliv rozptýlení uslyší z větrací šachty podivný hluk z bytu o patro níž. S kamarádem „pošlou na průzkum" zapnutou videokameru, která zaznamená bizarní rituál. Z bizarního se stane děsivé, když obyvatelka onoho bytu náhle zemře a vzhledem k přítomnosti policistů na místě činu rozhodně ne přirozenou cestou. Zvědavost u kluků zvítězí nad pudem sebezáchovy a policejním páskám navzdory se rozhodnou sousedčin byt prohlédnout. Jako suvenýr si Jesse z expedice odnese podivné kousnutí, po kterém už jeho život nikdy nebude stejný jako předtím. Stejně jako životy těch, kteří se mu budou snažit pomoci. Podle režiséra Christophera Landona, který má na svědomí scénáře předchozích tří dílů, je toto volné pokračování jakýmsi bratrancem slavné hororové série. Do té doby fádní a nezajímavý osud hlavního hrdiny se vinou jeho zvědavosti nečekaně protne s tragickou historií postav předchozích dílů. Od tohoto protnutí vše půjde už jenom z kopce a na divácích bude, aby prudký nával filmového děsu přežili až do konce. (CinemArt)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (246)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Aktivně paranormální spin-off bratranec, který sice není sračkoidní jako poslední regulérní díl, celkových kvalit však stejně moc nepobral. Rádoby vtipná první polovina se dosloba tříská s tou druhou vážnou, která uhýbá od klukovských skopičin k "possessed" motivům. Pravda, místo statických kamerových záběrů jsou tu tentokrát akčnější handycam zaběry, původní sérii to však nijak neobzvláštní. Body tak sbírá za poslední desetiminutovku, která je nejen atmosférická, ale i silně lekací a příjemně se propojí s několika původními částmi, zejména s tou první a čtvrtou. Slabší průměr. ()

MáŠa 

všechny recenze uživatele

tak bylo to zajímavější než předešlý díl z roku 2012 (to byla asi čtyřka), ale jinak rezervy tam jsou velké. Člověk nesmí moc zapínat mozek. Tady je fajn, že zase jen nejsme v nějakém baráku a že se střídají prostřihy z různých statických kamer. Tady to natáčí kluk na ruční kameru, takže jsme furt v pohybu. V reálu by jí sebou asi furt takhle netahal. Co jsem tak pochopil, mezi předešlými díly měla být snad i nějaká souvislost, která mi ušla. Jestli je tady nějaká, tak mi uniká opět. Společným jmenovatel je ale minimálně herečka Katie Featherson. Být ta série zajímavější, zjistím si to, ale takhle je mi to celkem fuk. Jinak ve filmu se nic pořádně nevysvětluje, a závěr je nicotný. Očividně šlo jen o to udělat pár dalších lekaček a pak to pustit do kin. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Z mého pohledu jednoznačně nejlepší Paranormal Activity, ačkoli jsem očekával naprostý opak. Docela dost do očí bije to nekonečné "nejdříve vše natočit a až poté bojovat o život". Kdyby měl film blíže k realitě, tak je samozřejmě o ničem, takže to berte jen jako moje bezvýznamné postěžování si. Příběh mohu snad poprvé v celé této sérii označit za zajímavý. Místy se mi dokonce po zádech proběhl mráz. Pravdou je, že těch míst nebylo mnoho. Vlastně téměř žádná. Několikrát jsem se lekl. Tedy alespoň do okamžiku, než jsem se naučil místa leknutí dokonale předvídat. Dokonce jsem se i několikrát zasmál. Nenudil jsem se vůbec. Tvůrcům se překvapivě podařilo získat si moji veškerou pozornost. Pokud se vám podaří u filmu absolutně nepřemýšlet nad tím, že takhle to ve skutečnosti vůbec nefunguje a co všechno byste v dané situaci udělali jinak, tak se vám filmu bude rovněž líbit. Já si dovolím zajít s hodnocením hodně vysoko. A doufám, že tohle nebyla jen světlá výjimka v sérii Paranormal Activity a následující díly budou rovněž za něco stát. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

po překvapení v podobě prvního dílu a exponenciálně rostoucím zklamání v podobě dalších 3 dílů jsem od tohoto neregurélního pátého dílu Paranormálního bubání nečekal vůbec nic a jsem rád,že skutečnost je nakonec jiná.Pořád sice tenhle latino příbuzný nenabízí nic,čeho by se člověk mohl (nebo snad dokonce měl) opravdu bát,ale narozdíl od předchozích dílů se pořád něco děje a i přes 100 minut dlouhý unrated cut solidně ubíhal a nenudil.Ústřední démon tentokrát nečeká hodinu a půl aby několikrát zavřel dveře a i když se zkraje jeví jako fajn kámoš,nakonec opět začne bubat jak jsem zvyklí a některé scény jsou velmi slušně provedené.Pozitivní změnou je i přechod na handy-cam,který i přes svojí krajní nepravděpodobnost,kdy postavy točí i za okolností,kdy by normální zdravý jedinec už byl dávno v trapu,přinesl do série oživení.Minimálně je tenhe kousek důkazem,že mrtvá kráva se dá dojit i s určitou noblesou a tak a aby nedokázala nas.at další fůru lidí...60% ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Přijde mi, že že všech PA filmů si tenhle připravuje nejuvěřitelnější situaci, ve které by někdo pořád natáčel. (S výjimkami - i za těchto okolností si nedovedu představit, že by je gangsteři nechali natáčet si jejich doupě nebo jak si z kufru vytahují zbraně.) Ale dva pitomí kluci, co natáčejí různé debilní pranky, šmírují sousedy a zkrátka si hrají s novou hračkou, dokud se to nezačne vyvíjet v něco jiného, to je mnohem pravděpodobnější než rodina, co se natáčí, jak sedí v obýváku na gauči a mluví o věcech, řekla bych. S příběhem (a případným napojením na zbytek univerza) je to horší. Sice tam chybí z minulých filmů tak povědomé scény dlouhého nic-se-nedění, což je určitě povzbudivé, ale všechno dějové vysvětlování a našroubovávání je moc chtěné a nepřesvědčivé. Škoda, že k průchodu dveřmi nedošlo dřív a že se z finální akce na finálním dějišti nestalo něco propracovanějšího než jenom pobíhání a řvaní. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (10)

  • Film sa v októbri 2016 podľa webu PrettyFamous umiestnil na 79. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)
  • Protože se výroba o pár měsíců protáhla (natáčení skončilo až koncem července), nebylo možné stihnout původně plánovanou premiéru filmu na americký svátek Halloween, kdy měly premiéru i ostatní díly. Jedná se tak o jediný díl série, který byl do kin uveden až v lednu. (SidneyP)

Reklama

Reklama