Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Objevte tajemství nejlepších a nejvtipnějších supertajných agentů světa: Skippera, Kowalskiho, Rica a Vojína. Jsou to nejen veselí a povedení ptáčci, jsou i nejvýkonnější úderná jednotka tajných agentů. Jsou připravení kdykoliv a kdekoliv zasáhnout i při sebemenším ohrožení světa. Skipper je odvážným vůdcem, který nikdy nenechá parťáka ve štychu. Kowalski představuje mozek týmu s fotografickou pamětí a dokonalými znalostmi čehokoli. Rico je neřízená střela, bomba se zapáleným doutnákem. A Vojín? Ten je tak trochu podceňovaným nejmladším členem party, ale právě on věří, že společně dokážou i nemožné. A kdo je jejich hlavním protivníkem a největším padouchem? Nebezpečí se objeví v podobě doktora Octaviuse Brinea, výstředního génia a velice úspěšného vědce. Jak už to tak u zlosynů tohoto typu bývá, má za sebou strašlivou tajemnou minulost a hodně nesnáší všechny tučňáky. Navíc je to chobotnice, takže je padouchem opravdu dostatečně slizkým. Boj statečných tučňáků s Octaviusem je nelítostný, krutý a bez pravidel a díky tomu si ho taky všichni zúčastnění náramně užívají. A aby toho nebylo málo, naše špičková jednotka se setká s tajnou organizací Severák. Což je další elitní mezidruhová jednotka zaměřená na pomoc všem tvorům, kteří si sami nepomůžou. A tak naši tučňáci mají co dělat nejen s Octaviusem ale i s konkurenční agentskou partou. (Cinemart)

(více)

Videa (30)

Trailer 2

Recenze (369)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Nejvtipnější postavičky z Madagaskaru dostaly konečně regulérní celovečerní film a tvůrci toho náležitě využili, aby nám, divákům, naservírovali slušnou podívanou, která je nabitá jak vtipem tak řádnou akcí. V hlavě mi nejvíce utkvěla honičková scéna z Benátek, která byla naprosto perfektní, ultimátně akční a humorná, rovněž nesmím opomenout dokonalou scénu s bavorským tanečkem v "Lederhosen", která mě jako germanistu pobavila o to více. Druhý záchranný tým, ve kterém byla polární zvířátka, moc neohromil, ale ani neurazil (viz věčně frustrovaný lední medvěd). Zkrátka podařený animák se strážci dobra ve "fraku", kteří čelí silnému nepříteli pomocí úsměvu na tváří a řádného placáku ("křídláku") přes záda. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Najzábavnejšie postavičky z celej Madagascar série majú svoj vlastný film. V istom zmysle je veľmi fajn vidieť ich v akcií a užívať si naplno ich naivitu a precíznosť a sakramentské šťastie. Ale príbeh stojí za hovno. Je mi jedno, že, by to mala byť zábava pre deti. Chýba tomu niečo nové a zaujímavé. Neviem či sa do konceptu vôbec hodí záporák. Až na niektoré veci(komolenie mien hollywoodskych hviezd, alebo neschoponosť Cumberbatcha povedať slovo Penguin), je film až trestuhodne nevyužitý. Všetky vtípky si odbil v trailery. A som schopný tolerovať gondolu na motorke aj tučniakov v jet pegu, ale lietadlo za 19 miliónov dolárov je už trocha moc. Snaží sa to byť nad vecou, ale nie je. Rozhodne najslabší animák roku, ale na druhú stranu pomerne pozerateľný. ()

Reklama

Jinny 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že tyhle Tučňáky jsem si i ve svojem věku oblíbila v seriálových kraťasech a měla trochu obavy, jestli jejich skečovité příběhy utáhnou i celovečerní stopáž. Leč přechod na plátno zvládnuli pánové ve fracích s grácií. Od první minuty Tučňáci nečetří akcí ani slovním i vizuálním humorem. A nic z toho rozhodně není jenom pro děti. P.S. Ty chobotnice chci místo gumové kachničky do vany. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Nie je to zlé, niektoré scény a nápady super a vtipné, ale scenár nie je bohvieaký (zamilovaný tučniak, tučniak túžiaci po uznaní kolektívu), snímka miestami stagnuje a najmilovanejšie postavy zo série Madagascar obávam sa nedokážu utiahnuť celovečerák. Ani celovečerák za 132 miliónov dolárov (!). Dobrou aj zlou správou, že typická zbesilosť komanda sa pretransformovala do celého filmu. Neustále niekto kričí, uteká, padá, beží, lieta, vybuchuje, vrieska, prekrikuje sa, ťapká sa po zadku atď. Je to sranda, ale po tridsiatich minútach to začína byť mierne kontraproduktívne, nakoľko množstvo vtipov prebehne na pozadí dôležitejších udalostí a tak si ich prvý raz nevšimnete (spôsob, akým „prechádzajú“ po priechode pre chodcov). Je to hravé a šikovné, ale občas sa nezbavíte pocitu, že je toho (všetkého) predsa len už priveľa a bolí vás z toho hlava. ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Tyhle tučňáky prostě miluju, dobrovolně bych to na veřejnosti nepřiznal, ale vezmu si to do hrobu (televizní speciály a seriál ignoruju). Sice už nejsou karikaturou z klasických/kultovních mafiánských filmů jako v nejlepších scénách hlavní série, i když překvapilo mě, že jsou tu je na každý díl aspoň jeden odkaz/narážka. Pokud nepočítám stíny původní hlavní čtyřky (jinak jsem si na ně ani nevzpomněl) a mezititulkovou scénu, jsou tučňáci jedinými společnými postavami, ale kvůli tempu a smršti gagů (to jsem fakt nečekal) nevadí absence marxistických opičáků ani Mr. Chewa. Navíc jsem měl vždy slabost pro blbinky utahující si z bondovského a akčních filmů klišé, což je zde brilantně schované pod tím nebezpečně infantilním obalem, takže se pobaví děti i dospělí bez toho, aby řešili aspekty určené těm druhým, když to má svou myšlenku. Taky navíc spousta chytrých kulturních i popkulturních narážek (např. 'product placement' Cheezy Dibbles) a fyzikální zákony je třeba vůbec neřešit. Ke konci se to zmagoří až moc, ale jinak pro mě Tučňáci splnili zbytek, čeho Madagaskary nebyly schopné, takže s nostalgickými slzami v očích děkuju. P.S. Společně se Scratem i Timonem a Pumbaou (tedy podle mého názoru ještě před nimi, whatever) si tyto legendární postavy jednou zaslouží čestné místo v muzeích animace (narozdíl od tolik přeceňovaných Mimoňů). ()

Galerie (36)

Zajímavosti (7)

  • Film Tučniaky z Madagascaru, bol iba druhým animovaným filmom, v ktorom svoj hlas jednej z postáv prepožičal herec John Malkovich. Prvýkrát mal túto skúsenosť v animovanej snímke Beowulf (2007). (MikaelSVK)
  • Premiéra filmu byla původně plánována až na březen 2015. (Stanleyyyy)

Reklama

Reklama