Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Objevte tajemství nejlepších a nejvtipnějších supertajných agentů světa: Skippera, Kowalskiho, Rica a Vojína. Jsou to nejen veselí a povedení ptáčci, jsou i nejvýkonnější úderná jednotka tajných agentů. Jsou připravení kdykoliv a kdekoliv zasáhnout i při sebemenším ohrožení světa. Skipper je odvážným vůdcem, který nikdy nenechá parťáka ve štychu. Kowalski představuje mozek týmu s fotografickou pamětí a dokonalými znalostmi čehokoli. Rico je neřízená střela, bomba se zapáleným doutnákem. A Vojín? Ten je tak trochu podceňovaným nejmladším členem party, ale právě on věří, že společně dokážou i nemožné. A kdo je jejich hlavním protivníkem a největším padouchem? Nebezpečí se objeví v podobě doktora Octaviuse Brinea, výstředního génia a velice úspěšného vědce. Jak už to tak u zlosynů tohoto typu bývá, má za sebou strašlivou tajemnou minulost a hodně nesnáší všechny tučňáky. Navíc je to chobotnice, takže je padouchem opravdu dostatečně slizkým. Boj statečných tučňáků s Octaviusem je nelítostný, krutý a bez pravidel a díky tomu si ho taky všichni zúčastnění náramně užívají. A aby toho nebylo málo, naše špičková jednotka se setká s tajnou organizací Severák. Což je další elitní mezidruhová jednotka zaměřená na pomoc všem tvorům, kteří si sami nepomůžou. A tak naši tučňáci mají co dělat nejen s Octaviusem ale i s konkurenční agentskou partou. (CinemArt)

(více)

Videa (30)

Trailer 3

Recenze (368)

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Ale, ale, to je příjemné překvapení! Tak nějak jsem čekala další animák pro děti, kde se inteligence vtípků sníží, aby je pochopili i osmiletí caparti, ale Tučňáci na to vyzráli. Nabízejí srozumitelný příběh (nepochopený padouch, vztah velitel Skipper a benjamínek Vojín, dvě soupeřící zvířecí party), ale navíc i kopu výborných hlášek a vizuálních vtípků, například naše parta tučňáků tancujících bavorácké tanečky (v bavoráckých krojích!), šanghajské "mořské panny", honička na Benátských kanálech... Prostě tohle je praštěný, chytrý a rychle odsýpající animák, u kterého by mi rozhodně nevadilo pokračování. 80 % ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Tyhle tučňáky prostě miluju, dobrovolně bych to na veřejnosti nepřiznal, ale vezmu si to do hrobu (televizní speciály a seriál ignoruju). Sice už nejsou karikaturou z klasických/kultovních mafiánských filmů jako v nejlepších scénách hlavní série, i když překvapilo mě, že jsou tu je na každý díl aspoň jeden odkaz/narážka. Pokud nepočítám stíny původní hlavní čtyřky (jinak jsem si na ně ani nevzpomněl) a mezititulkovou scénu, jsou tučňáci jedinými společnými postavami, ale kvůli tempu a smršti gagů (to jsem fakt nečekal) nevadí absence marxistických opičáků ani Mr. Chewa. Navíc jsem měl vždy slabost pro blbinky utahující si z bondovského a akčních filmů klišé, což je zde brilantně schované pod tím nebezpečně infantilním obalem, takže se pobaví děti i dospělí bez toho, aby řešili aspekty určené těm druhým, když to má svou myšlenku. Taky navíc spousta chytrých kulturních i popkulturních narážek (např. 'product placement' Cheezy Dibbles) a fyzikální zákony je třeba vůbec neřešit. Ke konci se to zmagoří až moc, ale jinak pro mě Tučňáci splnili zbytek, čeho Madagaskary nebyly schopné, takže s nostalgickými slzami v očích děkuju. P.S. Společně se Scratem i Timonem a Pumbaou (tedy podle mého názoru ještě před nimi, whatever) si tyto legendární postavy jednou zaslouží čestné místo v muzeích animace (narozdíl od tolik přeceňovaných Mimoňů). ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Docela vtipný animák o tučňácích. Možná jsem to čekal o něco lepší, ale jako spin-off Madagaskaru to stačí. Sledujeme jejich život už od samého začátku. Skipper, Rico, Kowalski a Vojín jsou opravdu povedená parta. Po jedné ze svých misí jsou uneseni zlou pomstychtivou chobotnicí jménem Dave. Podaří se jim utéct a jsou zachránění tajnou organizací jménem Severák. Společně tak bojují proti Daveovi a jeho šílenému plánu udělat ze všech tučňáků zrůdy. Nakonec je zachrání Vojín, který se pro všechny obětuje. Na konci se objevuje i střelený král Jelimán. "Rád bych s tebou zůstal, ale oženil jsem se s nebezpečím." :D ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Nejlepší spin-off, co jsem v rámci animáčů viděl. Kéž by takto dopadli i Minionové ;) Samotný Madagascar sice neucítívám tolik, jako jiné animované série, ovšem nikdy nezapomenu na moment, kdy vyšel první film a já jej neměl možnost vidět v kině, ale až později. Mí vrstevníci citovali hlášky z filmů a samozřejmě se jednalo převážně o ty tučňácké. Bylo tedy jasné, že pokud si někdo zaslouží spin-off, bude to právě Skipper, Kowalski, Rico a Private. No a je to opět zábava, tučňáci si jedou to své a navíc je doplnil skvělý hlas Benedicta Cumberbatche, co chtít víc, když vše funguje jak má a jednotlivým gagům se člověk rád zasměje. Škoda, že se dvojky nejspíše nedočkáme, klidně bych si jí dal...PS : Vtipkování se jmény slavných herců pobavilo :) ... 85% ()

hammer_head 

všechny recenze uživatele

Tučňáci z Madagaskaru jsou stejně jako Hulk famózní pouze v partě, ale na svůj vlastní film bohužel nestačí. Animák to nebyl špatný, ale i tak se nemůžu zbavit dojmu, že to mohlo být lepší. Kdybych tučňáky neznal z předešlých filmů Madagaskaru, tak bych na tento snímek asi brzo zapomněl, zkrátka to bylo docela zklamání. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (7)

  • Film Tučniaky z Madagascaru, bol iba druhým animovaným filmom, v ktorom svoj hlas jednej z postáv prepožičal herec John Malkovich. Prvýkrát mal túto skúsenosť v animovanej snímke Beowulf (2007). (MikaelSVK)
  • Premiéra filmu byla původně plánována až na březen 2015. (Stanleyyyy)
  • Benedict Cumberbatch, který se postaral o hlas vlka, musel ujistit tým, že dokáže správně vyslovit slovo "tučňák", neboť v jednom jeho namluveném dokumentu o Jižní Kalifornii jej několikrát po sobě řekl špatně. (P. J. D.)

Reklama

Reklama