Reklama

Reklama

Liga spravedlivých: Záchrana světa

  • USA Justice League: The Flashpoint Paradox
všechny plakáty
Trailer

V této napínavé adaptaci komiksu z roku 2011 cestuje Flash v čase s cílem napravit klíčové události v životě své rodiny. Jenže to způsobí řetězovou reakci a dojde k vytvoření katastrofální roztříštěné alternativní reality, ve které Liga spravedlivých nikdy nevznikla a Superman není k nalezení. Uprostřed nového světa pustošeného nelítostnou válkou Wonder Woman a Amazonek s Aquamanem a Atlanťany se Flash musí spojit s mnohem krutějším a násilničtějším Batmanem i vládním agentem Cyborgem, aby se společně pokusili obnovit Flashovu původní časovou linii. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Sice to bylo postavama přeplácaný jak berlínský nádraží uprchlíkama, ale i přes to to nakonec bylo celkem přehledný. Pár postav bych tam vůbec nedával, páč to mi přišlo až příliš dětinský. Na druhou stranu to není ryze film pro děcka, protože se tam cestuje časem, řeší se tady katastrofální budoucnost. Ze supermana udělali jen takovýho pohunečka hubenýho, ale i to mělo svoje opodstatnění :o) (proč sem to proboha napsal :o) ). Další pokračování už vynechám páč to nemá význam. Děsím se toho, že hraná Justice liga bude podobně přeplácaná jako tohle, což nemůže dobře dopadnout. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Pro mě tento film byl prvním animovaným filmem o Lize spravedlivých.Přijde mi,že na tyto americké animované filmečky o superhrdinech mám trochu slabost.Jay Oliva mě už nadchl druhým dílem Návratu Temného rytíře,ale Liga byla o trochu slabší.Je zde daleko více superhrdinů,ale v celkovém součtu mě to tolik nezaujalo jako před chvíli zmíněný film o Batmanovi.Film byl převážně soustředěn na Flashe,s čímž jsem problém neměl.Český dabing byl skvělý.Možná se podívám na další díly této ságy.Za mě dávám 75% ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Vyzbrojený informáciou, že ide rozhodne o lepší kúsok než tohtoročný hraný celovečerák som aj napriek postupnému a nezvrátiteľnému  odklonu od superhrdinských komiksových adaptácií dal tomuto animáku šancu. Tie od DC sú dlhodobejšie kvalitnejšie než kvázi temné a nabubrelé hrané filmy a Flashpoint Paradox nie je našťastie výnimkou. Máme tu začiatok tretej svetovej vojny, vybuchujú atómové bomby, je tu množstvo záporných postáv a ono je tu toho nakoniec tak veľa, že by to vydalo na seriál, kde by som sa v deji strácal asi menej a všetkého by som si aj viacej užil, pretože by tu bolo viacej priestoru na všetko a divák by si občas mohol aj vydýchnuť. Hodnotím v rámci animovaných DC filmov, v porovnaní s DCU pre kino je to o triedu vyššie. 70% ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Jako milovník seriálového Flashe jsem si tenhle DC animák nemohl nechat ujít, přestože se těmhle kresleným "kraťasům" zas až tak moc nevěnuji. A také v době, kdy jsem Záchranu světa viděl, jsme nikdo ještě neměli sebemenší tušení, že si s příběhem Flashpointu vyhrají i v oblíbeném CW seriálu. V tomhle animáči všechno šlapalo jako hodinky a já si oblíbil naprosto všechny zúčastněné postavy. Konec byl možná trochu hektický, po tolika zhlédnutých filmech se člověk ovšem musí naučit jisté nedostatky přehlížet. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Z JL: Flashpoint Paradox bych mohl být opravdu nadšený jedině kdyby mi bylo dvanáct. Je sice lepší než třeba taky dost chválené Batman: Mask of the Phantasm, ale ne proto že by tu byl třeba lepší příběh nebo propracovanější charaktery, nebo to byl celkově dospělejší film, ale protože tohle je čistokrevný slash, ve kterém se mohli scénáristi urvat ze řetězu. Prostě fanfikce ve které si hrají se situacemi "co by byly nejvíc cool", dokonce včetně hrátek s románky mezi nepravděpodobnými postavami a jejich sexuální orientací. Přesně jako když si fanynky píší knihy o tom že Severus Snape je gay, a Ron začne chodit s Hermionou a Pottera to nasere a chce mu dát přes hubu (teď vyloženě parafrázuji zápletku Flashpointu). Jako samostatný příběh bez návaznosti na zbytek toho komiksového světa to ani omylem nefunguje. Ale když to beru jako slash, tak to zábava je, ne že ne. Nihilista Batman, Aquaman vyhlazuje lidstvo, Superman je posera, Joker je [spoiler], hromada superhrdinů umře, k tomu pár záběrů z velkolepých bitev ve zdevastované Evropě. Prostě jo, je to docela cool sranda. Samozřejmě bez jakýchkoli následků, pointa je přesně taková jak snad každý čekal od začátku. 7/10 ()

Galerie (77)

Zajímavosti (6)

  • Film je založen na komiksové sáze od DC Comics "Flashpoint" z roku 2011, kterou napsali Geoff Jones a Andy Kubert. (Shadowspark)
  • Jedná se o první animovaný film o Justice League, kde se neobjeví Martian Mannhunter. (jh666)

Reklama

Reklama