Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Objevte tajemství nejlepších a nejvtipnějších supertajných agentů světa: Skippera, Kowalskiho, Rica a Vojína. Jsou to nejen veselí a povedení ptáčci, jsou i nejvýkonnější úderná jednotka tajných agentů. Jsou připravení kdykoliv a kdekoliv zasáhnout i při sebemenším ohrožení světa. Skipper je odvážným vůdcem, který nikdy nenechá parťáka ve štychu. Kowalski představuje mozek týmu s fotografickou pamětí a dokonalými znalostmi čehokoli. Rico je neřízená střela, bomba se zapáleným doutnákem. A Vojín? Ten je tak trochu podceňovaným nejmladším členem party, ale právě on věří, že společně dokážou i nemožné. A kdo je jejich hlavním protivníkem a největším padouchem? Nebezpečí se objeví v podobě doktora Octaviuse Brinea, výstředního génia a velice úspěšného vědce. Jak už to tak u zlosynů tohoto typu bývá, má za sebou strašlivou tajemnou minulost a hodně nesnáší všechny tučňáky. Navíc je to chobotnice, takže je padouchem opravdu dostatečně slizkým. Boj statečných tučňáků s Octaviusem je nelítostný, krutý a bez pravidel a díky tomu si ho taky všichni zúčastnění náramně užívají. A aby toho nebylo málo, naše špičková jednotka se setká s tajnou organizací Severák. Což je další elitní mezidruhová jednotka zaměřená na pomoc všem tvorům, kteří si sami nepomůžou. A tak naši tučňáci mají co dělat nejen s Octaviusem ale i s konkurenční agentskou partou. (Cinemart)

(více)

Videa (30)

Trailer 1

Recenze (369)

Zodd 

všechny recenze uživatele

Tyhle tučňáky prostě miluju, dobrovolně bych to na veřejnosti nepřiznal, ale vezmu si to do hrobu (televizní speciály a seriál ignoruju). Sice už nejsou karikaturou z klasických/kultovních mafiánských filmů jako v nejlepších scénách hlavní série, i když překvapilo mě, že jsou tu je na každý díl aspoň jeden odkaz/narážka. Pokud nepočítám stíny původní hlavní čtyřky (jinak jsem si na ně ani nevzpomněl) a mezititulkovou scénu, jsou tučňáci jedinými společnými postavami, ale kvůli tempu a smršti gagů (to jsem fakt nečekal) nevadí absence marxistických opičáků ani Mr. Chewa. Navíc jsem měl vždy slabost pro blbinky utahující si z bondovského a akčních filmů klišé, což je zde brilantně schované pod tím nebezpečně infantilním obalem, takže se pobaví děti i dospělí bez toho, aby řešili aspekty určené těm druhým, když to má svou myšlenku. Taky navíc spousta chytrých kulturních i popkulturních narážek (např. 'product placement' Cheezy Dibbles) a fyzikální zákony je třeba vůbec neřešit. Ke konci se to zmagoří až moc, ale jinak pro mě Tučňáci splnili zbytek, čeho Madagaskary nebyly schopné, takže s nostalgickými slzami v očích děkuju. P.S. Společně se Scratem i Timonem a Pumbaou (tedy podle mého názoru ještě před nimi, whatever) si tyto legendární postavy jednou zaslouží čestné místo v muzeích animace (narozdíl od tolik přeceňovaných Mimoňů). ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že tyhle Tučňáky jsem si i ve svojem věku oblíbila v seriálových kraťasech a měla trochu obavy, jestli jejich skečovité příběhy utáhnou i celovečerní stopáž. Leč přechod na plátno zvládnuli pánové ve fracích s grácií. Od první minuty Tučňáci nečetří akcí ani slovním i vizuálním humorem. A nic z toho rozhodně není jenom pro děti. P.S. Ty chobotnice chci místo gumové kachničky do vany. ()

Reklama

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Ubránit se srovnání s Mimoni nelze, ale přesto Tučnáci u mně vedou, Tučnáci sou sice chaotičtí, ale nejsou to paka, kteří jen žvatlají a páchají bezdůvodné násilí. A přestože je tohle bokovka, tak film má velice slušný děj a ještě slušnějšího záporáka, který nemluví jen o tom, jak bude páchat zlo, ale on to zlo páchá a je na to náležitě pyšný. Když do toho všeho, přihodíte Sevaráky a kulometnou palbu hlášek a vtipných situcích, tak se z té bokovky, vyklube docela slušná záležitost. Jediné co to tak trochu brzí, je trochu slabší animace, neni to sice nic katastrofálního, ale místy je to dost znát, ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Ale, ale, to je příjemné překvapení! Tak nějak jsem čekala další animák pro děti, kde se inteligence vtípků sníží, aby je pochopili i osmiletí caparti, ale Tučňáci na to vyzráli. Nabízejí srozumitelný příběh (nepochopený padouch, vztah velitel Skipper a benjamínek Vojín, dvě soupeřící zvířecí party), ale navíc i kopu výborných hlášek a vizuálních vtípků, například naše parta tučňáků tancujících bavorácké tanečky (v bavoráckých krojích!), šanghajské "mořské panny", honička na Benátských kanálech... Prostě tohle je praštěný, chytrý a rychle odsýpající animák, u kterého by mi rozhodně nevadilo pokračování. 80 % ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

U tohohle filmu chápu, proč vznikl. Tučňáci byli vždy nejlepší části jakéhokoliv filmu z (prozatím) trilogie Madagascar. Nicméně zde je krásně vidět, že co může fungovat na ploše 15 minut skvěle, bude na ploše 90 minut fungovat při nejlepším průměrně. Tedy tak, že děti se zabaví, ale dospělí budou spíše pospávat a sem tam ocení vtípek. Škoda, film potenciál určitě měl… 60 %. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (7)

  • Ovca, ktorá sa objaví vo filme ako rukojemník tajnej organizácie Severák, je tou istou ovcou, ktorá sa objavila aj v ďalšom animovanom filme od DreamWorksu, a to Ako vycvičiť draka (2010). (MikaelSVK)
  • Benedict Cumberbatch, který se postaral o hlas vlka, musel ujistit tým, že dokáže správně vyslovit slovo "tučňák", neboť v jednom jeho namluveném dokumentu o Jižní Kalifornii jej několikrát po sobě řekl špatně. (P. J. D.)

Reklama

Reklama