Reklama

Reklama

Romeo a Julie

  • Velká Británie Romeo and Juliet (více)
Trailer

Obsahy(1)

V italském městě Verona spolu znepřátelené rodiny Monteků a Kapuletů vedou věčný spor. Když Romeo (Leonard Whiting), pohledný mladý Montek, poruší společenské konvence a navštíví bál Kapuletů, zamiluje se do Julie (Olivia Husseyová), krásné Kapuletky. Ti dva spolu po krátkých námluvách uprchnou, čímž ještě prohloubí napětí mezi svými rodinami. Snímek oscarového režiséra Franca Zeffirelliho je považován za jednu z nejslavnějších filmových verzí Shakespeareova klasického milostného příběhu. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (298)

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Shakespearea nemám rád. Tahle adaptace světově uznávané hry, kterou neuznávám je prostě jen další z mnoha. Zahrané vše mohlo být jakkoliv dobře, ale pokud je zde takhle blbý děj, těžko ze svého hodnocení vykouzlím něco jiného než odpad. Tahle hra je shodou okolností pro mě asi tou od Shakespearea nejodpudivější. Pro mě tento autor, respektive to co na něm a jeho hrách všichni obdivují zůstane asi navždy naprosto nepochopeno. ODPAD! ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Po celou dobu se ve mně přely protichůdné pocity a emoce. Na jednu stranu mi přišla výprava, kostýmy a celé ztvárnění filmu chvílemi úsměvné, jenže zároveň mě příběh přitahoval a působil velkou silou. Sice jsem měl problémy rozluštit kdejaký ten verš, co vlastně znamená, ale zároveň jsem vnímal emoce a fatalitu příběhu. 6/10 ()

Reklama

igi B. 

všechny recenze uživatele

Mimo mísu... - - - P.S. Velikáni světového filmu na >d(v)ojce< coby nočním artovém prostoru (sic!) totálně už po víbůhkolikáté zas a znovu dojebaní uvedením v malostí pošahané šašské sračkovizi - s debilním ixtým pražskočudláckým dablinkem bez reálných ruchů a impotentním mixem zvuku vůbec (božínku, tam hraje kapela a není prakticky slyšet ani zvuk nástrojů!!!) a podivně vertikálně deformovaným výřezem z ořezu obrazu (1,66->4:3->16:9), pro našince takto sledovatelné s maximálním utrpením! - - - P.P.S. A proč to vlastně ta naše >televize veřejné služby< pořád dělá? Že by to byla opravdu jen banda debilních pakulturních ignorantů? A korupce a skvělý byznys pro spřátelené blby z dabingových firem? Parazitizmus za peníze nucených poplatníků? - - - P.P.P.S. To by mě i docela zajímalo, kde jsou ti zdejší renomovaní odborníci a publicisti, že to pořád nikomu nevadí!?! Howgh. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Tak čo je veľa, to je veľa. Toto niesu emócie, toto je obyčajné šialenstvo až sebaparódia. Nadrozmerné herecké prehrávanie, kvílenie, proste všetko, len nie výkon hodný nesmrteľnej romance. Ak sa nesie v podobnom duchu aj pôvodný Shakespeareov príbeh, tak potom teda nič moc na tú slávu. Ak ste zamilovaní pridajte si jednu, dve hviezdičky a ak ste cynik, tak potom mínus jednu dolu. ()

swed 

všechny recenze uživatele

Kritizovat Shakespeara by bylo stejné, jako hledat chyby na Da Vinciho Moně Lise, proto ponechám stranou předlohu a zaměřím se zde pouze na filmového zpracování. Žádná přehnaná očekávání jsem do snímku nevkládal a udělal jsem dobře. Tato filmová verze Romea a Julie je totiž sterilní a bez invence natočená podívaná, která si neklade nic jiného, než zdlouhavě převyprávět příběh, který dnes už zná snad každý. Filmem jsem se doslova pronudil a byl jsem vděčný za každou zajímavější scénu (ples, souboj). Herci monotóně odříkávají dobové dialogy, na lolitku Julii je sice pěkný pohled, ale to je asi tak všechno. Daleko nejvýraznější jsou tak postavy (i herci) Mercuccia a Tybalta, kteří sice nemají tolik prostoru, ale jejich výstupy jsou světlým místem v jinak skrz na skrz tmavém a předlouhém tunelu (díky Bohu za občasné použití hudby!). Pokud nechcete číst, je to vaše volba, pokud naopak příběh znáte, raději sáhněte po futuristické verzi Baze Luhrmanna - té nápad rozhodně nechybí a o nějakém zfilmovaném divadle tam nemůže být ani řeč. 5/10 ()

Galerie (68)

Zajímavosti (19)

  • Franco Zeffirelli původně film plánoval jako televizní produkci. Až s příchodem studia Paramount byl navýšen rozpočet. (HellFire)
  • Kvôli nahote vo filme Olivia Hussey v čase jeho vydania nemohla na tento film ísť do kina, keďže nemala 18 rokov. Bizarné na tom je, že nahá bola ona sama. (Arsenal83)
  • Laurence Olivier propůjčil svůj hlas nejen vypravěči, ale bez nároku na honorář také mnoha anonymním postavám ve filmu. To vše jen pro svou velkou lásku k Shakespearovi. (Kulmon)

Související novinky

Zemřel režisér Franco Zeffirelli

Zemřel režisér Franco Zeffirelli

15.06.2019

Slavný italský scenárista a režisér Franco Zeffirelli zemřel ve věku 96 let. Zprávu médiím potvrdil jeho syn. Zeffirelli byl známý především adaptacemi Shakespearových her a taky pojetím klasických… (více)

Reklama

Reklama